מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות חדשים בשוק

אזור הדמדומים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

חדשות היין עם יובל בלנקובסקי: זוהי תקופת הדמדומים שבין פסח לשבועות, שבה יוצאים מעט יינות – אדומים ולבנים. הנה כמה המלצות ליינות בתוצרת השוק המקומי – יקב דלתון, יקב המערה, יקב ויתקין ויקב טפרברג. תיהנו

לאחר חג הפסח הגדוש ביינות אדומים לרוב, מגיעה תקופת הדמדומים שבין פסח לשבועות. בעוד שלקראת שבועות מרבים היקבים המקומיים להוציא יינות לבנים, בתקופת הביניים יוצאים מעט יינות -חלקם אדומים וחלקם לבנים. הנה כמה מהם שיצאו לאחרונה, אדומים המתאימים לימות החורף ולארוחות בשרים, ואחרים - לבן ורוזה שמתאימים יותר לימות הקיץ העומדים בפתחנו.

יקב דלתון הוציא לאחרונה את השיראז רזרב 2007. סדרת הרזרב של יקב דלתון היא הסדרה היוקרתית של היקב, שבאופן מסורתי מוציאה יינות טובים מאד, שבעיניי המצטיינים שבהם הם הוויונייה הלבן והשיראז האדום. השיראז של דלתון התיישן בשלב ראשון במשך חמישה חודשים בחביות עץ. לאחר מכן הוסיפו לו, כמקובל במקומות רבים בעולם, מעט ויונייה ( במקרה זה 4.5%), ואז יישנו אותו למשך עשרה חודשים נוספים. התוצאה היא יין בעל גוף מלא, צבע אדום המתקרב לשחור, ארומות של פלפל שחור, סיגליות ובשר מעושן. זהו יין עם טאנינים מוצקים המתאים לקדירות בשר.

יין נוסף שיצא לאחרונה הוא המערה 2007, יקב הבוטיק של יקבי בנימינה. השנה יצאה לראשונה גם סדרה מוגבלת בת אלף בקבוקים של יקב הבוטיק, גפנים בוגרות. יין המערה הוא בלנד של 65% קברנה סוביניון, 33% מרלו ו-2% פטי ורדו. כל זן התיישן בנפרד במשך עשרים וארבעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. לאחר שנתיים של יישון הוחלט על הבלנד הסופי, ובסך הכול אפשר לומר כי השנה מתעלה יין המערה על השנים הקודמות ומצליח יותר להביא לידי ביטוי את האיכויות של תהליך הכנתו המוקפד. זהו יין מסיבי עם נוכחות ארוכה ומרוכזת של פרי אדום ופטל. ביקב ממליצים על חידרור היין כשעה לפני השתייה. אף על פי שטרם טעמתי, מי שמעוניין במהדורת הגפנים הבוגרות - כדאי שיזדרז לחנויות, לאור השמועות המסתובבות על איכותו של היין.

וכעת נגוון את התמונה עם יין רוזה אחד ולבן אחד שיצאו לאחרונה. יקב ויתקין הוציא את מסע ישראלי ורוד 2010, יין הרוזה של היקב העשוי מענבי טמפרניו וקריניאן. זהו יין צעיר ורענן שיחסית לרוזה מציג פה מלא ועשיר בטעמי פרי אדום כמו תות שדה ופטל. הוא יתאים לארוחות דגים קלילות ובכלל נראה לי כמו חבר נהדר לפיקניק. יקב ויתקין הוציא גם שני יינות אדומים - קברנה פרנק וקריניאן 2008. טרם טעמתי אותם אבל לאור המוניטין של היינות מהשנים שעברו זאת בוודאי לא תהיה קניה גרועה.

אחרון חביב הוא הגוורצטרמינר 2010 מסדרת טרה של יקב טפרברג. זהו יין מתקתק יחסית בעל גוון ירקרק בהיר, שאפשר למצוא בו ארומות של פירות טרופיים. ביקב ממליצים להגיש אותו בטמפרטורה של 12 מעלות ולהתאים למאכלים אסייתיים או למאפים טריים ועשירים, ולדעתי המלצת היקב במקרה זה קולעת. גם בסתם צהרי יום הוא יכול להיות משקה צונן קר ומהנה. שתייה נעימה.