Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת אתניקה בהרצליה פיתוח

אתניקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הלחמעג'ון, סוג של פיתה רכה שנאפתה בטאבון המסעדה, עם בשר טלה וצנוברים מעל. התבלון היה פשוט מושלם, הבשר היה רך ועסיסי והלחם - חלום, אודין אבני נחשפת לטעמים אוריינטליים באתניקה שבהרצליה פיתוח

התחושה הראשונה שעברה בי בכניסתנו לאתניקה, הממוקמת בלב אזור ההייטק בהרצליה פיתוח, היתה יראת כבוד. השתאתי אל מול החלל עצום המימדים והתקרה הבלתי מורגשת וכן מהעיצוב המושקע עם נגיעות אוריינטליות. את כתלי המסעדה החשופים אבן אפורה מעטרים מגשים מרוקאיים מקוריים, וביחד עם גופי התאורה הם מעניקים אווירה מיוחדת למקום. המוזיקה, נעימה לאוזן ועשויה לנוע בין מצרית, טורקית ועד דיוויד בואי, ומוסיפה מאוד לאווירה מבלי להעיק עליה.

התפריט של אתניקה משלב בין כמה מטבחים אתניים - מנות מיוחדות מהמזרח הקרוב והתיכון, שמוכנות במקום, תוך הקפדה יתרה על חומרי גלם משובחים. את פנינו קידם אדי בזרועות פתוחות וחיוך מנצח וכבר ידענו שאנחנו בידיים טובות. אדי המליץ להתחיל את הארוחה עם הלחמעג'ון, סוג של פיתה רכה שנאפתה בטאבון המסעדה, עם בשר טלה וצנוברים מעל. התבלון היה פשוט מושלם, הבשר היה רך ועסיסי והלחם - חלום.

בעודנו מתענגים על הלחמעג'ון, הוגשו אל השולחן שלל מנות ים תיכוניות מובהקות נוספות - חציל בלאדי מעוטר טחינה גולמית, בעל טעם מעושן ודומיננטי, סלט ירוק עם עגבניות רענן וחמצמץ, מעוטר כדורי לבנה העשויים חלב סויה, שכן המקום כשר, דבר אשר לא גרע ולא הפריע לאף מנה ממה שטעמנו. אפילו אותו צזיקי, סלט היוגורט היווני אשר עטף והרגיע בקרירותו את הסביצ'ה החריף, נדמה היה לנו ולחכנו, חלבי בכל מהותו.

על השולחן הונחו עוד מנות ראשונות, אנחנו מנסים לשמור מקום לעיקריות, אבל לא עומדים בפיתוי וטועמים מעלי הגפן במילוי אורז ועשבי התיבול שהיו פשוט מצוינים ונימוחים בפה, וגם מהתאנים המיובשות במילוי כבד אווז על מצע של טחינה, ריבת חציל ושערות חלבה הנחות להן מעל. בין לבין זכינו ברענון החיך עם כדורי סורבה בטעם פסיפלורה ופירות יער. הסורבה היה מתקתק בדיוק במידה הנכונה, רענן אך לא העיק, החליק ולא הצמיא.

מיד לאחר כדורי הסורבה, עברנו לעיקריות. לאחר התלבטות לא קטנה בחרנו שתי מנות, סושי מרוקאי - רול סלמון במילוי עשבי תיבול עטוף בבצק סיגר צרוב שהתגלה כמצוין מאוד. וכמובן, ניסינו את מנת הדגל של אתינקה - שכבות פילה בקר, כבד אווז וחלמון ביצת עין משופדים בחרב דקר, הרומזת על הצעת השף להנות משילוב הטעמים יחד, ללא הפרדה. ואכן מנה משובחת, עסיסית ושונה, שאי אפשר להפסיק לאכול, גם שכבר היינו שבעים מאוד.

את הארוחה המופלאה והחווייתית, ליווינו ביין אדום "צפית", עמוק ועשיר בטעמו אך לא "מפיל" כפי שאחיו האדומים גורמים לעתים. בלי קינוח לא ייתכן דבר, אז הזמנו סיגרים מתוקים ממולאים בקרם שקדים נפלא ובצימוקים - סיום מתוק לארוחה מעולה.

אתניקה עלתה על כל הציפיות שלנו עם אוכל מפתיע, מנות אמיצות, עשירות בטעם ומדויקות וכמובן אירוח חם, דואג ומפנק. לא מדובר בעוד מטבח מזרחי אלא בכזה המשלב בצורה נכונה בין חוויה מענגת לחיך ואווירה לא פחות ממהפנטת. אנחנו בהחלט מתכוונים לחזור לכאן.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש