מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על פראג הקטנה תל אביב

פראג הקטנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לאחר ששברנו שיניים בניסיון להזמין בירה נהדרת בשם "סטרופראמן", השקנו כוסות של בחרובקה מתקתקה ואני התחרטתי שזלזלתי בפראג... אם זה המטבח ואם אלו הבירות, אני חייב לבקר שם..." דניאל לוין על פראג הקטנה, תל אביב

אחרי שליטל חזרה מחופשה בפראג בסתיו האחרון, היא לא הפסיקה לדבר על כמה שהעיר עתיקה ומהממת, יפה ורומנטית. "אפשר לחשוב", הערתי, "בשביל סתם מקום יפה אני לא יוצא מהבית ובטח לא עולה על מטוס, אפשר להסתפק גם בתמונות". אבל ליטל התעקשה, "אתה לא מבין כלום מהחיים שלך, לצ'כים יש שמחת חיים שלא מוכרת כאן. האנשים האלה חיים בשביל לשתות ולאכול טוב. חכה, אני אוכיח לך". לא צריך הרבה שכנועים כדי לקחת אותי לאכול או לשתות, בטח אם מדובר בשניהם יחד.

פראג הקטנה הוא בר-מסעדה, וכמו השם שלו, הוא לא מתחכם ולא משחק משחקים. הרעיון פשוט – לתת לישראלי טעימה קטנה אבל אותנטית מחוויית בר צ'כי. פאבים איריים אנחנו מכירים, אבל מה זה בר צ'כי? מתברר שאצל הצ'כים אין ממש הפרדה ברורה בין מקום שהולכים אליו כדי לשתות בירה לבין מקום שהולכים אליו כדי לאכול. האוכל נועד ללוות את הבירה ומנות צ'כיות הולכת טוב כמעט עם כל בירה צ'כית.

פתחנו בבירות צ'כיות שקשה למצוא בארץ, בוודאי לא מהחבית – קוזל כהה לגברת וקרושוביץ בהירה בשבילי. הקוזל הייתה מקורמלת ומתקתקה והקרושוביץ התגלתה כבירה מאוזנת ביותר – המרירות והמתיקות שלה היו ממש במידה לטעמי. וכמו במסורת הצ'כית, עם הבירות של פראג הקטנה נפתח התיאבון. דגמנו שתי מנות לנשנוש עם הבירה – ממרח צ'כי וסמז'ני הרמלין. הממרח הצ'כי המעולה מורכב בעיקר מגבינה צ'כית, מיונז והרבה שום. אתו הוגשו גם כמה פרוסות עבות של נקניק עסיסי, פרוסות לחם ומלפפון חמוץ. הסמז'ני הוא בעצם גוש גבינת קממבר מצופה פירורי לחם שטוגן בשמן עמוק. הקממבר נמסה בחום אך שמרה על טעמה והתמזגה עם ציפוי פירורי הלחם באופן מושלם. לצד הגבינה הוגשה ריבת אוכמניות שלהפתעתי השתלבה מעולה.

האווירה של פראג הקטנה שמחה מאוד, אבל ככה זה כשיש שפע בירה מעולה ובמחירים אטרקטיביים. הבירות הצ'כיות אמנם לא חזקות, אבל הן כל כך טעימות וכיפיות, שהכוסות מתרוקנות במהירות שיא.

בינתיים עברה ליטל לדגום בירה בלגית שנדיר למצוא בארץ מחבית– קסטיל רוז'. זוהי בירת אייל מתוקה בזכות תוספת דובדבנים. אבל אל תתנו למתיקות להטעות אתכם, מדובר בבירה עם לא פחות משמונה אחוזי אלכוהול. יחד עם הבירה הזמנו גם וופרובו קולנו– שוק לבן בצלייה איטית. לשולחן שלנו בפראג הקטנה הגיעה חתיכת בשר ענקית על העצם, כמו שראיתם בסרטים ותמיד רציתם לאכול. והטעם... יותר טוב! הבשר כל כך עסיסי ובעל טעם עמוק, פשוט גן עדן. הכרוב שהוגש לצד הבשר היה חלק חשוב – מתברר שמדובר בכרוב שמיובא במיוחד מאוסטריה והטעם שהוא מקבל בבישול ארוך אינו משתווה לכרוב המקומי.

כדי לשבוע כמו שצריך הזמנו גם את "המועדף של ראסטו" – צלעות לבנות צלויות בגריל לאחר שהושרו במרינדה מיוחדת. ראסטו הוא הבעלים של פראג הקטנה, צ'כי שהחליט שגם לישראלים מגיע ליהנות מהבירות ומהמטבח הצ'כי. ראסטו יודע מה טוב בשבילו – לא מדובר בצלעות קטנות שהופרדו, אלא בנתח די גדול שהורכב מחמש או שש צלעות גדולות וכל הבשר שסביבן. סביב הנתח המפואר היה לא מעט רוטב בשרי ולצדו פירה מעולה וממכר. זאת מנה שמוציאה ממך את החיה. התחלתי לאכול בסכין ובמזלג אבל ככל שהתקדמתי, הבנתי שאין ברירה אלא להפריד את הצלעות ולהתנפל עליהן בידיים. זה גם הרבה יותר טעים.

המלצר של פראג הקטנה, שהביא לשולחן שלנו שליש גרמברינוס, ראה שנהניתי מהבשר והחליט לספר לנו על פסטיבל הציידים של חודש אפריל. חודש אפריל מציין את תחילת עונת הצייד בצ'כיה ובפראג הקטנה מוסיפים לתפריט מנות צייד קלאסיות כמו ארנבים וברווזים. לשאלתי, מלבד מנות הבשר יהיו גם מבצעים מגוונים על הבירות הצ'כיות כדי שהסועדים לא יישארו צמאים.

לאחר ששברנו שיניים בניסיון להזמין בירה נהדרת בשם "סטרופראמן", השקנו כוסות של בחרובקה מתקתקה ואני התחרטתי שזלזלתי בפראג. יפה או לא, את זה אצטרך לברר בעצמי, כי אם זה המטבח ואלו הבירות – אני חייב לבקר שם בעצמי.