מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על סזאר ביסטרו בר רחובות

סזאר ביסטרו בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"זו הייתה מנה של קציצת בשר משוטחת קמעה, עשויה עד רמת מדיום מבחוץ ומדיום רייר לכיוון הרייר מבפנים. היא קלעה בול..." גיא סופר, סזאר, רחובות: כבר מוכן לצאת את מפתן ביתו בשעות הערב, כשכבר לא חייבים להחליף מצב צבירה

אז מתברר שכבר אפשר לצאת מהבית בערבים בלי להחליף את מצב הצבירה. כך ניצלנו ערב של מזג אוויר נוח כדי לקפוץ לסזאר שברחובות - ביסטרו-בר שממוקם בקריית המדע של רחובות, מעט צפונית לעיר, שם הוא מוכר לתושבי ולמבקרי האזור כמקום סולידי עם אוכל מצוין ומחירים סבירים. חניה יש בשפע, שהרי מדובר במרכז הבילוי העיקרי של צעירי האזור (לפחות בשעות הערב), שבו שפע של מסעדות, ברים ועוד אטרקציות שונות ומשונות.

עלינו במדרגות לקומה השנייה, את פנינו קידמה מארחת שלקחה אותנו לקצה המסעדה, שם צופה שולחן אל הרחוב ההומה למטה. האווירה בסזאר היא רגועה ונינוחה, ומוזיקה שקטה מתנגנת ברקע. התפריט מתמקד במטבח הישראלי, עם נגיעות איטלקיות וצרפתיות, ולמעשה זה אומר שכל אחד ימצא כאן את מה שהוא רוצה לאכול: החל בסלט או בפסטה דרך המבורגר, צ'יפס או שניצל, וכלה בדג או בסטייק מעולה. גם תפריט האלכוהול רחב למדי, וכולל מגוון רחב של בירות מחבית או בבקבוק, יינות, קוקטיילים מיוחדים ומשקאות חריפים כיד המלך. בנוסף מציעה סזאר ארוחות עסקיות במהלך שבוע העבודה (49-55 ש"ח) הכוללות יין, וחדר פרטי מוקדש לאירועים מיוחדים.

אחרי עיון קצר בתפריט ועוד קצת התלבטות, החלטנו לפתוח עם סלט פנצנלה די בופאלו (44 ש"ח), סלט מרענן ומפתיע, שבו דווקא הגבינה חסרת הטעם מאזנת את הירקות - עגבניות טריות, שום, בצל סגול ועלי רוקט. הרוטב שקשר את המנה היה מצוין, והלחם הקלוי שתובל היטב שמר על קראנצ'יות טעימה. את המנה ליווינו עם פוקצ'ת הבית (16 ש"ח), שיצאה חמה מהתנור וחוסלה במהירות, שנייה לפני שרצינו לנגב את שאריות הרוטב של מנת הסינטה הצרובה עם פטריות היער ברוטב צ'ימיצ'ורי (42 ש"ח). את זו אהבתי במיוחד, הרוטב השתלב בה נהדר, בשרה נותר אדמדם, ולפיכך עסיסי וטעים מאוד. לא עמדנו בפיתוי והזמנו עוד ראשונה אחת, פורטובלו קומפלטו (39 ש"ח) – מנה נדיבה של פטריות פורטובלו ברוטב שמנת ופרמזן, מהסוג שמיד מתבקש לשלב עם פסטה.

אחרי מנוחה קצרה, שבה עסקנו בלהביט בעוברים ושבים ולנסות לנחש מי ילך לאן, הגיעו העיקריות שלנו: שניצל עגל (52 ש"ח) ענק, דק דק (דפיקות פטיש השניצלים נראו בבירור), שכיסה הר קטן של צ'יפס והוגש עם לימון. העיקרית השנייה הייתה הרבה פחות סטנדרטית: קיאנטי קוטלטה (69 ש"ח). תיאור קציצת הבקר ברוטב יין וקיאנטי פירה גרם לי לצפות להמבורגר או לקבב או למשהו ביניהם, אך לא. זו הייתה מנה של קציצת בשר משוטחת קמעה, עשויה עד רמת מדיום מבחוץ ומדיום רייר לכיוון הרייר מבפנים. היא קלעה בול. הקציצה השתלבה היטב עם הפירה, ורוטב היין עשה את העבודה. הגברת טעמה, אמרה שטעים, וחזרה לשניצל, כך נאלצתי אני ויתרתי עליו בצער רב.

לקינוח הלכנו על מנות של מלבי (29 ש"ח) המוגשות בכוסיות עם קוקוס ופקאן סיני, מנה טעימה ולא כל כך סטנדרטית. שבעים ומרוצים יצאנו להליכה קצרה בטיילת שלאורך הכביש העוקף כדי לנשום קצת אוויר צח ובעיקר כדי להוריד את האוכל, לפני שהפלגנו הביתה, להתכונן לעוד יום עבודה.