Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת בולינט בירושלים

בולינט ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"זהו מקום קטן ומתוחכם שמתרחב בהתאם לביקוש, מחבק אליו את העוברים והשבים שמחפשים ליהנות מהאווירה הירושלמית הקסומה ששוררת במרחבי הרחוב, מתמלא כמו צג רדיו דיגיטלי בהתאם לעוצמת הדציבלים..." ענבל גרזון, בולינט ירושלים

אני ירושלמית מזה שלוש שנים, שאותן אני מעבירה בשכונה המרכזית והסוערת של העיר, ולא פעם מוצאת את עצמי מתהלכת לאורכו ולרוחבו של רחוב בן יהודה. תחושת סיר הלחץ קיימת באופן סדיר בסביבתם של האנשים ברחוב. סמיכות כבדה של ארגוני צדק ואוכלוסיות שמגיעות לקבל מחילה, לצד דלילות קלילה של נגני רחוב ואמני במה, סוחפים לרגליהם המוני האנשים בוקר וערב.

מדי פעם בפעם, כאשר המדרחוב עולה על גדותיו ולי אין רצון לשחות את מקומי בין ים האנשים, אני פונה לרחוב צדדי, סמטה ירושלמית טיפוסית וקטנה שיוצאת מההמולה וחוזרת אליה, ומעניקה לי כמה רגעי שקט ושלווה. "דורות ראשונים" הוא שמה, לאורכה שתי חומות המורכבות מבני מגורים המסומנים על ידי מרפסות וחלונות מעוטרים, אלו צופים אל מרכזה, שם פזורים כמה שולחנות וכסאות דינמיים, שמרכיבים את רחבת הישיבה של בולינט הוותיק. זהו מקום קטן ומתוחכם שמתרחב בהתאם לביקוש, מחבק אליו את העוברים והשבים שמחפשים ליהנות מהאווירה הירושלמית הקסומה ששוררת במרחבי הרחוב, מתמלא כמו צג רדיו דיגיטלי בהתאם לעוצמת הדציבלים. מספר השולחנות עולה ויורד לאורך הסמטה, קשוב לכמות היושבים במסעדה, מסמן את השמחה וחוטף את ההמולה.

לילות ירושלמים קרירים וימי קיץ חמימים מקיימים את בולינט מזה 17 שנים, ובשנתיים האחרונות עברה המסעדה לידיהם המיומנות של ארז ספיר ודור סירקוביץ', צמד חברים שהכירו כאשר ניהלו יחד מקום עבודה קודם. הקו שמנחה את השניים הוא השאיפה ליצור מקום מחדש ודינמי, שייקבע את הלך הרוח הצעיר במקום.

אל בולינט הגעתי עם חברתי הטובה רגע לאחר החלפת התפריט הישן בחדש. בחרנו להתיישב באחד מהשולחנות הפזורים ברחוב, ומיד הוצגו בפנינו גיליונות התפריט, גאוות המקום. המנות מותאמות לכל שעות היממה, ומחלקות אותה על פי מגוון ארוחות המוגשות בבוקר או וכאלו שמותאמות לאישון לילה, לצדן יוגש קפה או אלכוהול בהתאם לרוח הסועדים. הקונספט המשולש מורכב מתפריט בית קפה, מסעדה ובר אלכוהול ומתהדר ביכולת להגיש ארוחות מפוארות לצד נשנוש רגעי עם הבירה.

למנה ראשונה הזמנו את אחת ממנות הדגל "ביצי הזהב". קשה היה לעמוד בפני השם היוקרתי, וכשהמנה הוגשה, היא גם עמדה בגבורה בסטנדרטים: שלושה כדורים עשויים פירה תפוחי אדמה מפנק שמולא בשלל אוצרות עטופים במעטפת פירורי לחם קשיחה, נחים בקערת רוטב עסיסי. את המנה ליווה חציל בלאדי חרוך ונימוח שהוגש על מצע חמים של קרם טחינה ויוגורט, ולצדו לחם הפרינה המסורתי חם, רך וטרי.

המנות העיקריות הגיעו בתזמון מושלם שהותיר מספיק זמן עיכול לקיבה שהתענגה על המטעמים, והן כללו מנה קלאסית של קורדון בלו החושפת נתח מוזהב ועסיסי של חזה עוף במעטה מטוגן של פירורי פנקו ובתוכו גבינת אמנטל ופרוסת שינקן ברוטב שמנת ומרווה, ולצד המנה - ריזוטו ערמונים ביתי, סמיך ועשיר.

לא הצלחנו לוותר על הקינוח הביתי "פרנץ' טוסט הבית" - תענוג צרוף שליווה אותנו בכל נגיסה של נתח טוסט יפהפה ומזוגג, ועליו שבבי שוקולד לבן המלווים ריבת חלב, גלידת וניל ופירות יער. זו הייתה חוויה מהנה שהתחילה בשעות הערב המוקדמות וסחפה אותנו עד מאוחר. החיבוק החם של בעלי המקום והצוות הוכיח שגם עליהם נחה הרוח המקומית, ואפילו חתולי הרחוב הירושלמים בהו בנו בנימוס מהופנט.

בולינט מציעה מבצע 1+1 על מבחר הבירות מהחבית בשעות 17:00-21:00 בימים א'-ה', וב11:00-13:00 בצהרי שישי. ללקוחות הקבועים מוצע כרטיס מועדון בעלות של 10 ₪ בלבד, שמקנה להם ולחבריהם לשולחן 10% הנחה. נוסף לאלו, המסעדה מברכת את קהל הבית עם ליינים רבים ומגוונים, בניהם חגיגות בירה ונשירה שנערכות בערבי ראשון, לצד רצף מסיבות צהרי שישי מסעירות בניצוחה של סיגל, תקליטנית הבית הוותיקה. לחתימת השבוע - ימי שבת תוססים באווירה משפחתית ותיירותית שלווה.