מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת פדרו באילת

פדרו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"חמישיית צלעות הכבש שסודרו במניפה על הצלחת גורמות לי לחייך גם עכשיו, כשאני רחוקה אלפי קילומטרים מהעיר ומסעודת המלכים..." לינור דגן חזרה מאילת והביאה את הסוד של המקומיים: מסעדת פדרו, הרחק ממרכזי התיירות

הפעם החלטנו לחוות את עיר התיירות הישראלית מזווית קצת חדשה וירדנו לאילת כמקומיים. את הבית שלנו בתל אביב נתנו לבחור נחמד, ובתמורה קיבלנו את הדירה שלו בבניין מקומי בלב שכונות המגורים של אילת. מדי בוקר טיגנו לנו חביתות תוצרת בית, ומיד אחר כך עלינו על אוטובוס אל חופי העיר המקומיים.

כדי להשלים את החוויה, ביררנו עם החבר'ה בשכונה באיזו מסעדה ותיקה ואיכותית שווה להשקיע תקציב. פדרו, הם הסכימו. נהג המונית שהסיע אותנו אף הוסיף שבחרנו את היין הכי משובח בכרם - מה שהתברר כאמת.

מסעדת פדרו קיימת באילת כבר 17 שנים. בשנה שעברה היא הועברה לידיה של קבוצת יזמים מאילת (שאחראים, אגב, על עוד כמה פנינים קולינריות באילת) והם חידשו ושיפצו אותה. כיום נתחי הבשר מגיעים ישירות מרמת הגולן, וקונספט חדש של בר יין משובח שיפתח בתחילת הקיץ מביא למסעדה יין צרפתי מובחר. בכל מקרה, השירות המקצועי והאדיב יחזיר אותי לכאן בוודאות.

את הארוחה שלנו פתחנו בפטריות ממולאות רוקפור שנאפו בתנור במידה הנכונה והוגשו לשולחן בטמפרטורה מושלמת, שאפשרה לנו להחליק אותן לפה ולחסל את המנה תוך פחות מדקה. המנה השנייה שבחרנו - חציל בוכרי עם קוביות עגבנייה ונתחי טלה - נלקחה מתפריט הספיישלים, אבל אני אנצל במה זו כדי לקרוא לבעלי המסעדה להכניס אותה לתפריט באופן קבוע.

שבלי, הלוא הוא יין צרפתי לבן, ליווה את הארוחה והוכיח שצוות המקום לא רק מכיר את החומר הבסיסי שבהתאמת יין למנה אלא גם יודע להפתיע ולחדש.

עיקריות או לא להיות: חמישיית צלעות הכבש שסודרו במניפה על הצלחת גורמות לי לחייך גם עכשיו, כשאני רחוקה אלפי קילומטרים מהעיר ומסעודת המלכים. שופעות בשר, עסיסיות, רכות, נמסות – זוהי מנה משובחת שלא ראיתי אותה מוגשת בכזו נדיבות כמעט אף פעם.

את המלצת הבעלים לסטייק פדרו - 300 גרם של סינטה עטופה בשכבת שומן דקה - קיבלנו בברכה. ניכרו בו הטריות, העסיסיות ומידת העשייה המדויקת. יסלחו לי טובות מסעדות הבשר בתל אביב, אבל יש לכן כאן מורה טובה להכנת בשר באמת.

שלוש וחצי שעות במסעדה, שיא חדש בגזרתנו. אבל אין סוף טוב יותר משכבות קרם ברולה, שאוזנו על ידי טעמי תפוז. מעולה.

חברים, הסיטו עיניכם מאזורי התיירות המוכרים של אילת, עלו על מונית וסעו לפדרו. כאמור, ממש בחודש הקרוב ייפתח כאן בר היין החדש, עם יינות מובחרים בכוסות אישיות ומחירים מותאמים, לצד מנות קטנות ואיכותיות מהמטבח, דגים טריים, פסטרמות ונקניקים טובים. זה יהיה קיץ נהדר.