Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות שוק בתל אביב
ההמבורגר של רק בשר

מסעדות שוק בתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

סוף השבוע מתקרב, הגיע הזמן לעשות שוק. יש שם הכול – מעגבניות ועד דלעת ערמונים, מגבינות משובחות ועד שווארמה לוהטת, מפיתות חמות ועד אוכל אורגני. והכי חשוב – השוק הוא אסופה נהדרת של מסעדות. הנה מסעדות שוק בתל אביב

פאפא'ס

בהילל הזקן, אחת הסמטאות שמאחורי שוק הכרמל, נמצאת פאפא'ס, במושבה הישן של "ביג מאמא" המנוחה. אם עוצרים לרגע כדי להביט במבנה שבו היא שוכנת, מגלים כמה הוא יפה. אחת מגולות הכותרת של פאפא'ס היא המרפסת הצרה, שבה שולחנות ספורים, מושלמים לקלמארי וכוס יין. והתפריט? אפשר להתחיל בסלט שוק, לעבור ללינגוויני שרימפס ולסיים עם פיצה פרסקה. וגם – הצעות מיוחדות לטבעונים.

פסטה בסטה

לפני חודשים ספורים פתחו החברים מהמיזם הירושלמי של שוק מחנה יהודה את מסעדת פסטה בסטה ליד שוק הכרמל בתל אביב. הרעיון הוא פסטה במחירים זולים, שאליה כל סועד מוסיף מגוון תוספות לבחירתו – ריקוטה, רוטב עגבניות, תרד, שמנת וכדומה. העיצוב, כיאה למסעדת שוק, מורכב מריהוט גס, ומקומות הישיבה בפנים ובחוץ מביטים לעבר כיכר השוק. ומה עוד? חבית עם יין זול ואווירה שמחה.

אגאדיר

במדרחוב נחלת בנימין המקביל לשוק הכרמל, אגאדיר המוכרת כמעט תמיד מלאה. את הקונספט אתם מכירים – המבורגרים במגוון גדלים, צ'יפס ממכר ובירה, ויסקי או קוקטייל. היתרון הגדול של הסניף המסוים הזה של הרשת הוא אזור הישיבה רחב הידיים שמחוץ למסעדה, משם אפשר לראות את המוני העוברים והשבים שעדיין לא מצאו מקום באף מסעדה.

ד"ר מפרום

כמעט בתוך השוק אבל עדיין מחוץ לו, ברחוב רמב"ם, ד"ר מפרום מציע אוכל ביתי-טריפוליטאי, וזה, תרשו לנו להעיד, בדיוק מה שאתם צריכים אחרי סיבוב ארוך בשוק, דקה לפני שבת. בימי שישי, אגב, מוציאים החוצה שולחנות עמוסי מטעמים שאפשר לרכוש במשקל לצריכה ביתית, והם כוללים קוסקוס, מפרום, סלטים, כרובית ממולאת בשר, פלפלים ממולאים ועוד ועוד.

המטבחון

ועוד בסביבת שוק הכרמל, מסעדת המטבחון מציעה אוכל ביתי גם בשישי בערב או בשבת בבוקר. גם כאן מרפסת נעימה צופה אל פאתי השוק, ומתוך התפריט, שכתוב בגיר על הלוח, תוכלו להזמין עוף עם תפוחי אדמה, קוסקוס עם בשר או ירקות, חמין בשבת, ירקות ממולאים, וכל מה שהייתם חולמים שיחכה לכם על הצלחת כשתחזרו הביתה מבית הספר.

המנזר

נכון, המהדרין יאמרו על המנזר שהוא פאב ולא מסעדה, ובצדק. מדובר באחד המקומות הוותיקים בעיר, שעדיין מתמלא שתיינים בכל ערב, עד אפס מקום ועוד קצת. בקיץ המתחם החיצוני הפתוח מביט לעבר אלנבי, ובחורף הוא מקורה כדי שאפשר יהיה להמשיך לשתות. ולעניין התפריט, הוא מפואר ומשתנה מדי ערב. מנת הדגל היא אמנם טוסט הגבינה (עשוי היטב) שמוגש רק אחרי השעה 22:00, אבל תמצאו כאן גם מרק סרטנים, מסבחה, ריזוטו שחור עם מבחר פטריות ועוד הפתעות שלא הייתם מצפים להן.

בסטה

ברחוב השומר שבפאתי שוק הכרמל, בסטה לחלוטין מתכתבת עם סביבתה כשהיא מציעה אווירה מבסוטית, הרבה אלכוהול ומנות שעושות פלאים עם דגים ופירות ים. איתי הר גיל ומעוז אלונים הרימו את הרף למסעדות השוק של תל אביב וגם של השאר והתוצאה היא באמת משמחת.

איטלקיה בפשפשים

בין הסמטאות של שוק הפשפשים, שחווה אליו נהירה המונית מדי ערב, תמצאו את איטלקיה בפשפשים – והיא, כמו שאתם בוודאי מתארים לכם, מסעדה איטלקית משובחת. בתפריט תמצאו שרימפס ברוטב חמאת לימון, פסטה קרבונרה, ניוקי פנצ'טה ואפונה, פיצה ארבע גבינות ועוד הרבה הפתעות. על השולחנות – מפות משובצות, כמו שם, בשביל האווירה.

פלימרקט

גם משכנה של מסעדת פלימרקט הוא בשוק הפשפשים, והפעם מדובר במסעדת בילוי מסעירה. התפריט עדכני וססגוני, ומושפע מהמטבח האיטלקי, הספרדי והמקומי עם נגיעות אישיות של השף. כך תמצאו כאן שקדי עגל וארטישוקים שנצרבים על הגריל, פסטה פפרדלה עם קונפי אווז, ריזוטו סרטנים, צלעות טלה בקרסט עשבי תיבול ועוד ועוד.

אוזריה

כמgט שכחתם את שוק לוינסקי, אבל אל תטעו, זוהי פנינה קולינרית לא קטנה. אוזריה, מבית היוצר של אביבית פריאל (טפאו), קיבלה את השראתה מהברים ביוון, מה שאומר מנות במגוון גדלים שופעות בשמן זית ובעשבי תיבול, והרבה עראק-אוזו-ראקי על הבר. וכן, שמח.
אירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדריןבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה