שף בבית עם רלי שולמן מאלגונקווין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את רלי שולמן.

הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את רלי שולמן.


מסעדה: אלגונקווין
עבר: בעלת מסעדה בקנדה
לימודים: לימוד עצמי, בעיקר מהסבתא הבולגרייה, מאבא ומהאימא הצרפתייה, נוסעת להשתלמויות רבות בחו''ל, בעיקר באירופה
סגנון: צרפתי עם נגיעה איטלקית
מנת הדגל: מנות קדרה המצריכות בישול איטי- שוק אווז בדובדבנים, יין וטימין, מנה שנמסה בפה, אוסבוקו ביין וירקות שורש, כבד אווז במרסלה. בקינוחים- קופסת מרנג (כמו קופסת תכשיטים, עם מכסה) עם סברס, גלידת וניל וקצפת.
לעולם לא אבשל: רגלי צפרדע. אמנם מאכל צרפתי קלאסי, אבל לא מסוגלת. גם ארנבת ולשון.
השראה בעולם: סיורים בשווקים, מסעדות, ההשתלמויות בחו''ל, קריאת עיתונים וספרי בישול מחו''ל. גם מאכלים מקומיים. בכל ארץ בה מבקרת מקפידה לאכול רק מהאוכל המקומי ולהכיר את צורות וכלי הבישול המקומיים.
השראה בישראל: טיולים לצפון בעיקר, מסעדות במושבים קטנים בגליל, מסעדות גורמה ועוד.
חומרים אהובים: שמן זית, חומץ בלסמי, יינות- הכל מהחומרים המשובחים ביותר.
לפתוח את היום עם: קפה וצלוחית גרנולה, עם אגוזים או שקדים.
הדבר הכי מוזר שאכלתי אי פעם: סטייק כריש בתאילנד- מעדן, אצבעות חזיר בספרד- היתה חוויה קשה, הסתפקה בביס.
הקהל הישראלי: אשמח אם יותר תל אביבים יגיעו. אמנם מגיעים אלינו המון מאילת, הצפון וכו' אך חסרה נוכחות תל אביבית, שנמצאת בסך הכל במרחק כחצי שעה נסיעה מהחוויה שאנו מציעים. למתקשים עם המרחק, לפני כשנה הגיע זוג תל אביבי במסוק משדה דב...
חלום: לעלות מהכוכב השלוש עשרה, עם מצנפת, בגומיו הלאה.


ביצי שלג
Oeufes La Neige

חומרים
4 חלבונים
קורט מלח
כפית סוכר
750 מ''ל חלב

חומרים לקרם פטיסייר

תוכן של ½ מקל וניל
4 חלמונים
100 גר' סוכר

הכנת הביצים
מקציפים את החלבונים עם המלח והסוכר לקצף נוקש.
מביאים את החלב בסיר לסף הרתיחה.
יוצרים מהחלבונים בעזרת שתי כפיות צורת ביצים, ומניחים בזהירות ובעדינות בחלב מבלי שיגעו זו בזו.
מבשלים את ביצי הקצף דקה מכל צד .
מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר מגבת.

הכנת הפטיסייר
מסנננים את החלב בו התבשלו ה''ביצים'' לסיר קטן ומוסיפים את תוכן תרמיל הוניל ומביאים לסף הרתיחה.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים והסוכר ומוסיפים לחלב תוך כדי בחישה רצופה.
ברגע שהקרם מסמיך, מכבים את האש וממשיכים לבחוש.
אם נוצרו גושי ביצה מבושלת ברוטב, מסננים אותו.

מקררים ומגישים עם ביצי השלג.

אלגונקווין
מושב בניה
טלפון: 08-9421044