Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מאראבו רמת גן

מאראבו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פרוסות הדג העבות נתונות ברוטב לימוני על בסיס של ציר דגים, יין לבן וחמאה, ומלוות בשלושה סוגים של פטריות, בצלצלי שאלוט וארטישוק ירושלמי, שהפך נימוח וספוג בטעמי הרוטב..." שפרה צח, המטבח של יואב בר, מאראבו רמת גן

לענת ולי יש עדיפויות בחיים: עדיף להיפגש מאשר לדבר בטלפון. עדיף בפגישות כאלה גם ליהנות מאוכל טוב, ועדיף במקום קרוב מאשר כזה שמצריך נסיעה וחיפוש חניה. מסעדת מאראבו שבמתחם הבורסה ברמת גן מספקת לנו לוקיישן שעונה על כל הדרישות. עיצוב אלגנטי, שולחנות שמאפשרים שיחה שקטה ובעיקר - הבטחה לאוכל איכותי מעשה ידיו של השף יואב בר, שברזומה שלו לימודי קולינריה ברמה בינלאומית וגם זכייה בתחרות 'קרב סכינים'. חשוב לא פחות מבחינתנו – מאראבו בשבילנו היא ממש קל"ב.

התפריט של מאראבו מהודק ועונתי, עם ייצוג מספק לכל אגף – ירקות, פסטה, בשר ודגים. מה אנחנו מעדיפות? קצת מכל דבר, תודה. בעצה אחת עם המלצרית שלנו במאראבו, שמיטיבה לתאר את המרכיבים והטעם של כל מנה, הוחלט על ראשונות של בשר ופסטה ועיקריות עם דגים וירקות. יין לבן של טוליפ נמזג לכוסות, גם כדי ללוות את האוכל וגם כדי לציין את פגישתנו לאחר זמן ארוך מדי שבו לא התראינו.

שתי הראשונות שלנו במאראבו שונות מאוד זו מזו במהותן, אך שתיהן מצטיינות בשילוב טעמים מדויק: האחת היא צלחת ציורית באדום-צהוב-לבן-ירוק, המורכבת ממניפת של פרוסות סינטה אדמדמות טובלות ברוטב דמי-גלאס על בסיס ציר בקר, יין אדום וסילאן ולצדן איולי חרדל עדין, צ'יפס מיוחדים עשויי פרוסות ארטישוק ירושלמי וסלט קטן של חסה וצנוניות. הסינטה הולכת לנו מצוין עם פרוסות עבות של לחם הבית שהוא לחם שאור דחוס וטעים, עם 'קשה' פריך ומתפצח.

המנה השנייה קטנת ממדים אך עשירת טעמים - ניוקי ברוטב שמנת וכמהין, יחד עם פטריות ופרמזן, שמשגרת אל חלל הפה טעם מרוכז ומענג. גם פה אנחנו לא מוותרות על אף טיפה ומספיגות טוב-טוב את הרוטב הטעים בלחם שעוד נשאר לנו.

בעיקרית ההעדפה שלנו כמעט זהה. דג לטעמנו בדרך כלל יותר מעניין מבשר, ושתינו חובבות במיוחד את דג המוסר, על מרקמו הבשרני וטעמו המודגש. כך ששתינו מזמינות פילה מוסר, רק בצורות הכנה אחרות. למרבה הפלא מצליח המטבח של מאראבו להפתיע אותנו עם שתי מנות שונות בסגנון ובטעם. זו של ענת, הקרויה "דג ים בפירות ים", לוקחת לכיוון הים-תיכוני, עם רוטב על בסיס עגבניות, חמאה וביסק סרטנים, יחד עם זיתי קלמטה, עגבניות שרי, עלי בזיליקום, שרימפס וקלמארי. המנה שלי, הקרויה בפשטות "פילה מוסר ים על תבשיל ארטישוק ירושלמי" היא סוג של פרשנות אישית על המטבח הצרפתי. פרוסות הדג העבות נתונות ברוטב לימוני על בסיס של ציר דגים, יין לבן וחמאה, ומלוות בשלושה סוגים של פטריות, בצלצלי שאלוט וארטישוק ירושלמי, שהפך נימוח וספוג בטעמי הרוטב.

רק בקינוח אנחנו מתפצלות, היא עם העדפה לכיוון הקליל-פירותי ואני לזה השוקולדי. בצלחת של ענת מונחים שני עיגולים קטנים של עוגת גבינת-עיזים קטיפתית מצופה שכבת טוויל פריך ולצדן סורבה פירות. בזו שלי מבנה תלת שכבתי בגווני חום לבן, עם בסיס שוקולד, שכבת מוס נוגט וציפוי מתפצפץ של שוקולד לבן, ולצדה גלידת נוגט וכדורי קוקוס קטנים. שתי כוסות הפוך חזק וטוב מחזירות לנו את המרץ לחזור ממאראבו הביתה ברגל ולהרוויח עוד כמה דקות של ביחד, עד לפגישתנו הבאה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש