Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת לה בוקה בירושלים

לה בוקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ענבל גרזון, שאף פעם לא הייתה בדרום אמריקה, מגיעה למסעדת לה בוקה שבמושבה הגרמנית בירושלים כדי לעשות תיקון קולינרי. כי עם גווארנה, אינצ'לדס, טורטייה, סטייקים ארגנטינאיים וצ'ורוס אי אפשר להתווכח

לה בוקה היא מסעדה ירושלמית לא טיפוסית, שמציעה פתרון מושלם לאנשים כמוני, שמעולם לא ביקרו במדינות אמריקה הלטינית ומאד אוהבים להתחדש בטעמי תרבות חדשה. המסעדה כשרה, ולכן גם קהל סועדים כשר, שחצה גבולות וביקר במדינות הדרומיות של אמריקה בלי ליהנות מהחוויה הקולינרית, יכול לעשות תיקון ממש פה, ליד הבית, במושבה הגרמנית של ירושלים.

השף גיא קימחי החליט להביא את הגל הלטיני ארצה אחרי טיול ארוך בדרום אמריקה, שבו הוא חקר את גוני האוכל המקומי. כעת הוא המנצח כאן על מטבח המסעדה ודואג לשנות את המנות בהתאם לסועדים ולרוח המקום.

את האווירה הלטינית ששוררת ברחבי לה בוקה קשה לפספס, צלילי מוסיקה לטינית אופייניים מביאים את המבטים היישר אל מגוון ציורי הקיר הפזורים בחלל ומגלים את צבעיה העזים של רחובות שכונת לה בוקה הארגנטינאית.

הסעודה שלנו נפתחה עם שתי כוסות יין ישראלי מקומי, שאותו נוהגים להגיש ללקוחות המסעדה. אולם תפריט היין מציע גם "דון מנדוזה", שהוא יין ארגנטינאי המיועד לחובבי ההרפתקאות שבינינו. עוד הוגש לנו לחם הבית החם והטרי עם מטבלי חצילים, עגבניות וטחינה, שילוש קדוש אם תשאלו אותי, והיווה פתיח מושלם. משקה הגווארנה הברזילאי שליווה אותנו לכל הערב הוא סמל לאייקון תרבותי מהולל, שמיוצר מפרי הגווארנה הגדל באמזונס. קשה להשוות את טעמו המופלא לטעמי פרי מוכרים מהארץ.

בין המנות הראשונות, הופתענו לגלות אינצ'לדס עוף, שכן בשר העוף אינו נפוץ לאכילה בקרב מדינות אמריקה הדרומית, ולכן רוב התפריט הלטיני מורכב מבשר אדום בעיקרו. אבל למי זה באמת משנה, המנה האצילית שכללה תערובת ירקות וחלב קוקוס עטופים טורטייה מטוגנת בפירורי לחם ושבבי קוקוס הייתה מעולה, ויצרה שילוב טעמים מוצלח מאד יחד עם מנת כבדי האווז שהוגשה לצדה ולוותה סלט ירוק ורוטב ויניגרט מסורתי.

ציפייה סקרנית לקראת המנה הבאה, והנה מגיעות העיקריות על גבי צלחות חרס מפוארות שהוכנו בעבודת יד, חיממו את האווירה וגם שימרו את חומם של הסטייקים הארגנטינאיים הלוהטים, שניצלו על הפלאנצ'ה לפני שהונחו עליהן. הן היו מלאות בכל טוב של ירקות קלויים, ולצדן מנת סטייק אנטרקוט עסיסי ומנת פילה בקר משודרג ברוטב יין אדום ובליווי פירה נימוח על בסיס שמן זית. תאוות הבשר הייתה עצומה.

על הקינוחים המומלצים של לה בוקה אי אפשר לוותר. הצ'ורוס הקלאסי שהוגש לשולחן היה עומד בגבורה מול כל קינוח ישראלי אחר. זהו מאפה בצק מטוגן הממולא ריבת חלב, חמה המזוהה עם התרבות הארגנטינאית, וחלווה נוזלית שתזכיר שחרף תחושת הזרות, אנחנו בכל זאת כאן. לחיזוק - פרי האסאי, בגרסה מסוכרת וקפואה שנתנה בעיטה מרעננת למנה.

לה בוקה היא מפלט קולינרי במדינת המזרח התיכון, שמגישה אוכל לטיני ללקוחותיה מזה שמונה שנים וגם עורכת אירועים חגיגיים במקום. המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע, כולל מוצאי שבת, ומעניקה ללקוחותיה ארוחות עסקיות עד השעה חמש בערב בכל יום חול.