Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על פסטיבל המבורגרים במסעדת לבן בסינמטק

לבן בורגר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הפעם הגעתי לפסטיבל ההמבורגרים שעורכים כאן למשך חודש - עד סוף אפריל. חוץ מהתפריט הרגיל של המסעדה, השף רקח רשימה של המבורגרים מיוחדים ומעניינים..." יונתן שטרנברג אוכל המבורגרים במסעדת לבן בסינמטק, ירושלים

בשבוע שעבר עמדתי בתור לקופת הכרטיסים של הסינמטק בירושלים, קצת לפני ההקרנה של ד"ר פומרנץ החדש של אסי דיין. אני יודע שיש לאנשים, איך לומר את זה בעדינות, רגשות מעורבים כלפי הבמאי הזה, שבשנים האחרונות הגיע לכותרות יותר מפעם אחת, ולא רק בהקשרים אמנותיים-קולנועיים. אבל גם מי שאוהב אותו וגם מי שלא, לא יכול להתעלם מהגאונות ומחוש ההומור, גם אם הם קצת מעוותים לפעמים.

גם כשאני יצאתי מבית הקולנוע, היו בי רגשות מעורבים כלפי הסרט, שהסתיים בצורה פתאומית. מה שכן היה לי ברור היה הרעב שקרקר לי בבטן. אז נכון, ההיצע הקולינרי בסינמטק הוא די מוגבל, ובהתחשב בעובדה שלבן היא המסעדה היחידה באזור, הקהל שלה די שבוי. ובכל זאת, הבעלים והשף לא לוקחים את העובדה הזו כמובנת מאליה, ועושים כל שביכולתם כדי לעדכן את התפריט ולהציע מנות מיוחדות שימשכו גם את הלקוחות הקבועים בעלי מנוי לסינמטק וגם מבקרים מזדמנים כמוני.

לפני כמה חודשים הייתי בפסטיבל הפטריות של לבן, והפעם הגעתי לפסטיבל ההמבורגרים שעורכים כאן למשך חודש - עד סוף אפריל. חוץ מהתפריט הרגיל של המסעדה, השף רקח רשימה של המבורגרים מיוחדים ומעניינים, שכוללת המבורגר בקר קלאסי, המבורגר צמחוני שנעשה מפטריות פורטובלו מטוגנות, המבורגר דג, המבורגר עוף בהשראה הודית שנקרא "בומביי בורגר" וגם גרסת גורמה – המבורגר שנעשה בהשפעת טורנדו רוסיני. טורנדו רוסיני, למי שלא יודע, היא מנת סטייק צרפתית קלאסית, שהאגדות מספרות שנוצרה במיוחד בשביל המלחין האיטלקי ג'ואקינו רוסיני. היא מורכבת מפרוסת פילה בקר מטוגנת בחמאה, מוגשת על טוסט, ומעליה פרוסת פואה גרא, ולפעמים מוסיפים לכל זה גם כמה פרוסות כמהין שחורות. עוד עניין חשוב בפסטיבל: מבחר מיוחד של בירות בוטיק ישראליות שיוצרו במגוון סגנונות.

בשביל ההתחלה הזמנו מנת פאטה כבד אווז קלאסית מהמטבח הצרפתי, שהיה טעים מאד, אגוזי פיסטוק כתושים נבזקו מעליו ובריוש חם וחמאתי עם ריבת תאנים ביתי הוגשו לצדו. בגזרת ההמבורגרים החלטנו לנסות שלוש מנות. הראשונה הייתה המבורגר דג, שהורכבה מדג בקלה וטונה תובלה בהרבה עשבי תיבול, ומעליה איולי של וסאבי ורוטב סויה. השילוב היה די טעים, אף על פי שהקציצה עצמה הייתה מעט יבשה. אז הרטבנו עם כוס של סוביניון בלאן של פלטר וכוס מרלו, הראל, מיקב קלו דה גת, שהיו מהנים מאד והשלימו את האוכל.

המנות הבאות שהגיעו היו הבומביי בורגר הפיקנטי וכמובן ההמבורגר רוסיני, שהייתי חייב לנסות. הבומביי בורגר היה טוב בצורה מפתיעה, הוכן מפרגיות טחונות, ותובל בתערובת מסאללה הודית ובירקות טריים. הוספנו לו גם פטריית פורטובלו צלויה, שנתנה למנה עוד טעם ומרקם, אף על פי שהקציצה הייתה מספיק לחה ומלאת טעם בפני עצמה. הרוסיני בורגר היה פינוק אמתי: אנטרקוט טחון, חזה אווז מעושן ומינון נכבד של חמאת כמהין הוגשו מעל פיסה גדולה של לחם קסטן קלוי, והוגשו במידת עשייה מדיום בדיוק כפי שהזמנו. זו בהחלט לא מנה שמיועדת לבעלי לב חלש, אבל גם שותפי לארוחה וגם אני הסכמנו שאם היינו צריכים להתחיל מהתחלה, היינו בוודאות הולכים על המנה הזו.

לא נשאר לנו מקום לקינוח, אז שתינו אספרסו לוהט והלכנו. אני מת לדעת מה החבר'ה של לבן ימציאו בפעם הבאה, אישית אני ממש אשמח אם זה יהיה פסטיבל אוכל מקסיקני.


צילום: שירן כרמל; יח"צ לבן בסינמטק