מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת מנורה ירושלים

מנורה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"היום מגישה מנורה אוכל טעים, טרי ולא יומרני. אנחנו מארחים הרבה חגיגות בר מצווה ואירועים משפחתיים אחרים, וכפי שאתם רואים, אני לא מהשפים שמכינים מנות מפוארות וקטנטנות..." יונתן שטרנברג אוכל במסעדת מנורה, ירושלים

לפני כמה ימים החלטתי לקחת את אחי הצעיר לסיור בעיר העתיקה של ירושלים. התחלנו בשער שכם, עברנו בשוק התוסס וברובע המוסלמי, עצרנו בכנסיית הקבר ואז המשכנו לעבר הכותל המערבי. ההליכה הממושכת נתנה בנו את אותותיה וחיפשנו מסעדה. מאחר שאחי הוא צמחוני שמקפיד על כשרות, יצאו מכלל אפשרות כל החומוסיות הנהדרות והמסעדות הקטנות על מנות הטלה המסורתיות שלהן שפזורות ברובע המוסלמי.

חיפוש מהיר ברשת בחסות ה-Iphone החדש של אחי הביא אותנו לבית הקפה-מסעדת מנורה. מנורה, הצמודה ממש לבית הכנסת החורבה ומרוחקת מרחק הליכה של כחמש דקות מהכותל המערבי, היא מסעדה חלבית כשרה למהדרין המציעה מגוון רב של מנות. ארוחות הבוקר מוגשות במנורה עד הצהריים, ולארוחת צהריים או ערב תוכלו להזמין מרקים, פסטות, דגים, פיצות, סלטים, עוגות ומאפים תוצרת בית מנורה, כריכים, חומוס בתוצרת ביתית ועוד.

את מסעדת מנורה מנהלים אב ובנו – אבי ואסף בנאי. היא יוסדה לפני כשמונה שנים ומאז הפכה לבית לתיירים רבים כמו גם לסטודנטים שמגיעים ללמוד בישיבות ובסמינרים בישראל. אבי, שהיה בעליה של מסעדה לבנונית באילת, החליט לשוב הביתה ולהיכנס לסצנה הקולינרית המקומית: "בדיוק כשחזרתי לירושלים חיפשו במנורה שף, והתחלתי לעבוד כאן..." אומר אבי בנאי. "אחרי כמה שנים קניתי את מנורה מבעליה הקודמים וערכתי כמה שינויים בתפריט. היום מגישה מנורה אוכל טעים, טרי ולא יומרני. אנחנו מארחים הרבה חגיגות בר מצווה ואירועים משפחתיים אחרים, וכפי שאתם רואים, אני לא מהשפים שמכינים מנות מפוארות וקטנטנות. אני רוצה שהלקוחות שלי יקבלו תמורה טובה בעבור הכסף שהם משלמים ושלא יצאו מהמסעדה רעבים."

ואכן עמד אבי בהבטחתו. הספגטי ברוטב שמנת, הסלט היווני והשקשוקה שהגיעו לשולחן שלנו במסעדת מנורה היו נדיבים מאד. הפסטה הוכנה ברמת עשייה אל-דנטה וכוסתה ברוטב שמנת עשיר שבושל עם פטריות ושום. השקשוקה הייתה ממש מעדן. מנורה מציעה כמה גרסאות שונות למנת השקשוקה המוכרת – רגילה, פיקנטית, מלווה בגבינת פטה ובזיתים ואפילו שקשוקה עם פטריות ושמנת. בחרנו בגרסה הפיקנטית, והיינו מאד מרוצים. היא הוגשה במחבת בגודל בינוני, הרוטב האדום היה מלא טעמים ועשיר, ניכר בה שימוש בעגבניות טריות, בעשבי תיבול ובתבלינים.

השעון הראה לי שתוקף המדחן שלי עומד לפוג. לקחנו את המעילים, הודינו לאבי ויצאנו לעבר מגרש החניה. אבי שוקל לפתוח מסעדה בשרית כשרה באזור, אבל עד שזה יקרה, נמשיך לבקר אותו במסעדת מנורה.