מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות חדשות> כתבה על מסעדת משק ברזילי החדשה בשכונת נווה צדק תל אביב

משק ברזילי בתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסעדות חדשות: שפרה צח מבקרת במסעדת משק ברזילי, שהגיעה לשכונת נווה צדק בתל אביב היישר ממושב ירקונה ותפסה את מקומו של טאצה ד'אורו. כאן היא מציעה אוכל בריא וטעים עם נטייה לטבעוני. בהצלחה

החדשות הרעות הן ש"טאצה ד'אורו", בית הקפה הכי סימפטי בנווה צדק, נסגר. החדשות הטובות הן שלא אלמן ישראל. אל החלל המקסים החליקה בשיא הטבעיות המסעדה של משק ברזילי, כשהיא מצליחה גם לשמור על החן והנעימות שמאפיינים את המקום, וגם לתת לו טאץ' משלה.

החיבור הזה לגמרי לא מובן מאליו. מאז הקמתו לפני עשר שנים, היה משק ברזילי מזוהה עם החוויה הכפרית. הקונספט היה מסעדה שממוקמת בתוך משק חקלאי אורגני ונשענת על תוצרתו. כך יכולת להתרווח לך בפינת הזולה אל מול הערוגות המוריקות, תוך נשנוש המנות המבוססות על גידולי המקום ועל גבינות העזים הנהדרות של משק נאות סמדר. משהו מהחוויה הזאת מנסה עכשיו מרב ברזילי להעביר אל העיר. הרהיטים עברו לכאן ממסעדת האם, הירקות ימשיכו להגיע מהגינה שבמשק, ימי ראשון בערב יוסיפו להיות מוקדשים לסדנאות בנושא בישול בריא, ואפילו כמה שיחי עגבניות וחצילים כבר הספיקו להכות כאן שורש.

ערב הטעימות שנערך לרגל הפתיחה מעלה שגם אם ה"מסביב" הוא עכשיו קונבנציונלי יותר, לאוכל עצמו המעבר עשה רק טוב. אל המנות המוכרות התווספו כמה מתוחכמות יותר, בדגש על מנות טבעוניות יצירתיות, מנות ללא גלוטן, ארוחות בוקר משודרגות והרחבת המגוון האלכוהולי. הפתיחים שדגמנו היו דוגמה לטיפול לא-שגרתי בירקות: מנה של דלעת צלויה קולעת היטב לאופי ה"בשרני" של הירק הזה, המוגש בצורת נתחים עבים צלויים על קליפות הדרים עם שמן זית, מלח ורוזמרין, יחד עם טחינה אתיופית גולמית וזילוף של רכז רימונים. חצאי החציל, לעומת זאת, נעשו בשיטת האידוי ואז הושרו במרינדה אסייתית, והוגשו יחד עם שבבי פרמזן, תרד מאודה ושקדים, במנה קלילה וטעימה מאד. מנה צבעונית של ירקות בטמפורה שוזרת פיסות של ירקות שונים – חציל, רבעי כרוב אדום, נצרי אספרגוס, פלפל אדום ועוד, מצופים בטמפורה פריכה, ומוגשים עם שני רטבים לטבילה. מנה טובה נוספת מבין הראשונות היא טופו כבוש - הטופו הנייטרלי סופג את טעמי הכבישה בהל ולואיזה, ומוגש על רוטב שקדים ספרדי וקונפי עגבניות ושום.

העיקריות לוקחות את הקונספט הטבעוני שלב אחד הלאה, ומצליחות לעמוד בכבוד באתגר של מנות טעימות ומשביעות גם ללא מוצרים מן החי, כשלכל אחת מהן אופי משלה: האחת בסגנון יפני - נתחי טופו מעושן ברוטב מיסו, אורז בשומשום לבן ושחור, סלט של כרוב אדום ושוט סאקה. השנייה, בסגנון הודי, עשויה אטריות אורז שחור ברוטב קארי ירוק וחלב קוקוס, עם קוביות טופו וסלט חם בוויניגרט צ'ילי. השלישית, בסגנון ים תיכוני, כוללת מבחר ירקות ממולאים בתבשיל דגנים על גבי רוטב צזיקי חמצמץ. מי שלא מתעקש על טבעונות דווקא, יאהב את המנה שהייתה המוצלחת ביותר לטעמי – פרוסות של גבינת חלומי מטוגנת, על גבי תבשיל של אורז בר ואורז מלא, עם סילאן וקוביות דלעת שמעניקים לו בת-טעם מתקתקה.

הרוח היצירתית לא פוסחת גם על הקינוחים: עוגת הגבינה מתהדרת בציפוי אדום-עז, שמתברר כקרם סלק עם "קונפטי" סלק מיובש, לפתן הפירות מועשר בגרגרי טפיוקה, וקרמבל תפוחים חם מוגש בציפוי פציח ומענג של אגוזים ושקדים ומעליו סורבה תפוחים אורגני. גם מתוק, גם טעים, גם בריא. מה עוד אפשר לבקש.