מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לחג הפסח

יין לפסח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי: לכבוד פסח כולם קונים יין. אבל איך מתאימים יין למצה ולחזרת? בכל זאת יש לסדר כמה יתרונות: לרוב מדובר בשולחן רב משתתפים שבו משתדלים כולם לשתות ארבע כוסות, וזו הזדמנות מצוינת לנסות כמה סוגי יינות

לכבוד פסח, חג היין הישראלי, כולם קונים יין. שיאו של החג, ארוחת הסדר, הוא ללא ספק מאתגר מבחינה אלכוהולית. התאמת יין למצה ולחזרת אינה עניין פשוט במיוחד. ובכל זאת יש לארוחת הסדר כמה יתרונות: כולם משתדלים לשתות ארבע כוסות, ובדרך כלל מדובר בשולחן רב משתתפים, כך שזו הזדמנות נהדרת להביא כמה בקבוקי יין וליהנות מהגיוון תוך כדי ארוחה. הנה מבחר המלצות ליינות טובים הנותנים תמורה טובה לכסף.

את ארוחת הסדר שלכם כדאי לפתוח ביין לבן או רוזה שיתאים למנות דגים וגם לשלבים הראשונים של הסדר הכרוכים במצה ומרור. היינות הלבנים והאדומים ירעננו את הפה בצורה מושלמת. כאן אני ממליץ בפה מלא על שני יינות של הרי גליל, רוזה וסוסיניון בלאן, שניהם מבציר 2010. אתמקד בסוביניון בלאן, המומלץ מביניהם. זהו יין קליל בעל חמיצות נעימה ואף פרחוני. ליין 13% אלכוהול, הוא מקסים ומרענן ויתקבל בברכה הן בקרב חובבי יין והן בקרב מי שאינו נוהג לשתות. הוא נמכר במחיר שווה לכל נפש של 40 ₪ לבקבוק והוא קנייה מומלצת שלא תתחרטו אליה.

מכאן אנו עוברים ליינות הפופולריים ביותר בסדר, היינות האדומים. שני יינות אדומים טובים מדרג הביניים יצאו לאחרונה ביקב טוליפ. הקברנה סוביניון והמרלו מסדרת ג'אסט, בציר 2009. הסדרה מבוססת על יינות שהם 100% זניים. שני היינות התיישנו שמונה חודשים בחביות עץ אלון, והם בעלי גוף בינוני, מה שאומר שהם לא יינות מאד מרוכזים וכבדים, שילוו בצורה נהדרת מנות עוף, הודו, קציצות בקר ומנות טובות אחרות שאינן עתירות שומן. כדאי גם לרכוש את שניהם ואז לערוך טעימה משווה, שתלמד אתכם על ההבדלים בין שני זני הענבים הפופולריים בארץ - המרלו והקברנה סוביניון.

יקב תבור מוביל מהלך מיתוג מחדש של סדרת אדמה הכוללת יינות לבנים ואדומים. התוויות החדשות של הבקבוקים מרהיבות ומעניינות את העין. היקב גם יוצא במכירות אטרקטיביות לקראת החג, שלושה בקבוקים מסדרת הבסיס של היקב הנקראת תבור נמכרים ב-100 ₪ ושני בקבוקים מסדרת אדמה נמכרים בכ-120 ₪. כל מי שרוכש שניים מבקבוקי היקב זוכה להיכנס להגרלה שבה יוגרלו מקררי יין ומארזי שי של היקב לחג. אני ממליץ על הקברנה סוביניון, אדמה, בזלת 2008 של היקב. היין התיישן שניים עשר חודשים בחביות עץ, ולו 14.6% אלכוהול. זהו יין נעים ומרוכז שנותן תמורה טובה למחיר והוא סוג של קנייה סולידית, בטוחה וטובה של יין ממקומי.

כמעט אחרון ומאד חביב הוא הקסם 2009 של יקב עגור. יקב עגור הוא יצירה של איש אחד מרשים וכריזמטי בשם שוקי ישוב. את אתם רוצים באמת להבין את היין שלו, כדאי לכם לנסות לבקר ביקב הנמצא באזור בית שמש - חצי שעה מתל אביב וחצי שעה מירושלים. שוקי מבין ומסביר על היין שלו כמו שאף אחד אחר לא יכול לעשות. על פי שוקי זהו יין שהוא כמו פרי אדום, שזיף עסיסי, שכשאתה נותן בו ביס העסיס שלו מתפרץ לך אל פה, פרי מלא חמיצות מרעננת. כמו לרוב היינות של שוקי לקסם 2009 יש גם טעמי תבלין. היינות של עגור נמכרים במחירים נוחים והם מאד מתאימים למטבח הישראלי המלא במנות מתובלות – מאד מומלץ.

אחרון וחביב הוא הקברנה סוביניון רזרב 2008, כרם בן זמרה של יקב רקאנטי. זהו יין משוקע שעבר יישון של שישה עשר חודשים בחביות עץ אלון. ליין 14% אלכוהול. יש בו טעמים וארומות של פרי שחור ואדום. משהו מרוכז בטעם, אך מלווה אותו גם סיומת נהדרת וארוכה של חמיצות מרעננת. במחיר של פחות מ-100 ₪ הוא אחד היינות האיכותיים ביותר שתוכלו להניח על שולחן הסדר שלכם. הרקאנטי רזרב מאד מתאים ללוות מנות של צלי בקר או כבש ותבשילי קדירה עשירים.

פסח שמח ועשיר ביינות.