מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות חדשים מאת יובל בלנקובסקי

יינות חדשים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי מציע הפעם לכל מי שמעוניין להיכנס לתחום היין לבקר במרכז החווייתי החדש של יקבי ברקן. ועוד חדשות: "אנה" של יקב דלתון, "כרמל ריזלינג" של יקבי כרמל ו"מרלו רזרב 2008" של יקב פלאם. שלא תהיו צמאים

מרכז יין חווייתי ביקבי ברקן

אתחיל בהצעה למי שמעוניין להיכנס לעולם היין. יקבי ברקן פתחו את מרכז היין החווייתי שלהם בקיבוץ חולדה, בין הכרמים, שם שוכן היקב. אולם החביות העצום של ברקן שוכן בין קירות זכוכית. בביקור ביקב תפסעו על גשר תלוי ותחתיכם ייפרס המראה הנהדר של אלפי חביות העץ של היקב. סרט מושקע באולם הקולנוע העגול יסביר על הקשר שבין היין לטרואר - האקלים ותנאי הגידול הייחודים של הכרם. הביקורים במרכז מתאימים ליחידים ולקבוצות, ואפשר לשלב בהם את הייננים של יקבי ברקן ושפים אורחים. המרכז החדש של ברקן הוא הזדמנות להתרשם מעולם היין במרחק של חצי שעה נסיעה מתל אביב.

לצד המרכז השיק ברקן את סדרת האלטיטיוד 2009. הסדרה מדגישה את נושא אזור הגידול של הכרם. שלושת היינות עשויים מאותו זן ענבים - קברנה סוביניון, המיוצר מכרמים מגבהים שונים. יינן היקב אד זלצברג מתאר את היציבות בסגנון של הסדרה לאורך השנים. עם זאת, הוא מאפיין את היינות מבציר 2009 כיינות בעלי חמיצות גבוהה ופחות סוכר.

אנה - חדש מיקב דלתון

יין חדש שיצא לאחרונה הוא ה"אנה" - יין הקינוח החדש של יקב דלתון. היין קיבל את שמו כמחווה לאן הרוני, אם המשפחה אשר חמקה מאור הזרקורים לאורך השנים חרף היותה עמוד השדרה של המשפחה כולה.

זוהי מהדורה ראשונה של היין אשר מיושן בשיטת ה"סולרה" המקובלת ליישון יינות מחוזקים בעולם. בשיטה זו כל יין מכיל יינות מכל שנות הבציר מאז החל בייצורו. המהדורה הראשונה כוללת יינות מארבע שנות בציר החל משנת 2006. מיץ המוסקט עובר תסיסה קצרה במכלי נירוסטה, ולאחריה הוא מחוזק באלכוהול ומועבר לחביות ליישון ארוך. בתחילת התהליך מיושן יין מכל שנה בנפרד, ולאחר כמה שנים נעשה הבלנד הראשוני. המהדורה הראשונה מכילה 74% מוסקט מ-2006, 16% מוסקט מ-2007, 8% מוסקט מ-2009 ו- 2% מוסקט מ-2010. ביקב אומרים: "ליין ניחוחות של משמשים מיובשים, תה קר ומעט פרחוני. הוא מתאים לליווי גבינות קשות או קינוחי שוקולד עשירים".

כרמל ריזלינג, כרם קאיומי 2011

כמו יינות קינוח, גם יינות לבנים מתאימים מאד לימי הקיץ החמים. יקבי כרמל הוציאו את כרמל ריזלינג, כרם קאיומי 2011 מסדרת הדגל של היקב 'כרם יחידני'. זהו יין לבן חצי יבש ((off dry, שהופק מ-100% ענבי יוהנסבורג ריזלינג מכרם קאיומי, שנבצרו בבציר לילי. היין עשוי אך ורק מענבים שגדלו בכרם קאיומי הנטוע על מדרון דרום מזרחי, בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ–750 מטר מעל פני הים. הכרם נטוע על קרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן. כאן אומרים: "היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת, והוא ילווה היטב מנות כגון סלמון מעושן, שוקרוט ועגל צלוי".

מרלו רזרב 2008 של יקב פלאם

אחרון חביב הוא אמנם יין אדום, אבל יינות נהדרים באמת מתאימים לשתייה בכל זמן בשנה. בכל פעם שאני שותה את מרלו רזרב 2008 של יקב פלאם אני מגיע למסקנה שמדובר באחד מעשרת היינות הטובים בישראל.85% מרלו ו-5% קברנה סוביניון מכרם דישון וכרם בן זמרה - גליל עליון ו-10% פטיט ורדו מכרם מטע - הרי יהודה.

זהו יין עשיר ומורכב שהוא תוצאה של משטר גידול קפדני בכרמים ותפוקת יבולים נמוכה במיוחד. היין האלגנטי מציג עושר של טעמים, עידון והרמוניה. אף על פי שבדרך כלל בישראל זן הקברנה סוביניון מציג תוצאות טובות יותר מזן המרלו, המקרה של פלאם מוכיח שאפשר גם אחרת. יין גדול באמת, שכיף לשתות עכשיו ושעוד ישתבח בחמש השנים הקרובות. מומלץ במיוחד.