מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת בריבה נמל תל אביב

בריבה בבוקר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח: "אומלט אפוי עם קוביות בטטה, פלפל קלוי ובצל סגול, שמעליו מונחים עיגולי גבינת עזים צרובה, ואומלט ירוק, עם אפונה, תרד, פטרוזיליה ונענע, ומעליו מעטה מוקרם של גבינת פטה..." מארוחת הבוקר של בריבה בנמל תל אביב

לא צריך להתאמץ במיוחד כדי למצוא סיבות טובות ללכת לבריבה: האווירה המיוחדת של נמל תל אביב, הנעימות שהמקום משרה בלי להתאמץ, ובעיקר האוכל מגזרת ה"בריאות-גורמה-כשר" שמדגים כבר שנים איך טעם ובריאות הולכים יופי יחד. הסוד הוא בשימוש בחומרי גלם בריאים, ובהם דגים, ירקות עונתיים, קטניות וקמח מלא, לצד שיטות הכנה שמדגישות את הטעם הטבעי של המרכיבים, ללא טיגון וללא תוספות מלאכותיות.

אם בכל זאת נדרש עוד חיזוק לעניין, הרי שארוחות הבוקר החדשות והקיציות מספקות אותו. הרעיון הכללי היה לשדרג את ארוחת הבוקר הקלאסית והאהובה ולהעשיר אותה בעוד כמה אופציות מרעננות. אז מה היה לנו? גזרת הביצים מתהדרת בשלוש מנות חדשות, המוגשות במחבת ברזל אישית לוהטת: שקשוקה עשויה ברוטב פיקנטי סמיך של עגבניות שרי צלויות, פריטטה – אומלט אפוי עם קוביות בטטה, פלפל קלוי ובצל סגול, שמעליו מונחים עיגולי גבינת עזים צרובה, ואומלט ירוק, עם אפונה, תרד, פטרוזיליה ונענע, ומעליו מעטה מוקרם של גבינת פטה. שלוש המנות טעימות ומפנקות. כל אחת מהן מלווה בסלט ירקות קיצי, סלסלה של לחמי שאור מאפה בית ומבחר מטבלים, ובהם לבנה סמיכה כיאות, סלט טונה טוב, טחינה ירוקה טעימה, והצלוחית הכי מפתיעה – ריבה של עגבניות שרי עם קינמון, שמשתדכת מצוין עם לחם האגוזים הממכר.

גזרת הסלטים מציגה כמה מנות שיחד הן ארוחה מלאה ומאוזנת, ובה-בעת לא מכבידה: אפשר לבחור בסלט ניסואז - עם טונה ביתית, פלחי תפוחי אדמה, ביצה קשה וירקות. אופציה מוצלחת אחרת היא "סלט בריבה" - מנה טבעונית עשירה, המורכבת מאורז אדום, עלי בייבי והמון פטריות פורטבלה צלויות וריבועי טופו קלויים.

המנות המתוקות אמנם אינן חדשות, אבל הן מספקות רענון אמתי לקיץ הגוש-דני המהביל. נאמנים לשיטת ה"טעים אבל בריא" המוזלי עשוי שכבות של יוגורט צאן סמיך, מעליו גרנולה ביתית פריכה ומתקתקה ומעל פירות טריים חתוכים דק-דק. ויש גם פנקייקס תפוחים ואווריריים, רק שבבריבה הם עשויים מקמח מלא ומועשרים בפירות צלויים. לצדם מוגשות צלוחיות עם מסקרפונה מוקצפת ורוטב מייפל, למי שרוצה ממש להתפרע.

זהו, חברים, הקיץ הולך להישאר אתנו עוד ימים ארוכים. מזל שארוחות הבוקר של בריבה הופכות אותו טיפה יותר קל.

צילום: דניאל לילה