מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת קולומבוס הכשרה הרצליה

קולומבוס הכשרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

קצת אחרי שכריסטופר קולומבוס גילה את אמריקה, גילה אמיר נהרי את קולומבוס הכשרה. במסעדה שבהרצליה פיתוח הוא אכל, במסגרת המבצע, כפי יכולתו אבל עדיין השאיר בצלחת. בפסח הוא יחזור לארוחה כשרה ללא חשש קטניות

קצת אחרי שכריסטופר קולומבוס גילה את אמריקה, גיליתי אני את קולומבוס הכשרה. קולומבוס הכשרה ממוקמת בהרצליה פיתוח, על דרך אבא אבן, וכדי להקל על אורחי המסעדה, שמגיעים אליה בהמוניהם, היא מציעה חניה פרטית ממש תחת המסעדה. אכן מצרך נדיר באזור הבילויים של הרצליה.

קולות הצחוק של הסועדים בקולומבוס הכשרה נישאים למרחוק, וניכר כי יש כאן הרבה שמחה ואושר לחלוק. באזור נפרד בדיוק חגגו כמאה וחמישים אנשים מסיבת יום הולדת, ועדיין נשאר די מקום למאה וחמישים הסועדים הנוספים שישבו במסעדה. פנים הביסטרו האמריקאי מעוצב בהשראת ספינתו של קולומבוס, סנטה מריה, הקירות עשויים עץ בהיר, פסלים של אינדיאנים וסירות קנו תלויים על הקירות או מוצבים בחלל המסעדה, ברקע מושמעת מוזיקה תוססת והמסעדה מוארת ומזמינה.

מיהרנו להתיישב ונוכחנו לגלות מבצע מרגש – 'אכול כפי יכולתך'. במסגרת המבצע בקולומבוס הכשרה בוחר הסועד מנה עיקרית מתוך מגוון המנות, ומקבל מספר לא מבוטל של מנות ראשונות לשולחן, שאותן הוא יכול להמשיך ולאכול כאוות נפשו. הזמנו את המנות העיקריות, ובעוד אנחנו ממתינים, ניגש מלצר לאחד השולחנות כשבידו תרנגול עץ וכובע בוקרים, והתחיל לשיר בקול רם. מיד הצטרפו אליו כל יושבי השולחן, מלצרים נוספים ואפילו הבעלים של קולומבוס הכשרה. זהו טקס יום ההולדת המפורסם, שאותו עורכים כאן בקולומבוס הכשרה כבר למעלה מתשע עשרה שנים.

לא עבר זמן רב והמנות הראשונות החלו זורמות לשולחננו. תחילה הונחה מנה של חציל בלאדי על מצע טחינה ומעט צ'ילי חריף מתוק. אל המנה הזו התווספו אנטיפסטי, כנפיים ברוטב פיקנטי, חומוס ביתי, צ'ילי קון קרנה מעולה בליווי צ'וריטוס, ובתוספת תשלום סמלית הגיעה גם חלת הבצל המפורסמת של קולומבוס הכשרה. המנות מגוונות וטעימות, וכמובן, ניתן להזמין כמה שרק רוצים (רק לא לשכוח שיש עוד מנה עיקרית). לצדן נפתח בעבורנו חצי בקבוק של 'רכס אדום' 2009, מהסדרה האזורית עטורת הפרסים של כרמל. ענבי קריניאן ושיראז כהים המשאירים רושם רב הן באף והן בפה.

בזמן שחיכינו למנות העיקריות העברנו את זמננו במשחקי זיכרון וטריוויה במסך המחשב לצד השולחן. היינו כל כך שקועים, לא שמנו לב שהמנות העיקריות כבר הונחו על השולחן. ריח הבשר, לעומת זאת, לא חמק מאתנו, ונפנינו איש-איש למנתו הוא. בת זוגי הזמינה המבורגר עסיסי בלחמנייה פריכה עם ירקות, חמוצים וצ'יפס הממלא את שארית המקום בצלחת, ואילו אני הזמנתי נתח קצבים עשוי במידת צלייה מדיום-רייר, מעט פלפל שחור ונוטף עסיסיות בליווי צ'יפס. נראה כי נדיבות לא חסרה בקולומבוס הכשרה ושנינו התקשינו לסיים את המנות. בשלב מסוים אף ניגש אלינו הבעלים מאיר, המכונה גם 'מאיר קולומבוס' בשל קרבתו המשפחתית לאותו קולומבוס המנוח (בצחוק, כמובן), ושאל אם הכול כשורה. הסברנו שהמנות גברו עלינו, והוא נמלא גאווה ואף סיפר כי מנת הכנפיים של קולומבוס הכשרה, בעלת ותק של תשע עשרה שנים, היא הראשונה מסוגה שהוגשה בארץ.

בזמן שהמתנו לקינוחים, ומשום שקולומבוס היא מסעדה כשרה, התעניינו בפעילותה בזמן חג הפסח. נענינו כי המסעדה תהיה כשרה לפסח ללא חשש קטניות, כך שכל עם ישראל יוכל לבוא וליהנות מהתפריט המגוון ללא יוצאים מן הכלל. במהרה הגיעה צלחת ועליה שלוש פרוסת עוגה שונות ומגדל קצפת לצדן. אכלנו בתיאבון כשברקע חגג שולחן נוסף יום הולדת בטקס הידוע. לקול שירים וצחוק נפרדנו לשלום ממסעדת קולומבוס הכשרה, ירדנו אך מדרגות ספורות וכבר היינו ישובים בתוך הרכב, מוכנים לספר לחברים על מסעדה טובה בהרצליה שבה מומלץ להם לאכול.