מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לתקופת המעבר

יין לתקופת המעבר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

טור היין של יובל בלנקובסקי דן הפעם ביינות לתקופת המעבר, שמתאפיינת במזג אוויר מתעתע: בין חום לקור, בין יין לבן מרענן לאדום מחמם. לפניכם כמה יינות נהדרים שיצאו לאחרונה, שיתאימו לכל מזג אוויר שתתקלו בו

בתקופת המעבר, נראה שמזג האוויר מתעתע בנו. רגע אחד חם ומתחשק לפתוח יין לבן לכבוד הקיץ, וכעבור שעות ספורות צינת החורף מציצה עלינו בחזרה ואנחנו חוזרים אל הבקבוק האדום. הנה כמה יינות נהדרים שיצאו לאחרונה, שיתאימו לכל מזג אוויר שתתקלו בו.

המסע הישראלי

יקב ויתקין מתמיד לאורך השנים להוציא יינות נהדרים הנותנים תמורה טובה למחירם. במסגרת הסדרה הפשוטה של היקב "מסע ישראלי" יוצאים יינות בלנד שאמורים להתאים לחיך ולמזג האוויר הישראלי. המסע הישראלי לבן 2011 מורכב משילוב של שלושה זנים: 50% ויונייה , 35% פרנץ' קולומבאר מגפנים בוגרות ללא השקיה ו-15% גווירצטרמינר. ביקב מסבירים את הרציונל של הזנים: הוויונייה מעניק ליין גוף עשיר וטעמי פרי צהוב-כתום בשל, הקולומבאר נותן לו רעננות וניחוחות פרי הדר ירוק, והגווירצטרמינר - נגיעה פרחונית-אקזוטית. התוצאה היא יין קליל, רענן וארומטי, מצוין לפתיחת הקיץ, שאפשר גם לנסות לשלב אותו בפיקניק עם כמה גבינות חצי בשלות. פשוט לעצום את העיניים ולהרגיש אירופה.

T בריבוע

יקבי רמת הגולן ממשיכים לחדש. הפעם הוציאו ביקב יין בסגנון פורט שנקרא "T בריבוע". מדובר ביין מחוזק, מה שאומר שהוסיפו לו אלכוהול כדי לעצור את תסיסת הסוכר בענבים. יינות מחוזקים מתאימים לחורף, לסיגרים ולתחילה או לסוף של ארוחה טובה. ה-T בריבוע קרוי על שם זני הענבים: טוריגה נסיונל וטינטה קאו, זנים פורטוגליים המפורסמים בזכות היכולת שלהם ליצור יינות מצוינים, יבשים ומתוקים. היין חוזק על ידי ברנדי בזמן התסיסה, וכך הוא משמר חלק מהמתיקות הטבעית של הענבים. ביקב מתארים אותו כ"שילוב ארומטי של דובדבנים בשלים, פטל שחור, לפתן שזיפים, תבלינים חמים, אדמתיות עשירה ושוקולד מריר עם גוף מלא וטעם מרוכז". לדעתי מדובר ביין בסגנון פורט הטוב ביותר המיוצר בארץ. כך שאם אתם חובבי הז'אנר – זה היין בשבילכם.

הספיריט

יקב קטן וחמוד שהוציא לאחרונה יין הוא יקב טריו, היקב המשפחתי של משפחת שקד, שבבעלותה חברה גדולה העוסקת ביבוא ובשיווק יינות. לאחרונה הוציאו ביקב את הספיריט 2010, יין המבקש לבטא את הרוח של אזור הרי ירושלים. זהו בלנד של קברנה סוביניון וסירה שיושן במשך שישה חודשים בחביות עץ, סימפטי וטוב, שילווה בהצלחה את תבשיל הקדירה האחרון שלכם לחורף זה.

גאווה ישראלית

עם בואו של יום העצמאות, שלו אקדיש טור נפרד, סיבה קטנה לגאווה ישראלית: הזכייה של שיראז רזרב 2009 של יקב דלתון במדליית זהב בתחרות היין הבינלאומיתChallenge International Du Vin 2012. השיראז של דלתון מגיע משתי חלקות בגובה של כ-700 מטר, כל אחת מהן נבצרה בנפרד. בזמן התסיסה הוספו כ- 2% ענבי ויונייה לענבי השיראז, היינן התיישן בנפרד בחביות במשך כשנה ולאחר מכן עורבב וחזר לשהייה של חצי שנה נוספת בחביות. ביקב מתארים אותו כבעל צבע אדום אטום, כמעט שחור, שמציע טעמים מתובלים ומתאפיין במבנה טאני מוצק ונדיבות פרי בפה. השורה התחתונה היא שמדובר ביין עוצמתי ומגוון שלא ישעמם לכם בפה.