Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על החומוסיה של זרזיר בכרמי יוסף - פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה

החומוסיה של זרזיר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לקראת "פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה", שייפתח ביום חמישי, 21 בפברואר, ויימשך עד ל-16 במארס, כדאי שתכירו את "החומוסיה של זרזיר" ביישוב הקטן כרמי יוסף

"פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה", שייפתח ביום חמישי, 21 בפברואר, ויימשך עד ל-16 במארס, יציע השנה, כבכל שנה, נוף הרים ירוק ופריחת שקדיות, כלניות ורקפות. אבל גולת הכותרת תהיה הבשלנים הביתיים והמסעדות הקטנות שנמצאים בשפע באזור ויציעו מטעמים מהמטבח.

אחת מהמסעדות המקומיות היא "החומוסיה של זרזיר" ששוכנת במסחר המסחרי הקטן ביישוב כרמי יוסף. זהר בר און, הבעלים והמייסד, לא נולד למשפחת יצרני חומוס, ולמעשה מאחוריו 20 שנות עבודה בתחום הניהול והשיווק בתעשייה. רק כשהחברה שעבד בה נקלעה לקשיים, הוא התפנה להגשים את חלומו – לבשל לאנשים. לשמחתנו, החלום הזה מתבטא במסעדה קטנה עם לא יותר מ-40 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ, ומטבח, שבו הוא מכין בעזרת צוות מסור את הכול מההתחלה ועד הסוף – חולט חומוס, מקלף תפוחי אדמה וחותך ירקות טריים עם ההזמנה.

ומה בתפריט? הרבה חומוס טעים ומיוחד, עם טחינה וגרגרים (22 ש"ח), עם פול (22 ש"ח), מנת דגל של שקשוקה-חומוס (שתי ביצים עם רוטב עגבניות פיקנטי וגרגרים, 22 ש"ח), והמלצת הבית: מנת טעימות זוגית (שגם שלושה יכולים לאכול בכיף), שכוללת חומוס, חומוס פול, מסבחה, שקשוקה, סלט ופלאפל ב-70 ש"ח.

בעקבות דרישת הקהל, לפני כשנה זהר הוסיף לתפריט כמה מנות בשריות שהוא צולה על האש: קבב שמוגש עם צ'יפס וצלוחית חומוס ב-40 ש"ח, נקניקיות חריפות שמוגשות באותו האופן ב-35 ש"ח ואחרות. לבוקר שבת, מנות מיוחדות משלו: בורקס פינוק במילוי גבינה או תפוחי אדמה עם ירקות חתוכים, ביצה קשה וטחינה (22 ש"ח) וג'חנון עם רסק, חריף וביצה ב-15 ש"ח. אגב, אם אתם מעוניינים בשולחן פנוי אצל זרזיר, עדיף לכוון את הביקור ליום שישי דווקא, ובכל מקרה לזכור שהמסעדה פתוחה גם בכל יום אחר למעט ראשון.

ובונוס נוסף שנובע מהמיקום בכרמי יוסף: מכוניות בקושי עוברות בסביבה, ובזמן שהילדים משתוללים בחוץ, אתם מוזמנים להתחרדן בשמש מחוץ לחומוסיה. תיהנו.