Skip Navigation Linksראשי > סדנאות בישול > סדנאות בישול> כתבה על סדנאות הבישול של פודסטפס

פודסטפס: בישול גורמה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

כשפיני וטובי שמיר קיבלו מאתנו סדנת בישול זוגית בבית הסדנאות של פודסטפטס, הם לא תיארו לעצמם שילמדו סוף-סוף איך מקלפים לדג את העור. אבל מפילה לפילה כוחנו עולה, ולשמחתנו הם לא רק נהנו אלא גם שמחו לספר איך היה

נתחיל מהשורה התחתונה. כשיצאנו בשעה 23:00 מסדנת בישול הגורמה של פודסטפס בתל אביב טובי סיכמה בשאלה: "מה דעתך שנלך לעוד סדנה?"

מה מביא 13 אנשים בני עשרים עד שישים פלוס לסדנת בישול? ארבעה מבין המשתתפים קיבלו או קנו לעצמם מתנת יום הולדת. אשה אחת הגיעה עם בתה, כלתה ואחות כלתה לבונדינג נשי. מנהל מפעל ואשתו האחות שמנהלים סדר יום עמוס ונמצאים בצעדיהם הראשונים במטבח החליטו שאם כבר מבשלים אז שכבר יהיה טעים. אצל זוג מבוגר בענף היהלומים דווקא הגבר התחיל לבשל וכבר היה בכמה סדנאות, אשתו הגיעה בשביל הכיף ואולי לתמיכה. אנחנו זכינו בפרס על סיפור רומנטי שכתבנו ליום האהבה, ואף על פי שאנחנו מבשלים בסגנון די דומה לזה שהועבר בסדנה, בהחלט הרווחנו רעיונות וטיפים שמיד יעשו עלייה למטבח שלנו.

קשה לומר שהקצה של שכונת מונטיפיורי הוא מקום מדהים ביופיו בשעות הלילה, אבל פנים הבניין מפצה על כך. בית הסדנאות של פודסטפס כולל שני מטבחים גדולים ומצוידים בשפע בכל הדרוש. הגענו קצת מוקדם ומיד הוכנסנו לחדר הסדנה, שם המתנו עם כוס קפה. כעבור כמה דקות הוזמנו להמתין במטבח השני ולהקשיב למדריך של סדנה אחרת שכבר התנהלה במקום. לקראת 18:30 הגיעו כל משתתפי הסדנה שלנו ועברנו למטבח נפרד. המדריך נועם הסביר שהוא אינו מציג את עצמו כ"שף" משום ששף הוא תפקיד במטבח ולא תואר אישי, ושבעצם כולנו טבחים. רק מהאמירה הזאת הרגשתי עלייה בכישורים שלי.

התכנית המודפסת לארבע שעות של סדנת גורמה הייתה כל כך עשירה, שהיינו בטוחים שאין סיכוי שנספיק לעשות את הכול, אך לשמחתי התבדינו. היא כללה לחמניות דגנים, מוס כבד עוף על קרוסטיני שום, סביצ'ה של דג דניס טרי, סלט עלים ופירות ברוטב ויניגרט, קבבוני דג לבן ברוטב אסייתי, קדירת טלה עם ירקות שורש, נתחי פרגית במייפל וצ'ילי מתוק, גלילי סינטה ממולאים בתרד בשמן צנוברים, חזה אווז מולארד בסיידר תפוחים עם סלט קינואה קר ומרקיז שוקולד עם רכז רימונים. חברים, את כל זה אכלנו, בהפסקות קצרות במהלך הבישולים וגם סביב השולחן עם כוסות יין גולן שנמזגו ללא קמצנות.

איך זה בכל זאת הצליח? כל זוג בחר מנה אחת או שתיים שהוא רצה להכין על פי המתכון המפורט שחולק לנו. נועם הסביר איפה נמצאים כל הכלים והמצרכים ומהו הסדר הנכון לעבודה על כל מנה. בכל פעם שעלה טיפ שלדעתו כולם צריכים לשמוע הוא עצר את העבודה ואסף אותנו סביב הזוג הרלוונטי. כך למדנו לפרק בשר טלה, לקלף עור לסביצ'ה דג, באילו סכינים כדאי להשתמש לכל אחד מהמצרכים ועוד הרבה דברים אחרים.

אני לא ממש איש של דגים ולכן בחרנו דווקא בסביצ'ה, ובנוסף לקחנו על עצמנו גם את מוס הכבד. קילוף העור של הדגים היה אתגרי אבל מפילה לפילה השתפרתי, וטובי ואני יכולים לומר בגאווה גדולה שהקערות הריקות של האוכל שהכנו כנראה מעידות על כך שלמדנו משהו.

אבל האמת היא שגם כל מה ששאר עמיתנו לסדנה הכינו היה טעים, ויחד עם ההדרכה המקצועית והלבבית והחברותא הנעימה, היה לנו ערב מהנה ביותר.