Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת טוראנס במלון הסקוטי, טבריה

טוראנס - המלון הסקוטי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"רוני אכל סלק אדום שמולא בבשר כבש טרי. יש לו מבט שהוא שומר לרגעים שבהם הוא באמת נהנה מכל ביס, ואני זכיתי להיתקל בו שוב..." עוזי בשן וחברו הטוב רוני אוכלים ארוחה של גברים במסעדת טוראנס שבמלון הסקוטי, טיילת טבריה

כמה פעמים הייתי בטבריה? שאלתי את עצמי בעודי מסייר במתחם המלון הסקוטי. 20? 50? אולי אפילו 100? נפשתי במלונות, נזרקתי בחופים, טיילתי בטיילת המפורסמת אך מעולם לא תיארתי לעצמי שבכניסה אליה שוכן מבנה שמרגע הכניסה אליו מיד מרגישים במקום אחר על הגלובוס. מאז שנת 1894, כשהוקם, הבניין של המלון הסקוטי עבר היסטוריה מרתקת של שינויים.

חברי הטוב רוני ואני נכנסנו דרך לובי המלון אל מסעדת טוראנס הממוקמת בקומה התחתונה. היא, לדוגמה, הייתה בעברה חדר יולדות. כשראינו את הבופה המיוחד שהיא מציעה שכחנו מההיסטוריה, התמקדנו בהווה והתחלנו להעמיס אוכל על הצלחות. היו שם דגים, פירות ים, גבינות, בשר כבש, מגוון לחמים בריח ופריכות של שאור אמתי ושורת קינוחים מדהימים.

איך כובשים את לב הגבר?

אין דרך טובה יותר לפתיחת התיאבון שלי מסלטים מיוחדים. היו שם סלטים על בסיס ירק טרי וגבינות, סלטי פטריות ועוף, שרימפס ואחרים. ללא ספק, מי שתיבל אותם דאג שאתענג על כל טעימה. הג'ינג'ר כיכב בסלט העוף, והאנטי פסטי קיבל נגיעה בלתי מוכרת והיה פשוט נדיר. אני אמנם לא חסיד של מרקים, אבל המרקם של מרק האפונה והקבנוס כבש אותי, וגם אחרי הטעימה הוא התברר כלהיט גדול.

כשלרגע הרמתי את העיניים התבוננתי ברוני, הוא בדיוק הוקסם מסלט הסלמון עם תפוחי האדמה ומסלט הפטריות עם השרי והמוצרלה. לאחר שניקינו את הצלחת מדג הלברק על מצע עשבי התיבול, התחלנו לטפל במנות הבשריות שעמדו לרשותנו, אבל לא לפני שטעמנו מגוש גבינת הגאודה האדיר בגודלו, שישב לצד גבינת העזים.

וקדימה, לבשר. האנטרקוט, כמובן, שכל מילה רק תגרע מטעמו. רוני אכל סלק אדום שמולא בבשר כבש טרי. יש לו מבט שהוא שומר לרגעים שבהם הוא באמת נהנה מכל ביס, ואני זכיתי להיתקל בו שוב. כשסיימתי להתפעם, עברתי לעלי הגפן. אני חייב להגיד שלא רק מרקים, גם ממולאים לא תמיד עושים לי את זה, והפעם התחלתי לשנות את דעתי. גם צורת ההגשה של טוראנס הייתה מיוחדת. בניגוד לגלילי עלי הגפן המוכרים, פגשנו מגש של מילוי מכוסה עלי גפן, קראתי לו עוגת גפן.

צעצועים למבוגרים

עד עכשיו שיחקתי, והנה הגיע הרגע שחיכיתי לו: הקינוחים. אין לי מושג איך הצלחתי לפנות להם מקום אבל עשיתי את זה. מה היה לנו: מוס בוטנים, אגס ביין, בקלאוות, עוגות בקצפת ואחרים, וכמובן - הדובדבן שבקצפת - הבר. זה של המלון הסקוטי מחזיק 62 סוגי ויסקי, ועוד מגוון רב של משקאות וקוקטיילים.

הסיור במתחם המלון אחרי הארוחה שיגר אותי למחוזות אחרים, רחוקים מהטיילת של האגם הישראלי שלנו. אגב, שמעתי שארוחת הבוקר של טוראנס מפנקת, הרבה מעבר למה שאנחנו מכירים מבתי המלון בארץ. עוד נגיע.