מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על אירועי טרה אוליבו 2011

טרה אוליבו 2011


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח על טרה אוליבו – תחרות שמן הזית הבינלאומית, שתיערך במלון ענבל בירושלים בתאריכים 15-18 במאי. במסגרת התחרות, ארוחת גאלה מיוחדת שעל תפריטה שוקדים השפים מיקי חמו ומוטי בוחבוט והסופרת הקולינרית פיליס גלזר

תחרות שמן הזית הבינלאומית טרה אוליבו שהתקיימה לראשונה בישראל בשנה שעברה חוזרת השנה בתנופה מרשימה. על כך יעידו קודם כל המספרים: גובה ההשקעה בתחרות הוכפל, והוא עומד על שני מיליון ש"ח. מספר הדגימות עלה אף הוא במידה ניכרת, והוא מגיע לכ-300 מותגים מכל העולם, כולל ממדינות כמו לבנון, טורקיה ואלג'יריה, לצד יצרניות שמן זית קלאסיות כמו איטליה, צרפת וספרד. וכמובן – מקום של כבוד שמור לשמני הזית הישראליים, המשקף את מהפכה האיכות של הענף. נכון, תעשיית שמן זית מתקיימת כאן אלפי שנים, כפי שיעידו בתי הבד העתיקים הפזורים ברחבי הארץ, אך בשנים האחרונות אנו עדים למהפכה של ממש בתחום, המתבטאת בנטיעת אלפי דונמים, תוך אימוץ של שיטות חקלאיות חדישות, ובכללן מסיק ממוכן ומהיר, כרמי זיתים צפופים ומושקים המייצרים כמויות גבוהות יותר של פרי, בתי בד חדישים ודגש על שמנים זניים.

אירועי טרה אוליבו יתקיימו במלון ענבל היוקרתי בירושלים, בתאריכים 15-18 במאי, ויכללו תחרות שיפוט שבה ייטלו חלק 30 שופטים מקצועיים מהמובילים מהארץ ומהעולם, פנלים של הוועידה המדעית, הרצאות, סדנאות לטעימת שמן זית והרצאות של שפים על בישול בשמן זית.

ההכרזה על הזוכים תעשה במסגרת אירוע סיום חגיגי, ששיאו ארוחת גאלה מיוחדת. לארוחת הגאלה גובש תפריט העושה כמובן שימוש מגוון ויצירתי בשמני זית, אשר להכנתו חברו שף מיקי שמו, הסופרת הגסטרונומית פיליס גלזר והשף הראשי החדש של מלון ענבל מוטי בוחבוט. במסיבת העיתונאים שקדמה לתחרות זכינו לטעום חלק מהתפריט המיוחד ולהתרשם מהשיטות החדשניות לשימוש בשמן זית: כך, למשל, לחמניית הבריוש הטעימה שהוגשה לפתיחה לוותה בכפית ועליה שמן זית מוקצף – גימיק נחמד ומקורי.

עוד ייחוד בתפריט נובע מהעובדה שכל מנה מלווה בשמן זית מזן אחר. מבין הראשונות דגמנו מילפיי כבדי עוף שהוגש במעטפת פריכה של צ'יפס שקדים ועוטר בטוויל שקדים, עשוי גם הוא על בסיס שמן זית, יחד עם צ'אטני אגסים ושמן זית מזן 'נבאלי'. סלט הנבטים הירוקים עם קוביות סלק וגרעינים, שהוגש לאחריו, לווה בשמן זית מנזנילו, המתאים במיוחד לסלטים. את אגף העיקריות ייצגה מנת בשר אחת ובה מנה מדויקת מאד של פרוסות פילה בקר על תבשיל חיטה מזרחית ברוטב יין אדום ושמן 'נבאלי', ומנת דגים עדינה ואסתטית, שבה שני דפי בצק פריכים וביניהם גשר של גבעול אנדיב, שיצרו חיפוי לנתחוני סלמון במשרה הדרים על קרם אפונה ברוטב יין לבן, זעפרן ושמן 'פישולין'.

במנות האחרונות ניכרה התמחותו של שף מוטי בוחבוט בקינוחים. היו אלו שתי יצירות ציוריות ועכשוויות, וכמובן טעימות מאד: הראשונה הייתה ספלון עשוי שוקולד וממולא מוס שוקולד, שבתוכו ננעץ דף קרמל שקוף ובו פרופיטרול נוגט וקפה, כשסלט קטן מפירות העונה מוסיף לו צבע ורעננות. הקינוח השני הורכב משילוב יפה לעין וטעים לחיך של מקרון תפוז במילוי קרם תפוזים שהונח על מרקיז שוקולד עשיר, כשכל זה טובל ברוטב גרנאדין ארגמני.

ההכנסות מארוחת הגאלה מוקדשות לעמותת 'הבית של סוזן' - עמותה ירושלמית, העוסקת בשיקום של בני נוער מנותקים וחסרי מסגרת באמצעות העסקתם בסדנה ליצירת כלי אמנות ותכשיטים מזכוכית ומחומרים נוספים. כך שהשתתפות בארוחה היא הזדמנות ליהנות מחוויה קולינארית חד פעמית, ובה-בעת לתרום לעבודת הקודש של העמותה.