מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מיט חיפה

מיט מפתיעה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"את המקום שאכלסו עד לפני דקות ספורות מנות הפתיחה תפסו כעת שתי פריז'ות אלגנטיות, שבתוכן מצקצקות גחלים רוחשות. על אחת מהן דואט סינטה ואנטרקוט ועל השנייה נתחי אסאדו עגל..." אורלי פרש-אזולאי אוכלת בשר. מיט, חיפה

אנחנו חברות טובות. יש איזו שהיא קרבה משפחתית, אך החברות חזקה הרבה יותר. אחת חוגגת יום הולדת, והשנייה רוצה להפתיע בגדול. לפיכך אנחנו עולות למרכז הכרמל למסעדת מיט. השם לבדו הוא הבטחה גדולה.

לא היה קל למצוא את מיט. היא נחבאת אל הכלים בין הבניינים בשדרות הנשיא 129, אבל משהמשימה למציאתה הוכתרה בהצלחה, מספר הפרות באזור הצטמצם משמעותית. המבנה שבו שוכנת מיט הוא הראשון במרכז הכרמל, וחבויים בו סודות היסטוריים כמוסים של חלוצים ומתיישבים ראשונים.

היא מעוצבת באותנטיות – כבר בכניסה ניצב מקרר יישון בשר שבו תלויים נתחים שמיד מפעילים אצלנו את כל הבלוטות, גם כאלו שלא ידענו על קיומן. רצפת המסעדה היא עתיקה ומיוחדת, הריהוט עשוי עץ כבד. המטבח של מיט פתוח וכולל גריל פחמים ענק, שעליו מסתובבות פרות קדושות. בחוץ חצר רחבת ידיים ובה בר יינות ענק ומוקפד מיקבים שונים בארץ ובעולם. כאן נמצא גם תנור עישון, שבו מבלים נתחים עסיסיים. האווירה החמה והאנרגיות הבשריות זועקות החוצה. ללא ספק, זו הולכת להיות חוויה.

מיט נולדה מתוך חלום של בעליה, שמדבר על בשר כאילו היה יהלום יקר ערך (ובצדק). כמות הידע שלו על אופן הכנתו ועל נתחים מיוחדים שעליהם לא שמעתי מעולם נטעו בי את התחושה שבמיט יודעים לטפל בבשר, ולא רק שיודעים, אלא שהם בשליחות בשמו.

ברמה הפרקטית, עורכים כאן אירועים הכוללים עד 80 מוזמנים, עסקיות צהריים מוגשות בשעות 12:00-16:00 ב-50% הנחה על העיקריות, צמחונים ואוכלי דגים ימצאו מענה עם מנות נפלאות של סלטים, סלמון מעושן ופסטות. וכן, יש מנות מיוחדות לילדים.

ולעניין. אל שולחננו הוגשו שתי מנות פתיחה מעוררות תיאבון: מנת סלמון בעישון הבית וקרפצ'יו סינטה. עוד הגישה לנו המלצרית לחם פוקצ'ה חם וטרי שנעשה במקום בליווי חמאת בזיליקום ושמן עם בלסמי מצומצם, ומזגה לכוסנו יין מבקבוק שנלקח מחצר היין המדוברת - רותם מיקב ג'וני שטרן ברמת הגולן. מנת הסלמון נראתה כלקוחה ממגזין צילומי אוכל, וטעמו היה ביתי וטעים. מנת הקרפצ'יו הייתה גדולה ועשויה היטב - סינטה משובחת בליווי פטריות פורטבלו וגבינת פרמזן.

את המקום שאכלסו עד לפני דקות ספורות מנות הפתיחה תפסו כעת שתי פריז'ות אלגנטיות, שבתוכן מצקצקות גחלים רוחשות. על אחת מהן דואט סינטה ואנטרקוט ועל השנייה נתחי אסאדו עגל. נתחי הסינטה והאנטרקוט היו עסיסיים להפליא ונעשו בדיוק במידה הרצויה, מדיום, כך שבכל ביס השתחררו המיצים של הבשר לחגיגת טעמים בפה. האסאדו לעומתן היה נתח בשר למתקדמים, מעושן, רך, בכל נגיסה התבהרו הטעמים העזים של המנה ובסיומה - סיפוק עילאי. בזכותה אבקר במיט שוב.

לסיום הארוחה קינחנו עם ברילוצ'ה וקרם ברולה. על הברילוצ'ה, מוס שוקולד לבן במעטפת שוקולד לבן דקיק, הונחו כלאחר כבוד נקטרינות עסיסיות ומעליו הוזלף רוטב דובדבנים מתקתק. את קרם הברולה אני בטח לא צריכה להציג, רק אומר שעשו בו פלאות.

מסעדת מיט הביאה בשורה לחיפה. זוהי אחת ממסעדות הבשר היחידות שאני מכירה שהצליחה להפוך את מטבחה למוסד בשר מקצועי וגסטרונומי אמיתי. בזכות חלום בהתהוות, התמדה ולא מעט תעוזה זוכה מיט ממני ומחברתי (שכבר שכחנו בינתיים את יום הולדתה) לתשבוחות ולעשרה כוכבים בסולם האישי שלנו.