מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת לה רלה ג'פה ביפו

לה רלה ג'פה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כמו תמיד הוא נהנה מהנתח העסיסי שבלה רלה ג'פה יודעים לעשות בדיוק לטעמו. מנגד, מניפת המולארד בדבש שמוגשת לי מספקת את הרצון שלי בטעמים חדשים..." שפרה צח ובן זוגה חוזרים אל הטעמים של לה רלה ג'פה שביפו שוב ושוב

כמו ילדים שמבקשים לשמוע שוב ושוב את אותו סיפור, כך אנו חוזרים שוב ושוב אל לה רלה ג'פה כדי ליהנות מהטעמים האהובים עלינו: שוק האווז השחום בפירות יער, הכבד בקוניאק ובצימוקים, האנטרקוט ושאר מעדני המטבח הצרפתי הקלאסי. הרומן המתמשך שלנו עם המסעדה היפואית הוותיקה הולך שנים אחורה, ובכל פעם מחדש אנחנו מתענגים על מבנה הקשתות המרשים המעוטר באלמנטים מרוקאיים, מהעיצוב האלגנטי, מהאווירה החמימה, מהאוכל, ומעל לכול - מהאירוח האישי של חני, בעלת המקום, שלא מפסיקה לעבור בין השולחנות, לייעץ, להציע ולעדכן.

אגב, הצירוף הזה של עיצוב-אוכל-אווירה-כשרות הופך את לה רלה ג'פה למקום אידיאלי לאירוח קבוצות בכל גודל, החל מחדרים פרטיים, דרך סגירת המסעדה כולה לצורך אירוע ועד חדר נפרד בחצר הפנימית, המאפשר פרטיות מוחלטת ושילוב של הרצאות והפעלות.

"אולי בכל זאת נשנה קצת"? אני מציעה לבעלי, שמצדו לא ממש מבין את הצורך העקשני של זוגתו להחליף מנות מנצחות. מזל שחני באה לעזרתי עם כמה ראשונות עונתיות, שלא מופיעות בתפריט הקבוע ונוטות יותר למטבח הים-תיכוני: קרפצ'ו כבוש, עשוי מפרוסות של נתח סינטה שנכבש בתבלינים במשך כמה ימים ולכן הוא מוצק יותר ובעל מליחות גבוהה יותר מזה של הקרפצ'ו הקלאסי. פסטייה, מנה ידועה מהמטבח המרוקאי, עשויה בצק סיגרים ממולא בבשר פרגית ובתיבול יוצא דופן של קינמון ואבקת סוכר. אהבנו את הפרשנות היצירתית לסביצ'ה סלמון, שהוגש על סלט טאבולה ונענע ויצר מנה קיצית ומרעננת.

במנה העיקרית, בעלי, שמיצה את מכסת החידושים שלו ליום אחד, חוזר אל המקורות – אנטרקוט, כמובן, וכמו תמיד הוא נהנה מהנתח העסיסי שבלה רלה ג'פה יודעים לעשות בדיוק לטעמו. מנגד, מניפת המולארד בדבש שמוגשת לי מספקת את הרצון שלי בטעמים חדשים. לבשר המולארד יש אופי "פראי" ומרקם נגיס יותר מאשר לאווז, ורוטב הדבש מבליט את טעמו הבשרי. שתי המנות מוגשות עם פלחי תפוחי אדמה, גזר וקישואים אפויים שסופגים את הרוטב ומשתלבים במנה.

באחרונות, כרגיל, הוא עם הפייבוריט הקבוע שלו – מלבי קוקוס, אני, כרגיל, עם ההתלבטויות שלי, וחני, כרגיל, עם הפתרון – פרוסה מכל דבר: פרפה לימון קליל, פרפה חלבה טעים וגולת הכותרת – שרלוט שוקולד, מנה צרפתית קלאסית של בישקוטים במילוי שוקולד-תפוז, עם קרם אנגלז לצדה.

בינתיים מוגש לזוג הצעיר בשולחן לידינו קינוח מרהיב ובראשו זיקוק בוער. לפני שנתיים הוא הציע לה כאן נישואים, והערב הם שוב כאן, חוגגים את היום המאושר. קלאסיקה.

לה רלה ג'פה היא מסעדה כשרה, ובחול המועד סוכות מוזמנים הסועדים לסוכה.

צילום: בועז לביא