מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על עין כרם המתוקה בעין כרם

עין כרם המתוקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"המפעל שלה נטול דאווין, חומרי טעם וחומרים משמרים. רק שוקולד, אהבה וחיוך. זהו..." מוריס פייבוש מבקר במפעל השוקולד של סימה אמסלם, השוקולטיירית של עין כרם המתוקה. חוזר להיות ילד ממש כמו בכבש השישה עשר

"עוצרים הילדים שרצים בשכונה
עוצר האוטובוס מעבר לפינה
החתולים מפסיקים לברוח מהכלבים
השוטרים עומדים ליד הגנבים
וכולם מביטים אל הארובות
ולאט לאט, האף שלהם,
מתמלא בריח של שוקולד" (יהונתן גפן, "ריח של שוקולד", הכבש השישה עשר)

תמיד אהבתי את התיאור הזה. לפני הרבה שנים, כשעוד פעל ברמת גן המפעל המיתולוגי של עלית והילדים עוד ידעו לבעוט בכדור והשכנים לא היו זרים, היה פשוט לדמיין את התמונה הקפואה הזאת מהשיר, ולהיות תמימים ומצוירים כאלה. בינתיים צמחנו, התרחבנו, למדנו אאוטסורסינג אפקטיבי, קפיטליזם חזירי וטוויטר ציפורי, ואת הקסם נשא הרוח.

והנה, במהלך טיול צהריים אקראי בעין כרם, שלובי זרועות, היא ואני מול העולם, סופגים שמש טובה ואוויר צח, ופתאום, מאמצע שום מקום נוחתים עליי זיכרונות, השד-יודע-מאיפה. אני מאבד שיווי משקל, ומשהו בריח מוציא אותי מדעתי. לאחר השתדלות אצל כמה מקומיים וכמה גלגלונים מטופשים במורד הרחוב אני מוצא את עצמי עומד, מוקסם, באמצעו של מפעל שוקולד קטן ורוחש.

מסביב ממלאות פועלות מיומנות תבניות בנוזל סמיך ונפלא, ועל המדפים, בסדר מופתי, מונחים תוצרים מבריקים עם ריח מטמטם.

"שוקולד קטן ושוקולד גדול
שוקולד יקר ושוקולד בזול
שוקולד אגוזים ושוקולד סתם
לעשירים ולכולם והריח בחינם
וכל האזרחים עוצרים ומריחים" (שם)

מַסארוּ אֶמוֹטוֹ, חוקר יפני שנוי במחלוקת, טוען כבר שנים לקול צחוקם המתגלגל של מדעני הדור, כי הפניית דיבור ומחשבות כלפי מים משפיעה עליהם. כאשר חושפים כלי מלא מים למילים חיוביות, תמונות יפות או מוזיקה נעימה, אומר אמוטו, ניתן לראות באמצעות מיקרוסקופ שנוצרים בהם גבישים קריסטליים מרהיבים. אולם כאשר נחשפים המים לדברים שליליים, מתקבלות צורות מכוערות ולא סימטריות. נדמה לי שסימה אמסלם מעין כרם המתוקה הייתה חותמת על כל מילה. לא בהקשר של מים, כמובן, אלא של שוקולד.

אמסלם, שוקלטיירית בלב ובנשמה, אוטודידקטית מחוננת, עזבה יום אחד את הכול - עבודה מסודרת וחיים נוחים - והתמסרה לאהבה האמתית שלה: השוקולד. במשך שנים היא פיתחה ושכללה שיטות ייצור מיוחדות וגם כמה פטנטים מופלאים משוקולד, שאותם היא שמחה לחלוק עם כל דכפין. וחוץ מזה המפעל שלה נטול דאווין, חומרי טעם וחומרים משמרים. רק שוקולד, אהבה וחיוך. זהו.

עין כרם הפכה זה מכבר למרכז בוהמה שוקק, אבן שואבת לאנשים שקצו במירוץ היומיומי - בני אדם מזמינים ונדיבי לב אשר בנו יחד, בלי משים, קהילה תורמת, פורה ואוהבת. בקהילה זו משתלבת היטב עין כרם המתוקה. כאן מוכרת סימה את השוקולדים שהיא מייצרת במפעל הסמוך, ויש גם גלידה ביתית מעולה, קפה איכותי ויינות – בשביל השמחה.

כדאי לבוא, להגיד שלום לאנשים ולאכול קצת שוקולד. לאלה שחפצים להתעטף במעט מהקסם הזה בעצמם, מציעה סימה סדנאות במחירים סבירים, שם מובטח שתלכלכו את הידיים ותזככו את הנשמה.