מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על תחרות השף הצעיר במסדר אבירי הגריל

מסדר אבירי הגריל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תחרות השף הצעיר (עד גיל 27) של מסדר אבירי הגריל, הארגון הגסטרונומי האיכותי והגדול בעולם, תיערך ב-4 במאי בבית הספר תדמור שבהרצליה, ובה יוכיחו שפים צעירים את עצמם כראויים לייצג את ישראל בגוף העולמי והמכובד

תחרות השף הצעיר (עד גיל 27) של מסדר אבירי הגריל, הארגון הגסטרונומי האיכותי והגדול בעולם, היא כרטיס הכניסה של שפים צעירים למגרש המשחקים של גדולי הקולינריה בעולם. ב-4 במאי, בבית הספר תדמור שבהרצליה, יהיה עליהם להוכיח את עצמם כראויים לייצג את ישראל בגוף העולמי והמכובד מאד שמקדם תרבות קולינרית. ואין לטעות בגילם הצעיר, כי הם הולכים לעבוד קשה.

במסגרת התחרות המתקרבת הם יכינו ארוחה בת שלוש מנות מחומרים כמוסים שייצאו מתוך קופסה שחורה, ארוחה שתצטרך להרשים את חבר השופטים, שמורכב מהשפים הבכירים של מסדר אבירי הגריל. ברשימה המכובדת של השפים הנמנים על המסדר נמצאים הגדולים ביותר בקולינריה המקומית – צ'ארלי פדידה לשרתון תל אביב, מאיר אדוני למסעדת כתית, יואב בר למאראבו, שאול בן אדרת המוכר ממסעדת קימל, הקונדיטור ז'קי חזן, אביב משה ממסעדת מסה ועוד. חלק מאלו הם גם המדריכים של השפים הצעירים במטבח שלהם, ולכשייבחר אחד מהם, הוא ייתן כבוד רב למסעדה שבה התמחה.

התחרויות של מסדר אבירי הגריל היו פה הרבה לפני שתכניות ריאליטי דוגמת מאסטר שף כבשו את מסכי הטלוויזיה שלנו, הן ותיקות בהרבה. בגרסה המודרנית קיים מסדר אבירי הגריל מאז שנת 1950, אבל שורשיו מגיעים מהמאה ה-13 בצרפת, עוד מימיו של המלך לואי התשיעי. מסדר אבירי הגריל, כמובן, אינו מקדש רק ערכי רייטינג, כי אם את הערך העליון שהוא גם המשותף לכל החברים - אהבה רבה לאוכל.

שף גנאדי מנוסיס, מנהל תחרות השף הצעיר, עסוק בימים אלו בתכנון ובניהול האירוע שבסופו יישלח הנציג הישראלי הצעיר הבא לתחרות הבין לאומית בקרב מסעדות בעלות כוכבי מישלין, והלחץ גובר. בימים רגילים הוא עסוק בענייני דיומא של המסדר, ביניהם ארוחות הגורמה היקרות שנערכות במסגרתו אחת לחודש. תפקידו כיועץ הקולינרי של המסדר הוא להיות שומר השער שלה, לטעום ולאשר כל מנה המוגשת בארוחות אלו, שאותן מכינים מיטב השפים חברי המסדר. הארוחות החודשיות פונות, כמובן, לקהל חובבי אוכל מושבעים שגם נמנים על מעמד סוציו-אקונומי די גבוה, שכן דמי החברות השנתיים במסדר אבירי הגריל אינם עניין של מה בכך, כמו גם מחירה של כל ארוחה שאינו נופל מ-400 ₪.

השפים החברים במסדר אבירי הגריל נושאים על תלבושתם סמלים ומתהדרים בהם בכבוד ובהדר. אלו אינם פוסחים על אף משתתף – מנשיא המסדר (בתפקיד זה מכהן טל גל-כהן) ועד למלצר היין. הסמלים הם העדות הסימבולית לאיחוד שקיים בארגון הזה, איחוד שנובע מאהבה לאוכל ולמטבח ולכל מה שיוצא ממנו, המשותפת לכולם – לעונדי השרשרת הכתומה, הכחולה או מדליית הזהב, לאביר הכבוד כמו לעובד המטבח הצעיר. בהצלחה למתמודדים ונתראה בתחרות.