עונת הבציר או טו טו מסתיימת ונדמה שכולם מדברים רק על יין. את העפיצות והפירותיות כבר הפנמנו, אבל יש עוד מליון מושגים שכדאי להשתלט עליהם. או סתם לשחק בטריוויה עם החברה.
אשכול – (אשכולות) מבנה חרוטי אשר תלויים עליו הענביםפסיגה – (פסיגות) אשכול קטן אשר מהווה חלק מן האשכול כולו. הפסיגות העליונות ארוכות יותר מן התחתונות.כתף – פסיגה בחלק העליון של האשכולנטף – פסיגה בחלק התחתון של האשכולעוללות – אשכולות ללא כתף או נטף, חסרות שדרה אשר בדרך כלל מצביעות על איחור בהתפתחות.סמדר – אשכול הניצה, האשכול הבוקע מיד לאחר הפריחהזמורה – (זמורות) המתפתחות מלולבי הגפנים ועליהם גדלים האשכולותבוסר – ענב בלתי בשל, קשה וחמוץבוחל – שלב החלפת הצבע מירוק לשקוף בלבנים, ואדום/סגול באדומיםכנה – (כנות) יחור, זמורה קטנה הנטועה באדמה, בדרך כלל מסוג מסויים שלו יכולת עמידות והתקשרות לקרקע, ויכולת אספקת הדרישות לגפן מן הקרקע.רוכב – זמורה המייצגת את הזן הרצוי המורכבת על הרוכב הבאשה – הבשלת הענב לדרגת שקיפות מספיקה עדי לראות את החרצניםשורקה – גפן של ענבים אדומיםשדרה – עליה תלויים הפסיגות (כתף ונטף)קנוקנת – (קנוקנות) נצרים מסולסלים שבעזרתם נאחזת הגפן ומטפסתסלסלות - קנוקנותענב – גרגיר יחיד של ענביםחרצן – (חרצנים) הגרעין שבתוך הענבזג – (זגים) קליפת הענבתירוש – עסיס הענבים לפני תסיסתודלית – גפן שמנווטים את גדילתה על פני מוטות ועמודיםרוגלית – גפן הגדלה בצמוד לקרקע בלי תמוכותפארה – (פארות) הסתעפות הגפן מן הבדחכליל – הצבע האדום בייןבד – (בדים) התפתחות של הדליהבן – (בנות) כינוי לכנהדליה – (דליות) התעבות של הקנוקנותחוטר – כינוי לאותם לולבי גפניםזלזל – כינוי לקנוקנתלולבי גפנים – נצרים רכים המתפתחים עם בוא האביב, ענף מלבלב המכיל (ניצנים) בצורה מזערית את הזמורהעלים – המתפתחים מליבלוב שבלולבי הגפניםעוקץ – הקשר של הענב לפסיגה ולאשכולחותם – נקודת החיבור של העוקץ לענבחיגור - הינה שיטה של טיפול בגזע בשלב הפריחה כדי להגביר את היבול.זטרת - מחלה הגורמת לעינב להישאר קטן מן הרגיל גם בשלב ההבשלה.פציח - כמדומני שזה קשור לשורשי העץ, מן פיצול של השורשים (לא ברור למה)
כל מה שרציתם לדעת (וקצת יותר)