מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על סופר סושי בתל אביב

סופר סושי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גיא מעוז לוקח את רונה-מוכנה-לאכול-רק-סושי לסניף אידלסון של סופר סושי בתל אביב. כאן הם מוצאים וריאציות מעניינות על מנות הסושי המסורתיות, מנות נודלס עם ניחוחות של אווז וקינוחים רציניים. עכשיו הם יכולים להישען אחורה

סוף סוף הצלחתי להוציא את רונה מהבית, בלי שהיא תתחמק ממני עם תירוצים של עומס. רק שאז היא עוד העזה להציב לי תנאים קולינריים, כי בימים אלו היא אוכלת רק סושי. במקרה היינו על בן יהודה, אז מיד הכנסתי אותה לסניף של סופר סושי ברחוב אידלסון, אחד מתוך שלושת הסניפים בעיר. האווירה אורבנית-מודרנית עם שולחנות שחורים ועיצוב נקי, ברקע - מוזיקה אלקטרונית שקטה ותאורה קצת אפלולית, ובכל זאת מהסוג שמאפשר לך להצליח לקרוא את התפריט ולראות מה מונח לך על הצלחת. במיטב המסורת, פתחנו עם קונצ'י – גזר, כרוב, מלפפון כבוש ושאר ירקות שורש מוחמצים.

לפתיחה שאחרי הפתיחה חלקנו שתי מנות ראשונות מהתפריט של סופר סושי. ראשון - אגרול שנצרב תוך שמירה על טעם המילוי האוורירי והעדין (אטריות שעועית שקופות ומגוון ירקות) וטאטקי סלמון – פרוסות דג שנצרבו ברוטב פונזו, והוגשו על גבי סלט אצות טריות.

אחר כך החלטנו להמשיך עם שתי מנות קטנות וחגיגיות של סושי, בשביל הגברת. היא ממש התלהבה מהסלמון גריל רול: ליבה של סלמון סקין, קנפיו ובצל ירוק, מעטפת אורז ועוד אחת של פרוסת סלמון נדיבה, שכולם הוקרמו בתנור. כך נמס מעטה הסלמון החיצוני וקיבל מרקם חלקלק, וכל הטעמים התמזגו יחדיו לכדי מנה שרונה הכתירה כהברקה.

מנת הסושי השנייה שניסינו הייתה ספיישל קראנץ' רול, שהוא רול סושי נטול אורז ומלא בירקות ונתח סלמון משובח וטרי. הוא הגיע בציפוי טמפורה פריך, זהוב ומתקתק, ורוטב הטריאקי שנמזג מעליו התאים לו מאד.

עברנו לבחון את הנודלס, וליתר דיוק את אחת ממנות הדגל של סופר סושי - נודלס עם חזה אווז. מדובר בשדרוג של מנה אסייתית קלאסית שכלל אטריות ביצים, מגוון ירקות ונתחי חזה אווז נדיבים. הטיגון המהיר בווק הצליח לחבר בין הטעמים, ובכל נגיסה ניתן היה לחוש בשלל מרכיבי המנה. כמובן, חזה האווז נתן לה ארומה נהדרת.

זו לא ארוחה בלי קינוח, ורונה, שכבר מזמן שכחה את דיאטת הסושי שלה, משכה לגזרת השוקולדים. רק שהפעם הבעתי התנגדות. בא המלצר לעזרתנו והציע פשרה – בלה דונה. התוצאה הייתה שכבת עוגייה ספוגה שעליה הונחו שכבות של וניל עוגיות, מוקה, קציפת וניל סמיכה ומוס שוקולד. בקינוח הזה אין כמות אדירה של שוקולד או של בצק, ועדיין מדובר בעניין רציני שמצריך מקום בבטן. השתלבו בו כמה רמות של מתיקות, וגם מי שהוא לא פריק של שוקולד, כמוני, יכול ליהנות ממנו מאד.

שבעים, התרווחנו אחורה והתחלנו לתכנן את הארוחה הבאה. יכול מאד להיות שהיא תהיה כאן, בסופר סושי.