מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות חדשות> כתבה על מסעדות חדשות בירושלים

מסעדות חדשות בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח, כתבתנו במרכז, עושה את כל הדרך מתל אביב מזרחה, כדי לדווח על מסעדות חדשות בירושלים (וגם על כמה שאנחנו מכירים). סלט חלומי הורס, חינקלי מאודים, מדליון פילה בקר ברוטב יין - כבר אמרנו ששווה להגיע לירושלים?

ירושלים-של-מטה, כך מתברר לאורח המופתע מהמרכז, חיה ובועטת. לצד הדימוי הכבד והמכובד של בירת ישראל הנצחית, חיה לה גם עיר של חולין, עם פעילות תרבותית ענפה, חיי לילה תוססים, ואפילו סצינה קולינארית עם כמה יציאות שוות. זה הזמן להמיר את הלחות הגושדנית באוויר הרים צלול כיין, ולתבל אותו בקולינריה המקומית. הנה כמה אפשרויות כשרות ומשובחות:

מסעדה חדשה בירושלים: המפנקת – קפה לרנר

מה: מסעדה חלבית חדשה-דנדשה במרכז הספורט המפואר בהר הצופים. זה בסדר, לא באמת חייבים לעשות ספורט כדי ליהנות ממנה. אבל כיאה לאופי המתחם, הדגש הוא על טבע ובריאות. וזה אומר ארוחות בוקר מזינות, סלטים מושקעים ושיקים של בריאות. אבל אם לא תגלו לתזונאית, נספר לכם שיש שם גם פסטות עשירות, קינוחים מושחתים ומבחר נאה של אלכוהול.

מי: שף ערן בן ארוש, בוגר ה"קורדון בלו" בפסדינה, שהתמחה במטבח גורמה במסעדות הטובות בעולם.

למה: בגלל הקונספט של ארוחת בוקר לאורך כל היום, שאליה ניתן לשדך כל אחת מהמנות והקינוחים שבתפריט, וגם בגלל סלט החלומי ההורס, עם מגוון פטריות יער צלויות, גבינת חלומי מטוגנת, שקדים קלויים ופטה מגוררת על סלט של חסה טרייה ועגבניות שרי.

עוד משהו: לרגל ט"ו באב תוגש במסעדה לאורך שבוע ארוחת טעימות רומנטית, עם מנות אדומות לנשים (גספצ'ו, פלפל אדום קלוי ממולא, סלמון צרוב על ניוקי סלק, קינוח מפירות יער) ולבנים לגברים (ריזוטו פטריות, פילה קוד, קרם שוקולד ומסקרפונה ועוד).

השמחה – ראצ'ה

מה: מסעדה גרוזינית שמעניקה חוויה אתנית אותנטית, עם מנות מסורתיות כמו סהרוני הצ'יבורקי הממולאים בשר ומטוגנים בשמן עמוק, חינקלי – הכיסונים המאודים המפורסמים, פטריג'אני - שכבות חצילים עם תערובת אגוזים ועשבי תיבול, תבשילי קדרה של עגל וכבש בבישול ארוך ועוד.

מי: האחים לילי וישראל ואימא טינה, שמשחזרים עם כל הלב את העיצוב, הריהוט, האווירה, האוכל ומסורת האירוח של הבית הגרוזיני.

למה: כי הבילוי בראצ'ה הוא חוויה משמחת ומסחררת חושים, עם שפע של טעמים וצבעים המלווים במוזיקת עולם במבחר סגנונות, בהופעה חיה.

עוד משהו: כשבאים בחבורה, מומלץ להתנסות בטקס הברכות המסורתי "טמנדה", שיוציא אתכם שיכורים ולא מיין (בעצם, גם מיין). זה הולך ככה: ראש השולחן מקבל קרן אייל ענקית מלאה ביין ועליו לברך את כל יושבי השולחן. הם, בתורם, מחזירים ברכות תוך שהקרן עוברת ביניהם ולבסוף מוגשת לראש הטקס שצריך לשתות אותה עד תום.

האלגנטית – לארא

מה: מסעדת שף-גורמה החוגגת שנתיים לקיומה, ומה מתאים יותר לציון האירוע מאשר תפריט חדש.
עוד לפני שמתחילים לאכול, העיניים סופגות את המראה של מבנה האבן העתיק, הקשתות הגבוהות, ציור הקיר שכאילו ממשיך את הרחוב והחדר הפרטי המעוטר בחפצים של פעם.

מי: שף ליאור חפצדי, אקס קנלה וארקדיה והפייבוריט של הצמרת הפוליטית והעסקית בישראל. חפצדי מציג כאן פרשנות אישית למנות מוכרות מהמטבח הבינלאומי והישראלי.

למה: בגלל הפרזנטציה המושקעת של המנות, המבחר הגדול עד להפתיע גם בראשונות וגם בעיקריות ובגלל המנה המעולה של מדליון פילה בקר ברוטב יין, עם אספרגוס ופירה תפוחי אדמה.

עוד משהו: גם כאן מציינים את שבוע האהבה לקראת ט"ו באב, עם ארוחת טעימות מיוחדת בת 10 מנות, כולל הפילה הנ"ל, ב-190 ₪ בלבד לאדם.


בסגנון חופשי – יאללה בסטה

מה: לא עוד מסעדה, אלא הזמנה לסיור עצמאי בשוק מחנה יהודה הציורי, בעזרת "מדריך למטייל" מקיף פלוס כרטיס של עשר טעימות, שמאפשרים לכם להסתובב בקצב שלכם ולדגום מכל מה שיש לשוק להציע.

מי: שלושה יזמים צעירים, שחברו למיזם ראשון מסוגו בעולם בתחום של תיירות שווקים.

למה: כי החבר'ה עשו עבודה יסודית וריכזו בשבילכם את האנשים הכי צבעוניים והדוכנים הכי שווים בשוק – ממשקאות הבריאות המיוחדים של עוזי אלי, דרך תערובות התבלינים הסודיות של פרג, ועד חנות הגבינות המפורסמת של באשר, עם 1,200 גבינות מכל רחבי העולם.

עוד משהו: המיזם כולו מקיף את השווקים הפופולאריים של ירושלים, תל-אביב, נצרת ועכו, כשלכל אחד מהם מוקדש אתר מפורט מאוד, לצד הנפקת המדריך וכרטיס הטעימות.