מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מסיק הגיע, סתיו כבר בא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 כמו בכל שנה , בתאום מושלם עם העופות הנודדים, הגיע שוב זמן המסיק. בכל רחבי אגן הים התיכון, מתכנסים המוסקים ואוספים ברוב עמל את תנובת הפירות

כמו בכל שנה , בתאום מושלם עם העופות הנודדים, הגיע שוב זמן המסיק. בכל רחבי אגן הים התיכון, מתכנסים המוסקים ואוספים ברוב עמל את תנובת הפירות. למה ברוב עמל? תנסו פעם בעצמכם ותראו. וזה לא שאני מנסה לייאש פה מישהו.

אבל, גם אם עבודת הכפיים הברוכה, קרי המסיק עצמו, יברר חיש קל כבילוי מפוקפק, זהו עדיין אחד התרוצים המוצלחים יותר, ליציאה מהבית אל הטבע, ואם אפשר בקבוצה מה טוב. זה בדיוק הזמן להזמין את ילדי הגן או הכתה לטיול משפחות שנתי וספונטאני שלא ישכחו לכם עד קץ הדורות.

אם בגינת השעשועים הקרובה לא נטועים עצי זית שתוכלו למסוק , לא אסון, בחבל משגב, מתקיים גם השנה פסטיבל ימי ענף הזית. בשלושת סופי השבוע הראשונים של נובמבר יתקיימו שלל פעילויות הקשורות לזיתים ולמוצריהם.

למשל, מסיק זיתים, ביקור בבתי הבד, הכנת בשמים ושמני מרפא, סדנאות של מספרי סיפורים, הופעות וסיורים לכרמי הזיתים ולכפרים. ואם לא תסתפקו בפיקניק (לדעתי הבחירה המושלמת לעונה) מסעדות באזור יש בשפע. חלקן אף מציעות ארוח מיוחד לקראת הפסטיבל .

כשתחזרו עייפים אך מרוצים כל מה תצטרכו, זה רק לשטוף היטב את הזיתים שמסקתם, ולהתחיל בתהליך הארוך בדרך לכבישה.
עכשיו, לא ברור בדיוק מי היה אותו גאון תנ''כי שהבין שזיתים למרות נתוני הפתיחה הנוראיים שלהם, יכולים להפוך למזון לבני אדם. אבל, תודה לאל שהיה גאון כזה וגם אתם אחרי שתשטפו, תשרו, תשטפו תשרו, תכסו במלח וכולי וכולי, תוכלו להתגאות בזיתים עבודת יד שלכם.

ועכשיו למתכון:

2 ק''ג זיתים שחורים
מים רותחים
כוס מלח גס
½ כוס שמן זית
½ כוס חומץ בלזמי
מים מלח

שוטפים היטב את הזיתים מרחיקים ענפים עלים, וזיתים פגומים ועקוצים.
מכסים את הזיתים במים רותחים ומשהים ארבע שעות. אחרי ארבע שעות חוזרים על הפעולה פעם נוספת.
מסננים, ומעבירים לקופסא עם מכסה, אפשר פלסטיק. מפזרים את המלח הגס על הזיתים, מערבבים, סוגרים את המכסה, ושומרים שבוע עד שבועיים במקום חשוך (מגירה או ארון). פעם ביום מנערים את הכלי.
בתום פעולת ההמלחה, שוטפים את הזיתים, מעבירים לכלי נקי, ומכסים בשמן חומץ ומי מלח ביחס של כפית מלח לכל כוס מים.

פרטים נוספים בנוגע לפסטיבל:
עמותת התיירות גליל מערבי- 1-700-705-050
מרכז מידע-פסטיבל ימי ענף הזית 9800501 -04