מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > המלצות ליינות חדשים לקראת שבועות 2013

ערב גבינות ויין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות לבנים ורוזה המתאימים למאכלי גבינות ודגים לקראת חג השבועות 2013 – חידושים מיקב הרי גליל, יקב טוליפ, יקבי כרמל ויקבי בנימינה. שתו צונן ותיהנו. חג שמח!

חג השבועות הפך עם השנים לחג היין הלבן הישראלי. החום עולה, הקיץ ממשמש ובא והיין המתאים ביותר לשתייה הוא הלבן, כמובן, שנהוג להגיש אותו צונן. מן העבר האחר, השתרש במסורת היהודית מנהג אכילת מאכלי חלב וגבינות במהלך החג. אמנם לגבינות קשות ולגבינות עובש כמו רוקפור, סנט מור ואחרות אפשר להתאים גם יינות אדומים, אך ככל שהגבינה חריפה יותר, מיושנת יותר ובעלת טעמים עזים יותר, לא נוכל למצוא יין אדום שיאזן אותה, ובמקרים כאלו נעדיף להתאים לגבינה עזת טעם דווקא יין לבן שבעזרת החמיצות שלו ירענן את החיך בין נגיסה לנגיסה.

עניין חשוב, שכדאי לדעת על טמפרטורת ההגשה של יינות לבנים, הוא שאין להגיש אותם ישר מן המקרר. בדרך כלל רוב היינות הלבנים מוגשים בטמפרטורה של 12-14 מעלות, בעוד שהמקרר הביתי מכוון ל-4 מעלות, כך שככלל אצבע עדיף להוציא את היין כעשרים דקות לפני ההגשה. עם זאת, ככל שהיין מתוק יותר (חצי יבש או קינוח) יש להגיש אותו קר יותר, לרוב בטמפרטורה של 6-8 מעלות.

אם מזדמן לידיכם יין קינוח איכותי, שווה לנסות אותו לא כקינוח בסיום ארוחה, אלא בשילוב עם גבינות חריפות. במקומות רבים בעולם מקובל להגיש גבינות חריפות בסיום הארוחה לצד ריבה או דבש ולעתים עם יין קינוח, כך נוצרת ניגודיות מעניינת בין האוכל ובין היין, המדגישים כל אחד את טעמו של חברו.

לצד היינות הלבנים המתאימים למזג האוויר ישנם גם יינות רוזה – יינות שהעסיס שלהם (המיץ הנסחט מן הענבים) שהה זמן קצר עם הקליפות, ועל כן היין המתקבל הוא בעל צבע אדמדם. הרוזה מבציר 2012 של יקב הרי גליל נחשב כבר כמה שנים לרוזה במחיר המשתלם ביותר בארץ. זהו יין יבש עם אחוז אלכוהול נמוך של 11.5%, מה שהופך אותו לאידיאלי לשתייה במזג אוויר חם במיוחד ובחיק הטבע. זהו יין כיפי ונעים שאפשר להתענג עליו גם בפני עצמו כמשקה מרענן והוא גם יתאים לכל ארוחה בעונה זו של השנה.

יין פנטסטי ומלהיב שיצא לאחרונה, שהוא כמעט רוזה, הוא הווייט פרנק 2012 (white franc) של יקב טוליפ. היין מורכב מ-65% ענבי קברנה פרנק שהם ענבים אדומים ו-35% ענבי סוביניון בלאן שהם ענבים לבנים. הגימיק כאן הוא הכנת יין לבן מענבים אדומים, רק שהשנה זהו לא גימיק אלא פשוט יין מעולה בגוון ורדרד ובעל טעם מתקתק ומענג . זהו יין חצי יבש עם אחוז אלכוהול לא גבוה של 12.5%. הבקבוק המאורך, הגוון הוורדרד וטעמו המתקתק ואולי משהו נוסף שקשה להצביע עליו במלים, הופכים אותו ליין רומנטי, שמתאים לזוג אוהבים, כיפי, רך ומתמסר.

לליווי ארוחת דגים אפשר להתאים גם יין לבן רציני, בעל גוף מלא ונוכחות משמעותית יותר בחיך. יקבי כרמל מוציאים כעת את כרמל שרדונה גליל עליון אזורית 2012. לאחר סחיטה עדינה מרבית התירוש תסס בחביות עץ אלון צרפתי, שבהן הוא המשיך והתבגר במשך שישה חודשים על משקעיו, מה שנתן לו גוף מלא יותר ועושר של טעמי חבית. חלק אחר של העסיס תסס בטמפרטורה נמוכה במיכלי נירוסטה כדי לגוון את קשת הטעמים של היין ולשמור על טעמי הפרי המקוריים. אנשי היקב מתארים את היין כ"לבן יבש, בעל גוף מלא, המתאפיין בבשומת של תפוח עץ ירוק, ליים, שקדים קלויים ומינרלים, עם הסיומת ארוכה ומאוזנת".

ויין נוסף שכדאי לשקול לליווי ארוחת דגים הוא השרדונה-סוביניון בלאן 2012 מסדרת יוגב של יקבי בנימינה. זהו יין לבן יבש המורכב מ-70% סוביניון בלאן ו-30% שרדונה. שני הזנים המרכיבים יין זה לא שהו בחבית עץ, עובדה זו בצירוף הקפדה על מועדי הבשלה מדויקים נותנת ליין מבנה חד ונקי, ארומות פרי ורעננות האופיינית לזני הענבים. טרם הספקתי לטעום מן היין, אולי בחג עצמו, אבל הוא נשמע לי מעניין ומבטיח. אנשי היקב מתארים אותו כ"מאופיין בניחוחות פרי הדר טרי ופירות טרופיים, בעל חומציות מצוינת, טעם חד ונקי ואיזון נעים". שתו צונן ותיהנו. חג שמח.