מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על בית קפה ובית לחם בלו אבן יהודה

בלו - כמה יפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בסופו של דבר, ואולי בראש ובראשונה, אחד המרכיבים שיכולים לשדרג ארוחה כמו זו של טפאסים, או לחלוטין להרוס אותה לחלוטין, הוא הלחם. ולשמחתנו, בבלו זוהי ההתמחות האמתית.." שירלי רחמים, בלו בית לחם וקפה, אבן יהודה

אי שם באבן יהודה שוכן לו בית לחם וקפה יפהפה שגם אם אתם לא באזור, שווה לקפוץ אליו במיוחד. היה זה יום שטוף שמש נעימה כשהגעתי לבלו עם נטלי חברתי, יום הכיף שלנו התחיל בבית קפה והמשיך היישר אל חוף הים.

נכנסנו בשערי המקום, הגינה הנעימה קסמה לנו והשמש החמימה עוד יותר, ולכן בחרנו לשבת בחוץ. די במבט אחד כדי לדמיין שמקור השם בלו הוא, בפשטות, יופיו של המקום. אלא שאז גיליתי שבלו הוא דווקא שמו של הקונדיטור שעושה את מלאכתו נאמנה ובצורה אסתטית ויפה.

בלו חדש באופן יחסי, הוא קיים כשישה חודשים, ומושך אליו רבים מתושבי האזור ואחרים. אביב זימרמן הבעלים, שמאחוריו ותק של 15 שנים בתחום, מכיר את העבודה ומקדיש תשומת לב רבה לכל פרט.

מאחר שהגענו בתפר שבין ארוחות הבוקר האיכותיות לבין מטעמי שעות הצהריים, החלטנו לשלב עם בראנץ' איכותי. למנה ראשונה ובלי הרבה הרהורים לקחנו פלטת טפאסים גדולה ומפנקת שכללה את כל מה שרק היינו יכולות לחלום עליו - ממרח אבוקדו, פיסות סלמון מעושן, ירקות טריים חתוכים, ממרח טפנד זיתים, לבנה של אבו גוש, פלפלים ממולאים בגבינת פטה עם שמנת, דלעת גמדית ומנה יצירתית ומעט פיקנטית של פלפל שיפקה ממולא גבינה, חציל עטוי בגבינת עיזים איכותית, ואם לא אמרנו די אז ממרח השמנת והעגבניות מיובשות גם הוא נכח ולצדו פסטו ביתי.

בסופו של דבר, ואולי בראש ובראשונה, אחד המרכיבים שיכולים לשדרג ארוחה כמו זו של טפאסים, או לחלוטין להרוס אותה לחלוטין, הוא הלחם. ולשמחתנו, בבלו זוהי ההתמחות האמתית. הלחמים כולם מוכנים ללא סוכר, ישנם כאלו עם מחמצת שאור, ואחרים מחיטה מלאה עם דגנים. וכך גם הטעם: איכותי, מלא במקומות הנכונים, קריספי במקצת – פשוט מאין כמוהו. בעודי בוצעת עוד חתיכה ועוד אחת, לעתים מאזנת את המאכלים המלוחים עם פרוסת לחם טבולה בקונפיטורת עגבניות שרי ייחודית, מושקעת וטעימה להפליא, אני רושמת לי לרכוש בסוף הארוחה כיכר אחת הביתה.

עוד היינו קצת נרגשות לנוכח המגוון, והמנה השנייה שהגיעה הייתה טובה לא פחות - קסאדייה חצילים עם גבינת פטה וממרח עגבניות מיובשות, שמכינים אותה מבצק טורטייה טרי. ההקפדה על כל פרט מודגשת גם כאן והטורטייה הוגשה חמימה ואפויה במקצת וכל נגיסה הייתה עשירה בטעמה ומענגת.

תתקשו למצוא בבלו פריט שאינו טרי ותעשייתי. כל המטבלים, הרטבים, הלחמים והקונפיטורות מוכנים כאן במטבח, ואפילו מכונת הקפה יודעת שאת הפולים הנדרשים להכנת מנה של קפה יש לטחון רגע לפני ההגשה כדי שרמת הטריות תישמר היטב.

אחרי שאכלנו ושבענו עם תחושה של אנרגיה בריאה מתמיד וקצת ויטמיןD מהשמש נפרדו לשלום מבלו - כמה שאתה יפה. בלו משתמשת במוצרים בעלי תעודת כשרות, אך המקום נטול תעודה. ניתן לערוך כאן אירועים הכוללים עד 80 מוזמנים ולהזמין קייטרינג לכל אירוע ובכל היקף. בלו פתוח בכל ימות השבוע עד חצות, בימי שישי עד ארבע אחר הצהריים ובמוצאי שבת גם כן. מומלץ.

צילום: דורון פדלון