מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות חורף חדשים

יינות חורף חדשים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי סוקר את יינות החורף הבאים עלינו לטובה, ובפרט נותן מקום של כבוד ליינות הבוז'ולה. אל החג שנחגג השנה ביום חמישי, 17 בנובמבר, מצטרפת תעשיית היין הישראלית עם יינות בסגנון הבוזו'לה, חלקם אפילו כשרים

חגיגות הבוז'ולה, המסמנות את היינות הראשונים שנעשים משנת הבציר הנוכחית, הולכות וקרבות. בעוד העולם מתכונן ליום חמישי השלישי בחודש נובמבר, 17 בחודש, מתחדשת גם תעשיית היין הישראלית - הן ביינות בסגנון בוז'ולה שייצאו לקראת התאריך המיוחל והן ביינות חדשים ומרתקים אחרים.

ראשית מבקש המדור לציין בהערכה את סדרת היין החדשה של יקבי ברקן – Assemblage. מקורו של השם בעל הניחוח הצרפתי הוא בעולם האמנות, בתהליך הכנת קולאז' תלת ממדי. הסדרה כל כולה היא מחווה לתפיסת היין של העולם הישן, המדגישה את האזוריות ואת המיקום של הכרם ולא את זני הענבים ואת התהליך היינני של הסחיטה ושל היישון. כרגע יצאה הסנונית הראשונה מתוך הסדרה –איתן 2008 - יין מאזור הר איתן שבהרי יהודה, סמוך לסטף. היין הוא בלנד פחות שגרתי של מרלו וסירה עם מעט קברנה סוביניון, ולכן הוא מרשים, מעניין ולא שבלוני. הוא בעל חמיצות טובה, מאוזן ונעים לשתייה בפני עצמו או כליווי לארוחה. במחיר של מתחת למאה שקלים זו קנייה מנצחת.

צפית מכרם תל ספי

צפית, שטרם הגיע לשוק, הוא יין מקורי ואקספרימנטלי במיוחד מכרם תל ספי שליד קיבוץ כפר מנחם בדרום. הוא מעניין, מאתגר, ועשוי משני ענבים לא שגרתיים - מרסלן וקלאדוק. עם שתייה הוא התחבב עליי יותר ויותר.

גמלא, סירה, 2009 מיקבי רמת הגולן

חידוש נוסף בשוק היין המקומי הוא של יקבי רמת הגולן, שהוציאו לראשונה בסדרת הגמלא הוותיקה את הגמלא, סירה, 2009. ביקב אומרים ובצדק שמדובר ביין נגיש המתאים לשתייה כבר עכשיו, ושהוא יהיה טוב לשתייה גם בשנים הקרובות. היין יושן כשנה בחביות עץ אלון, יש לו גוף מלא, טעמים של פירות שחורים וסגולים וארומות מעושנות. הוא יתאים לדעתי גם למנות של טלה ונתחי בשר צלויים. עם זאת, הוא לא כבד וסגור ומוכן לשתייה כבר כעת.

והבוז'ולה

ומכאן ליינות קלילים באמת באווירת הבוז'ולה. יקבי כרמל הוציאו תחת הסדרה הצעירה את Young Selected. הקריניאנו האדום והמוסקטו הלבן - שניהם בעלי אחוז אלכוהול נמוך (5.5%) ובעבוע קל. לצדם של אלו יוצף השוק גם ביינות אדומים יבשים בסגנון בוז'ולה כמו זה של בנימינה, אבל לא רק. חידוש מרענן השנה הוא בוז'ולה אמתי, מאזור בוז'ולה מצרפת, של היקב המפורסם ג'ורג דובף – הפעם גם בגרסה כשרה. זוהי ההזדמנות ליהנות מבוז'ולה אמתי ביום חגו, שתו ותיהנו.