מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על פיצהלה רסט ירושלים

פיצהלה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לפני כמה חודשים נפתחה פיצהלה רסט על תפריט הרצה, ושממש לפני כמה שבועות הוא גובש באופן סופי, אחרי שניצח עליו השף יצחק חן, שמתמחה במטבח האיטלקי והספרדי..." יעל ברקוביץ' מגלה את פיצלה רסט ליד הפיצרייה בירושלים

את תמר פגשתי לאחר צהריים של קניות וסידורים בגבעת שאול, שהיא שכונה עם ריח מיוחד משלה שלא משאיר את המבקרים בה אדישים. מדובר בריחו המתוק והחמים של לחם הנאפה בתנור, שכן גבעת שאול היא גם ביתן של שתיים מהמאפיות הגדולות בארץ, והעשן הלבן המשתרך מארובותיהן הוא מתוק ומעורר תיאבון עד מאד. אחרי שעה של שיטוטים לא יכולנו יותר - היינו חייבות לאכול משהו טעים ואם אפשר גם אפוי. תמר הציעה שנקפוץ לפיצריה הוותיקה והטובה פיצהלה, ואני כמובן הסכמתי. כשהגענו לפיצהלה גילינו שלצד הפיצריה נפתחה מסעדת שף, הקרויה פיצהלה רסט, ואחרי שהצצנו פנימה החלטנו להיכנס ולנסות אותה.

מתברר שלפני כמה חודשים נפתחה פיצהלה רסט על תפריט הרצה, ושממש לפני כמה שבועות הוא גובש באופן סופי, אחרי שניצח עליו השף יצחק חן, שמתמחה במטבח האיטלקי והספרדי. עיון בתפריט של פיצהלה רסט גילה מבחר עשיר מאד של מנות, וביניהן דגים, קישים, סלטים, תבשילים מיוחדים, פסטות, מנות מוקפצים ופיצות כמובן. כל זאת לצד מבחר יינות מרשים, כיאה למסעדה איטלקית. העיצוב של פיצהלה רסט, שעליו אמון ניר פורטל, הזכיר לי דיינר אמריקאי מושקע עם נגיעות איטלקיות: ספות צבעוניות נוחות, שולחנות שחורים ומבריקים שעליהם בקבוק יין, מסכי מגע בכל שולחן וקיר שלם שעליו תלויות פומפיות, ומתוך חלקן מאירות מנורות היוצרות יחדיו מיצג מרשים.

כבר בחלקו הראשון של התפריט תפסו אותי הטאפאס. פתחנו עם שניים מהם: כרובית פריכה ופורמג'ו קלדו, שם הצופן האיטלקי לכיסוני בצק עלים ממולאים בגבינות. הגיעו פרחי כרובית מטוגנת מצופים בפירורי לחם, על גבי סלט כרוב וירקות, ועליהם כמות נדיבה של רוטב צ'ילי. הכרובית אכן הייתה פריכה ועם מרקם נהדר, והשתלבה היטב עם הרוטב והסלט הטרי. כיסוני בצק העלים הגיעו זהבהבים ונימוחים, ממולאים בתערובת גבינות עשירה וטעימה מאד, על מצע של ירקות ועלים ירוקים. מעל הכול פוזר רוטב דיאבלו קטיפתי (זיהינו עגבניות, פלפל ושום, ולפחות עוד מרכיב אחד נוסף, שנותר בגדר תעלומה) שיצר שילוב טעמים מצוין. הצורך שלנו באפוי בא על סיפוקו ובגדול.

למנה עיקרית הזמנתי פאייה דגי ים, והגיעה אליי מנה גדולה של תבשיל קדירה ספרדי צבעוני ומהביל, המכיל קציצות דגים עסיסיות בתוך קדירת אורז וירקות (פלפלים, ברוקולי, בצל, חומוס ותפוחי אדמה), ברוטב עגבניות ועשבי תיבול ובניחוח של ים. תמר, שהיא צמחונית אדוקה שמתעניינת במזון בריא, שמחה לגלות את מנת הקינואה המוקפצת - היא גדולה מאד, עשויה היטב, מוקפצת עם בצל, גזר ופטריות, ובעלת תיבול ג'ינג'רי עדין.

בזמן שאכלנו הבחנו במשפחה שבשולחן שליד. בעודם מחכים לאוכל, היו שלושת ילדיהם מרותקים למסך המגע שבקצה השולחן, ושיחקו במשחק כל שהוא. גם אני ניגשתי למסך שבקצה השולחן וגיליתי בו שלל משחקים, כמו למשל פאזלים וחידות במתימטיקה, לצד תמונות של שלל המנות בתפריט. במיוחד עניין אותנו היצע הקינוח במסך, שנראה נהדר, גם אם כשלעצמנו היינו מלאות למדי והסתפקנו בקפה ההפוך שלווה בעוגיית חמאה פריכה וטעימה.

המלצרית הנחמדה של פיצהלה רסט סיפרה שבערב המסעדה לרוב מלאה, ושלכן כדאי להזמין מקום מראש. בצהריים נוסף תפריט עם מגוון ארוחות עסקיות במחירים משתלמים. פרט לזאת, יש במקום גם חדר מאובזר (למצגות, סרטים וכו') לארועים הכוללים עד 40 מוזמנים. בדרכי החוצה נתקלתי בבר הסלטים שכלול כפתיח בארוחה העסקית והוא נראה מפתה מאוד. הבטחתי לעצמי לחזור ולטעום ממנו.