מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על המלצות יין לפורים

המלצות יין לפורים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אם אחשוורוש היה מזמין את ושתי למשתה עם הרבה אוכל ויינות מקומיים, אילו היו נכללים בו? יובל בלנקובסקי עם המלצות יין מקומיות לפורים – חדשות מיקב צובה, בלנד חדש של יקב אדיר, יין הדגל של טוליפ ו-50/50 מיקב אסף

הקרנבל היהודי - חג הפורים - קשור גם קשור ביין. עלילת המגילה שזורה במשתאות: אחשוורוש מזמין ושתי, אסתר מזמינה את אחשוורוש ואת המן, ונראה שהכול מתרחש סביב שתיית יין. המסורת היהודית מצווה על שתיית יין 'עד דלא ידע' בפורים, והיינות בטור הזה מתאימים למי שמעוניין ביין אדום איכותי, מהסוג שמתפתח ומשתנה מעט בין כוס לכוס. אלו הם יינות שאפשר לשתות מהם בקבוק שלם משום שהטעם אינו נמאס, כי אם הולך ומשתבח.

חדשות מיקב צובה

יקב צובה הוציא לאחרונה שני יינות אדומים מעניינים. הראשון: צובה, הרמוני, 2009 הוא בלנד בלתי שגרתי של הזן האיטלקי המפורסם – סנג'ובזה (60%) עם הזן הצרפתי – סירה (40%). התוצאה היא יין מאוזן שממלא את הפה יפה והוא בעל חמיצות נעימה. הוא יושן במשך 14 חודשים בחביות עץ ויש לו גוף בינוני, והתוצאה היא יין טוב ומקסים שבמחיר של כשבעים שקלים לבקבוק נותן תמורה טובה מאד להשקעה. בנוסף הוציא יקב צובה גם את יין הדגל של היקב: מצודה, 2008 בלנד המבוסס בעיקר על קברנה סוביניון (80%) מרלו (15%) וקברנה פרנק (5%), ויושן עשרים וארבעה חודשים בחביות עץ. זהו יין עוצמתי בעל גוף מלא, חובבי הז'אנר שמחפשים יין שמתאים לקדירות בשר חורפיות ימצאו אותו אופציה טובה במחיר שפוי של כמאה שקלים.

a

יין נוסף, שגם הוא תוצר של עירוב זנים שזן הסירה מככב בו, הוא אדיר, a, 2009. ה-a של אדיר (שלראשונה מוציא יין שאינו מבוסס על זן אחד בלבד) מורכב מ-60% ענבי שיראז, 35% קברנה סוביניון ו-5% קברנה פרנק. את היין שתיתי בחברתם של כמה סטודנטים צעירים מגרמניה, והייתה הסכמה כללית שמדובר ביין איכותי ומצוין. זהו בהחלט יין שלא משעמם בפה, בכל כוס הוא מגלה את עצמו מחדש, ואני ממליץ עליו לעם בחום, גם לארוחת ערב רומנטית, יש בו רכות נעימה שתתאים לאירוע.

הדגל של טוליפ

יין יוקרתי שיצא לאחרונה הוא הבלק טוליפ, 2007 שהוא יין "הדגל" של יקב טוליפ. כך מתארים את תהליך יצירת היין ביקב: מדי שנה בוחר יינן היקב, תמיר ארצי, את החביות הטובות ביותר של שנת הבציר האחרונה. חביות אלו הן לאו דווקא חדשות או יקרות במיוחד, אלא חביות שבאופן מסתורי ולא ברור מפיקות יין פירותי ומורכב. כזה שיישון ממושך בחבית ייטיב עמו. כזה הראוי להיכנס לבלנד הקרוי "בלק טוליפ". הבלנד הסופי שנבחר ע"י היינן ב-2007 הינו של 66% קברנה סוביניון (משני אזורי גידול - כרם עלמה בגליל וכרם כרמי יוסף בהרי יהודה), 20% מרלו, 10% קברנה פרנק ו-4% בלבד של פטיט ורדו (אשר הגיעו כולם מהרי יהודה גם כן). לבלנד ההתחלתי נבחרו 25 חביות, אשר יושנו 32 חודשים בחדר החביות. לקראת הביקבוק בחר היינן שוב 19 חביות בלבד, אשר מרכיבות את היין הסופי. בלק טוליפ 2007 הוא יין יוקרתי ומורכב, בעל גוף מלא ועשיר. ליין ארומות של פירות שחורים בשלים, טבק ועץ קלוי, ויש לו סיומת ארוכה וחלקה. לצד היין הנפלא ישנו כרגיל הסיפור הנפלא של היקב, שממוקם בכפר תקווה ומשלב בייצור אנשים בעלי מגבלות. תמיד טוב להניח על השולחן יין כמו זה של יקב טוליפ, שלצד האיכות שלו יש לו גם סיפור וערך מוסף.

50/50

אחרון וחביב במסגרת הבלנדים שבהם מככב זן השיראז הוא הסילבר, 50/50 מבציר 2009 של יקב אסף. יקב אסף הוא יקב בוטיק קטן ומשפחתי הממוקם במושבה קדמת צבי שברמת הגולן. בימים אלו שוקדים ביקב אסף על פיתוח מרכז מבקרים ייחודי. היקב נקרא על שמו של היינן המנצח על המלאכה - אסף קדם.
היין, כיאה לשמו, מורכב מ-50% קברנה סוביניון ו-50% שיראז, והוא התיישן 14 חודשים בחביות עץ. זהו יין שמתאים לחיך הישראלי ומצליח לבטא את אזור הגידול של הענבים - רמת הגולן.

אז שתו לחיים ופורים שמח.