מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מתכונים משפים ומסעדות לט"ו באב

מתכונים לט"ו באב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מתכננים ערב רומנטי בבית? אספנו בשבילכם מתכונים לט"ו באב משפים וממסעדות. עכשיו תוכלו להפגיש כפיות בתוך הסופלה וללגום מאותה כוס קוקטייל. באהבה

תפוחים במילוי טלה, ביין דבש וקינמון של חנדלה, גבעת חן

מנת פתיחה עדינה בטעמים, בעלת מרקם נינוח וטעמים מתקתקים

מרכיבים:

8 תפוחי גרנד חמצמצים גדולים
1 ק''ג בשר טלה טחון
1 בקבוק יין אדום (רצוי קברנה)
100 גר' עוגת דבש
2 בצלים בינוניים
מעט צנובר
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט
פלפל
מלח
3 יחידות פלפלי צ'ילי חצויים
2 מקלות קינמון

אופן ההכנה: חוצים את התפוחים לרוחבם. מוציאים את הליבה ומשרים עם הפלפל כחצי שעה. מזהיבים את הבצל ומטגנים את הבשר הטחון קלות עם הבצל. מוסיפים את הקינמון הטחון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. ממלאים את התערובת של הבשר בתוך התפוחים כך שיתאימו עם המכסה. מסדרים בסיר קטן עם היין, מבשלים כ-1/2 שעה (להביא לרתיחה) על אש קטנה. מוציאים את התפוחים וממשיכים לצמצם את היין עד לקבלת סירופ. מגישים חם על מצע אורז או מחית תפוחי אדמה. מקשטים עם סירופ ומקלות קינמון.

פילה בקר בתפוחי עץ וסילאן מאת השף ברק אליה, לופט, ראשון לציון

מרכיבים:

800 גר' פילה בקר חתוך לנתחים של 100 גר' כל אחד
4 יחידות תפוח סמית גרוד חתוך לרבעים
350 גר' דבש סילאן
300 גר' קוביות בטטה
כף שמן
1/2 כוס יין לבן
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה: צולים את הפילה במחבת עם שמן דקה כל צד ומניחים בצד. בתוך מחבת על אש בינונית מניחים את תפוחי האדמה והבטטות שעברו חצי אפיה. מוסיפים דבש סילאן וחצי כוס יין לבן יבש ומתבלים במלח ופלפל עד לחצי רתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את פילה הבקר. מבשלים הכול יחד עד מידת צלייה מדיום.

פונדנט שוקולד מאת השף אסף בוזגלו, בוסטון פיש אנד גריל, אילת

פונדנט, נמס בפה. כל נגיסה היא מכת שוקולד טהורה, עשירה ודחוסה במרקם פאדג'.

מרכיבים:

675 גרם שוקולד מריר באיכות טובה
675 גרם חמאה
13 ביצים
13 חלמונים
500 גרם סוכר
290 גרם קמח

אופן ההכנה: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה. במערבל מזון ידני מערבלים את שאר המרכיבים. מחברים יחדיו את שתי התערובות ומערבלים יחדיו כדקה. מסננים את התערובת וממלאים קעריות אישיות, חסינות חום עד ל- 3/4 גובה. אופים ב-180 מעלות עד שהפונדנט תופס ועובר את גובה הכלי ב-1 ס"מ.

סופלה שוקולד חם באגסים וויסקי מאת Roy שוקולד

מרכיבים
(לאגסים):

2 אגסים בשלים
4 כפיות סוכר
1/2 כוס מים
5 כפות ויסקי

(סופלה):

100 גרם שוקולד מריר (לפחות 60%)
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
2 ביצים
2 חלמוני ביצים
2 כפות קורנפלור
3 כפיות קמח
5 כפיות ויסקי

אופן ההכנה (רוטב אגסים וויסקי): מקלפים את האגסים ומבשלים אותם עם הסוכר והמים עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי סירופ סמיך. מסירים מהאש, מצננים ומוסיפים את הוויסקי. (סופלה): מחממים את השוקולד והחמאה במיקרוגל עד כדי המסה מוחלטת (זהירות מחימום ממושך). טורפים את הסוכר, הביצים והחלמונים עד שילבינו. מוזגים את תערובת השוקולד הסמיכה והמצוננת באיטיות לתוך תערובת הביצים תוך כדי ערבול. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ולאחריהם את הוויסקי תוך כדי ערבול עדין. מחממים תנור ל- 170 מעלות, ממלאים 2 כלי סופלה אישיים עד כדי 3/4 גובה ומכניסים לתנור ל-10 דק'. מוציאים ומגישים לצד סירופ האגסים. אוכלים מיד.

קוקטייל אהבה מאת קולומבוס הכשרה, הרצליה פיתוח.

קוקטייל מתוק לזוג אוהבים - להכין ולהתפנק ביחד

מרכיבים:

שוט דאנו פסיפלורה
שוט פידג'
זילוף סאוור
זילוף תפוזים

אופן ההכנה: בכוס קוקטייל או לואו בול מוזגים שוט דאנו פסיפלורה ולאחר מכן את שוט הפידג'. במזיגה איטית: מזליפים סאוור אל תוך הכוס לפי הטעם האישי (לטעם יותר מתוק – מוזגים פחות), ומעל זילוף תפוזים שמשתלב יחד עם הטעמים והצבעים. עכשיו יושבים יחד עם שתי הכוסות, או כם כוס אחת ושני קשים.