Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבה על דבלין ירושלים

דבלין ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

'"ביום ההולדת שלנו נלך עד הסוף. בשנה שעברה הופיעו כאן מוש בן ארי ועומר אדם והשנה עינת שרוף תהיה על הבמה. יש לנו המון הפתעות, מבצעים ומתנות...'" יונתן שטרנברג מתכנן את חגיגות יום ההולדת החמישי של דבלין ירושלים

כולם יודעים שזירת המסעדות והברים בארץ היא הפכפכה ושקשה לפעול בה. מקומות נפתחים ונסגרים על בסיס כמעט יום יומי, טרנדים באים והולכים, ובכל זאת נראה שיש כאלו שנועדו להישאר. אמנם באירופה יכולים ברים להתפאר בהיסטוריה בת 80 או 100 שנים, אבל במונחים מקומיים יש לדבלין ירושלים, שהגיע לגיל 5, סיבה לחגוג. חוץ מזה, זו תהיה מסיבה שלא תרצו לפספס.

דבלין ירושלים הוא חלק מרשת ברים שכוללת את דבלין הרצליה (שנפתח לפני שבע שנים) ואת דבלין רחובות, וממקומו בבירה הוא מציע תחושת בית לתיירים, לתושבים חוזרים ולירושלמים שמעריכים בירה טובה. כהכנה לחגיגות יום ההולדת, הגעתי לדבלין כדי לשוחח עם אחד הבעלים שי קציר, לשמוע על התכניות של דבלין וכמובן, לשתות משהו.

נראה שקציר מאד אוהב את העבודה שלו: "אנחנו מתייחסים לעסק הזה במלוא הרצינות" הוא אומר, "לקוחות מוציאים כאן כסף ומגיע להם שירות טוב ואיכות חומרים. יש לנו 18 סוגי בירות מהחבית, שכל אחד מהם מוגש בטמפרטורה הנכונה ובכוס מתאימה, וכפי שניתן לראות, רוב הריהוט ועבודות העץ מיובאים מאירלנד כדי ליצור אווירה של פאב אירי אותנטי. ברביעי בדרך כלל יש לנו ערבי מוסיקה עם הופעות חיות של להקות ותקליטנים מהשורה הראשונה, ובחודשים הקרובים גם נפתח כאן חדר ספורט, שבו יוכלו לקוחות ליהנות משידורים חיים של מגוון אירועי ספורט". כששאלתי אותו על יום ההולדת של דבלין, שיחול ב-5 בספטמבר (יום שני), הוא חייך. "ביום ההולדת שלנו נלך עד הסוף. בשנה שעברה הופיעו כאן מוש בן ארי ועומר אדם והשנה עינת שרוף תהיה על הבמה. יש לנו המון הפתעות, מבצעים ומתנות. זו הזדמנות מצוינת ללקוחות הקבועים והחדשים שלנו לבוא וליהנות אתנו".

אוסף הבירות מהחבית של דבלין הוא די מרשים, והמגוון מותאם לטעמים שונים. החל מבירה מתקתקה בטעם דובדבן – קסטיל רוז' (שאף על פי שהיא נחשבת בירה של בנות היא טעימה באמת), דרך בירות חיטה גרמניות, בירות אוסטריות, בירות בלגיות בעלות גוף מלא וכמובן גינס, האירית הקלאסית. איכות הגינס המוגשת בדבלין היא שונה מהגינס בברים אחרים בארץ. אני לא כימאי, אבל קציר מסביר שהסיבה לכך היא היחס בין ריכוזי דו תחמוצת הפחמן לחנקן שמוכנסים לבירה. אני לא בטוח שזו הסיבה היחידה, אבל אחרי ששתיתי כמה ליטרים של גינס בדבלין (לא בבת אחת), קשה לי מאד להזמין אותה בברים אחרים. דבלין מציע גם תפריט אוכל די מקיף, שמתחיל מהרינג מעולה ונימוח שמוגש עם פרוסות עגבנייה ובצל ועד לאוכל פאבים קלאסי – המבורגרים, סטייקים, צ'יפס ועוד. אמנם עדיין לא ניסיתי את הפיצה, אבל מספרים שהיא מעולה. בכל יום יש Happy Hour בשעות 17:00-20:00 ועל כל בירה שמזמינים, מקבלים את השנייה על חשבון הבית.

אין ספק שדבלין ירושלים יישאר במקומו עוד זמן רב, ולדעתי בצדק. אני כבר מצפה לחגיגות העשור של הבר, ובינתיים מברך ביום הולדת 5 שמח.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש