Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על בר-מסעדה פריים ברמת החי"ל תל אביב

פריים תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"האהוב עליי היה רול עם בשר קובה (kobe) - בקר רך במיוחד שמוכן מפרות שרק שותות בירה, מתענגות על מסאז' ומאזינות למוסיקה קלאסית..." דניאל לוין מעביר ערב של בירה וסושי מאד לא סטנדרטי בפריים, רמת החי"ל, תל אביב

כשיצאתי מהעבודה כבר היה מאוחר, בחוץ היה קר ואני הרגשתי רעב רציני. בדיוק כשהתחלתי לצעוד לכיוון הבית הראל התקשר והציע שניפגש לזלילה לילית. כך קרה שהגענו לרמת החי"ל ונכנסו לפריים.

ביום פריים היא מסעדת שף שמתמחה בסושי, ובשעות הערב היא בר גדול. כשהגענו התנגנה ברקע מוזיקה קצבית והתאורה הייתה מעומעמת במידה, מה שיצר תחושת פאב נעימה שלא כופה את עצמה על האורחים. החלל הגדול מציע הכול לכולם – שולחנות גבוהים, פינות ישיבה, בר גדול ומרפסת גדולה ונפרדת. אנחנו בחרנו לשבת ליד שולחן רגיל שצופה לעבר הבר וגם לכיוון מסכי הטלוויזיה, שהציגו משחק כדורגל.

שנינו היינו רעבים מאד, וכדי לא לחכות לסושי, פתחנו עם שתי מנות ראשונות. אני הזמנתי פופקורן שרימפס – שרימפס קטנטנים ופריכים שטוגנו בטמפורה, מנה כיפית וטעימה שנעלמה בלי ששמנו לב. הראל הזמין קרפצ'יו כבד אווז, וזו כבר הייתה שחיתות מוחלטת – על שלוש ברוסקטות הוגשו פרוסות דקות של כבד אווז מתוק ורך, שנצרב קלות על הפלנצ'ה.

לאחר הפתיחה המוצלחת הגיע הסושי שלנו. הראל הציע, ובצדק, להזמין ארבעה רולים לא סטנדרטיים. ראשון הגיע רול inside-out עם סלמון, אספרגוס ובצל ירוק, שייחודו הוא במעטפת סלמון ולימון. דג ולימון הוא אמנם שילוב מוכר ובדוק, אבל בתחום הסושי מדובר בחידוש. השילוב יצר טעם חדש ומוצלח מאד שגם הדגיש את יתר הטעמים שהיו בתוך הרול. רול נוסף שניסינו היה ספיישל inside-out מטוגן עם אורז ריזוטו, קנפיו, סלמון ואבוקדו. הופתעתי מהאומץ שבשילוב ריזוטו בסושי, ואני חייב להודות שגם הרול הזה היה מוצלח מאד.

פנינו למגוון הרחב של הבירות שנמזגות מן החבית, ואחרי שני חצאי פאולנר הסכמנו שפריים מצליח לספק חוויה של פאב תל אביבי. בדיוק אז הגיעו לשולחן שני רולים נוספים ומפתיעים עוד יותר. האהוב עליי היה רול מיוחד עם בשר קובה (kobe) - בקר רך במיוחד שמוכן מפרות שרק שותות בירה, מתענגות על מסאז' ומאזינות למוסיקה קלאסית. אבל אם חשבתם שהפרות עושות חיים, חכו עד שתטעמו את רול הזה. נכון, סושי עם בשר נשמע מוזר, אבל הוא עובר בגדול את מבחן הטעם. בכלל, נראה שרק בשר קובה יכול להתאים לסושי, וזאת בזכות הרכות שלו והפריסה הדקה והמדויקת. גם הרול הבא מיועד לאמיצים – סושי עם סלמון ופלפלים חריפים מסוג חלפיניו. החריפות המעקצצת הופכת אותו להרבה יותר מעניין מרול רגיל. כאוהד של אוכל חריף, אני בטוח שזה הרול שאזמין בפעם הבאה שאגיע לפריים.

לקינוח סיימנו עם צ'ורוס ספרדיות מתוקות ולוהטות. לידן הוגשו רוטב שוקולד, רוטב וניל וקרמל בננות. הארוחה בפריים עלתה על כל הציפיות שלי. תפריט הסושי המקורי של השף בהחלט חשף מנות נועזות שמומלץ בחום לטעום אותן.