מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קנוקנת? מה זה?!


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    עונת הבציר או טו טו מסתיימת ונדמה שכולם מדברים רק על יין. את העפיצות והפירותיות כבר הפנמנו, אבל יש עוד מליון מושגים שכדאי להשתלט עליהם. או סתם לשחק בטריוויה עם החברה.

עונת הבציר או טו טו מסתיימת ונדמה שכולם מדברים רק על יין. את העפיצות והפירותיות כבר הפנמנו, אבל יש עוד מליון מושגים שכדאי להשתלט עליהם. או סתם לשחק בטריוויה עם החברה.

אשכול – (אשכולות) מבנה חרוטי אשר תלויים עליו הענבים
פסיגה – (פסיגות) אשכול קטן אשר מהווה חלק מן האשכול כולו. הפסיגות העליונות ארוכות יותר מן התחתונות.
כתף – פסיגה בחלק העליון של האשכול
נטף – פסיגה בחלק התחתון של האשכול
עוללות – אשכולות ללא כתף או נטף, חסרות שדרה אשר בדרך כלל מצביעות על איחור בהתפתחות.
סמדר – אשכול הניצה, האשכול הבוקע מיד לאחר הפריחה
זמורה – (זמורות) המתפתחות מלולבי הגפנים ועליהם גדלים האשכולות
בוסר – ענב בלתי בשל, קשה וחמוץ
בוחל – שלב החלפת הצבע מירוק לשקוף בלבנים, ואדום/סגול באדומים
כנה – (כנות) יחור, זמורה קטנה הנטועה באדמה, בדרך כלל מסוג מסויים שלו יכולת עמידות והתקשרות לקרקע, ויכולת אספקת הדרישות לגפן מן הקרקע.
רוכב – זמורה המייצגת את הזן הרצוי המורכבת על הרוכב
הבאשה – הבשלת הענב לדרגת שקיפות מספיקה עדי לראות את החרצנים
שורקה – גפן של ענבים אדומים
שדרה – עליה תלויים הפסיגות (כתף ונטף)
קנוקנת – (קנוקנות) נצרים מסולסלים שבעזרתם נאחזת הגפן ומטפסת
סלסלות - קנוקנות
ענב – גרגיר יחיד של ענבים
חרצן – (חרצנים) הגרעין שבתוך הענב
זג – (זגים) קליפת הענב
תירוש – עסיס הענבים לפני תסיסתו
דלית – גפן שמנווטים את גדילתה על פני מוטות ועמודים
רוגלית – גפן הגדלה בצמוד לקרקע בלי תמוכות
פארה – (פארות) הסתעפות הגפן מן הבד
חכליל – הצבע האדום ביין
בד – (בדים) התפתחות של הדליה
בן – (בנות) כינוי לכנה
דליה – (דליות) התעבות של הקנוקנות
חוטר – כינוי לאותם לולבי גפנים
זלזל – כינוי לקנוקנת
לולבי גפנים – נצרים רכים המתפתחים עם בוא האביב, ענף מלבלב המכיל (ניצנים) בצורה מזערית את הזמורה
עלים – המתפתחים מליבלוב שבלולבי הגפנים
עוקץ – הקשר של הענב לפסיגה ולאשכול
חותם – נקודת החיבור של העוקץ לענב
חיגור - הינה שיטה של טיפול בגזע בשלב הפריחה כדי להגביר את היבול.
זטרת - מחלה הגורמת לעינב להישאר קטן מן הרגיל גם בשלב ההבשלה.
פציח - כמדומני שזה קשור לשורשי העץ, מן פיצול של השורשים (לא ברור למה)