מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדת עבד את סמיר באשדוד

עבד את סמיר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שירלי רחמים לעולם אינה מסרבת לסלטים, פיתות חמות, שיפודים וחומוס-צ'יפס-סלט. כך היא מגיעה למסעדת עבד את סמיר שבטיילת אשדוד, שם מוצעת לה ארוחה מזרחית לפי כל החוקים, שאפילו מסתיימת במלאבי מתוק ותה עם נענע

ואל תגידו שלא אמרתי - לנצח אוהב מסעדות מזרחיות ולעולם לא אסרב להצעה של סלטים, פיתוח חמות שיפוד אחד או שניים וכמובן – חומוס-צ'יפס-סלט.

הפעם החלטתי לנסות את מסעדת עבד את סמיר שבטיילת אשדוד. כשהגענו, בשעת ערב חורפית מוקדמת, כל שיכולנו להלין עליו היה העובדה שפספסנו את השקיעה. עבד את סמיר היא יחסית חדשה באזור, ומהמרפסת שלה רואים את הים. סניף נוסף פועל באזור התעשייה בעיר.

אחרי שהתיישבנו, החלטנו מיד ללכת על הסטנדרט המנצח במסעדות מזרחיות, והתחלנו, כמובן, עם מגוון סלטים טריים ומופלאים, ביניהם סלט כרוב אדום עם מיונז, סלט טורקי אדמדם וקצת פיקנטי, סחוג חריף ביותר, חמוצים ואחרים. כל הסלטים נעשים במקום ושומרים על טריות מרבית. עוד הגיעו אל השולחן, איך לא, הפיתות – לוהטות ומעט שחומות - כמו שאני אוהבת אותן.

יחד עם הכול לקחנו חומוס איכותי, שסוד הכנתו שמור היטב בכספת, רק אדם אחד יודע את הנוסחה להכנתו. יש המספרים שיש לו עבר באחת החומוסיות הידועות ביפו. הוא אכן היה מענג, טבלנו בו גם את הצ'יפס, שלמרות השמן והקלוריות פשוט אי אפשר בלעדיו. האווירה במסעדה היא נעימה וחמה, ויש נרגילות לרוב. חלק מהסועדים מגיעים לארוחה מלאה, אחרים רק לוקחים מנת שווארמה לדרך והשאר באים בשביל הנרגילה, הבירה וערב ספורט עם חברים.

למנות עיקריות בחרנו כמה שיפודים, ואף על פי שבן זוגי לרוב מעדיף לא לחלוק אתי, בכל זאת החלק שלי תמיד יוצא גדול יותר, הצלחתי לשכנע אותו שאם נחלוק הוא יוכל לטעום יותר. אז בחרנו פרגיות ולבבות, ומחוץ לשיפודים הזמנו נקניקיות מרגז פיקנטיות וקבב. הבשר הוגש חם, טרי ורך עם תיבול עדין שהחמיא לו, וההקפדה על טריות הבשר ואיכות החומרים הגיעה לידי ביטוי בטעם.

לפי החוק והסטנדרט, עכשיו מגיע תור המלאבי או הבוואריה, ואכן כך היה: שתי מנות מלאבי מתוקות לצד כוס תה עם נענע עבורי וקפה שחור אסלי בשבילו.

עבד את סמיר מגישים גם מנות ילדים של שניצל וצ'יפס, ובימים מסוימים (שווה לבדוק מראש) מציעים אוכל ביתי אמתי בסירים גדולים כמו פעם. הסניף בטיילת אינו כשר, אבל זה שבאזור התעשייה - כן. המסעדה בטיילת פתוחה בכל ימות השבוע, החל מהשעה 9:00 בבוקר ועד 23:00 בלילה, ובסופי שבוע אפילו מעבר לכך. אל תוותרו על שעות האור בצהריים, ואם אפשר, שבו בחוץ, שם תוכלו להתבונן בגלים.