מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > סדנאות אלכוהול> כתבה על מותגי ויסקי חדשים מאת עומר גנור זמן אמיתי

ויסקי חדש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עומר גנור (אני כאן בשבילכם) מבית סדנאות האלכוהול של זמן אמיתי: לא הייתה לי ברירה, נאלצתי לטעום שני מותגי ויסקי חדשים שיובאו לארץ על ידי חברת בנימינה ספיריטס: לייבל 5 וסינגל מאלט גלנטורנר. זה הכול שירות לציבור

בשנים האחרונות ישנה עלייה ניכרת בכמות מותגי האלכוהול המיובאים לארץ. יבואני אלכוהול ותיקים מגדילים את סל המוצרים שלהם ואליהם מצטרפים יבואנים חדשים, והמגוון המוצע לנו, הצרכנים, רק גדל. לאחרונה הצטרפה לחבורה הזו גם חברת בנימינה ספיריטס, חברת בת של יקב בנימינה אשר בנתה לעצמה סל מוצרים נאה ומגוון.

כמי שעובד בתעשייה הזו כבר כמה שנים, התגובה הראשונית שלי ליבואנים חדשים היא תמיד קצת חשדנית. בכל פעם מחדש אני מוצא את עצמי שומר אמונים למי שאני מכיר, ועל מוצריו של מי שעכשיו הגיע חלה חובת הוכחה. אז אתם כבר יכולים לתאר מה הייתה התגובה הראשונית שלי לשני מותגי ויסקי חדשים בארץ שאותם מייבאת בנימינה ספיריטס. קודם כל אנטי, אחר כך נטעם ונראה.

אז טעמתי. אתם יודעים, בסך הכול אני כאן רק בשבילכם. זה לא שרציתי, זה שירות לציבור. וטעמתי לא מותג אחד אלא אלא שניים, ושתי רמות ישון של כל אחד מהם. לא הייתה לי ברירה.

אתחיל במותג 'לייבל 5' (כלומר, תווית מספר 5). מדובר בבלנד סקוטי, מסתבר שאחד הנמכרים בעולם (מקום תשיעי במכירות ויסקי בעולם). זה כמובן לא מדד לאיכות, אבל זה בהחלט אומר שהוא לא חיקוי של שום דבר ובטח לא הגיח לאוויר העולם אתמול בצהריים. הבקבוק והתווית של הלייבל 5 נאים בעיניי, כפי שכבר כתבתי כאן פעם, אני אוהב בקבוקי ויסקי שאין להם צורה קלאסית של בקבוק עגול וגבוה. טעמתי את הלייבל 5 הבסיסי, מה שקרוי בשפה מקצועית n.a.s - ללא ציון גיל (no age statement). כמו רוב הבלנדים אשר לא מצוין עליהם גיל, גם הוא בלנד של כמה מותגי וויסקי, רובם כנראה בני 3 שנים (המינימום בסקוטלנד לפי חוק הוא 3 שנים) וחלקם אף יותר, לדבריהם אפילו עד 8 שנים. יחסית לגילו הצעיר ובהשוואה למותגים אחרים מאותה רמה, הלייבל 5 הוא בהחלט ויסקי טוב. מתקתק, מאוזן, בהחלט חשים שהוא צעיר בגרון, אבל יחסית למחירו הוא נותן תמורה טובה. מחירו לצרכן בסביבות 110 ₪ לבקבוק והוא בהחלט שווה את זה.

הלייבל 5 השני שטעמתי הוא גרסת ה-12 שנים. גם כאן ממשיך הקו הכללי העדין יחסית. אני אישית לא כל כך מתחבר לוויסקי עדין, ומה שאהבתי בלייבל 5 זה שהוא לא עדין מדי ולא אנמי – יש לו אופי אבל הוא בצד הפירותי של מפת הוויסקי. אם אני צריך להקביל אותו למותגים אחרים אז אני שם אותו בסביבתם של השיבאס (שלטעמי קצת חלק ועדין מדי) והדיואר'ס 12. בכל אופן, אוהבי הז'אנר יהנו מאוד ובהחלט שווה לטעום. עם מחיר של כ-235 ₪ לבקבוק (האופייני לקטגוריה) אני ממליץ לטעום בבר לפני שקונים.

המותג הבא שטעמתי היה הסינגל מאלט גלנטורנר, למעשה המאלט העיקרי בלייבל 5 (מה שמכונה הלב שלו). עם גלנטורנר הייתה לי בעיה תפיסתית. זה מותג ששייך למזקקה בשם גלנמוריי שאני מאוד מאוד אוהב, אחת הבודדות שאני אוהב מאזור הספייסייד. הגלנמוריי 12 מיושן בחביות אשר יישנו בהן יין לבן מענבי שרדונה וההשפעה על הוויסקי יוצאת דופן ופשוט נותנת אפקט מעולה. אציין שאת הגלנמוריי 16 פחות אהבתי מה-12 אבל גם הוא וויסקי משובח.

הגלנטורנר הוא למעשה גלנמוריי ללא יישון בחביות שרדונה ואני חייב לומר שלטעימה שלו באתי מעט טעון שלילית. הכנתי את עצמי לספייסייד רגיל ופשוט, כאילו שלקחו את הגלנמוריי שלי והוציאו לו את הפואנטה. לשמחתי הופתעתי לטובה, אני אומר לשמחתי, כי לעיתים נדירות אני מגלה מזקקות מהספייסייד שאני אוהב.

הגלנטורנר 12 נאמן מאד לאזור שממנו הוא מגיע, הוא ויסקי פירותי ועשיר, עדין אך לא מדי, בהחלט יעמוד בכבוד רב לצד ספייסיידים אחרים כמו גלנפידיך, גלנליווט, קראגנמור, אברלור ואחרים. הוא עשיר יותר מחלק מהם ומאוזן מאד. ההפתעה האמתית הייתה הגלנטורנר 18. הוא ויסקי מורכב, מעניין ומאוזן, אני מצאתי בריח שלו קוקוס ואף על פי שאני ממש לא אוהב קוקוס, למצוא טעם כזה בוויסקי זה גם מהנה וגם יוצא דופן. לחובבי הגלנפידיך וחבריו שרוכשים בקבוק מדי פעם אני בהחלט ממליץ. המחיר לצרכן של ה-12 הוא באיזור ה-370 ₪, ממוצע בקטגוריה. ה-18 יעלה לכם באיזור ה-650 ₪, ואני נמנע מלהגיד מה אני חושב על מדיניות מיסוי האלכוהול השערורייתית והבלתי מידתית של מדינת ישראל. אופס, אמרתי.

הבהרה – הכותב אינו מועסק במישרין או בעקיפין בשום צורה שהיא ע"י מזקקת גלנטורנר, חברת בנימינה ספיריטס או כל גורם אחר. הכתבה הינה חווייתית ואין לראות בה יותר מאשר דעתו האישית של הכותב.