Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת אל דנטה ירושלים

אל דנטה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שיחה קצרה עם השף חשפה אוטודידקט שלא למד בישול באופן מסודר, מה שאכן עובד לטובת אל דנטה, ומרחיק את המנות שלה מהטעמים הרגילים..." קחו לדוגמה את מנת הטאליאטלה ברבוניות שהזמין יובל בלנקובסקי – אל דנטה, ירושלים

מסעדת אל דנטה היא אחת המסעדות האיטלקיות הוותיקות בירושלים, ובתור שכזו היא ידעה תקופות טובות יותר ופחות במהלך השנים. יצאנו לבדוק מה קורה שם בימים אלו וגילינו לשמחתנו את אחת המסעדות החלביות הכשרות הטובות בארץ, לא פחות.

פניה של אל דנטה התחדשו לפני כשנה וחצי עם בעלים ושף חדשים. כשנכנסנו למסעדה הקטנה והאינטימית גילינו עיצוב מוקפד ומלא חן של כל פריט במקום, ואווירה אסתטית שמושלמת באמצעות תערוכות ציורים מתחלפות המוצגות על קירות המסעדה.

למסעדת אל דנטה מרפסת יפה עם כמה שולחנות, אך אנחנו העדפנו לשבת בחלל הפנימי שלה. בשולחן שמשמאלנו סעדו נציגים של האליטה הכלכלית והמשפטית של ישראל ודנו בפתרונות אפשריים לבעיות ההגירה.

המטבח של אל דנטה הוא חצי פתוח, מה שמאפשר לסועדים לראות את שלבי ההכנה של המנות במטבח, דרך ידי הטבחים המשתקפות ממנו. זאת חוויה די מעניינת, לראות ידיים ללא פנים, עמלות על רידוד בצק לפסטה. כן, בניגוד למקובל במקומותינו, אל דנטה היא אכן מסעדה איטלקית אמתית שמכינה פסטה טרייה במקום במו ידיה.

התחלנו עם מרק עגבניות שהגיע בקערת חרס מרובעת ויפהפייה, ולצדו ניוקי פלפלים וזרעי כוסברה ברוטב שמנת ולמון גראס. את מרק העגבניות גמעה זוגתי בשקיקה. הניוקי הגיע כשמה של המסעדה בדיוק במידת העשייה נכונה, רך ונימוח, טובל ברוטב עשיר, מרוכז בטעם ומדויק, שהפלפלים הוסיפו לו גוון נוסף של טעם שהרחיק אותו מאד מהשבלונה המוכרת של רוטב שמנת. לאחר הפצרות בנוסח "את חייבת לטעום את זה" הגענו להסכמה: רוטב השמנת העשיר והמקורי מעמיד את אל דנטה במקום של כבוד השמור למסעדות הטובות בארץ, הרחק מרוב המסעדות האיטלקיות שאתם מכירים.

שיחה קצרה עם השף חשפה אוטודידקט שלא למד בישול באופן מסודר, מה שאכן עובד לטובת אל דנטה, ומרחיק את המנות שלה מהטעמים הרגילים. התפריט של אל דנטה מציע מנות ושילובי טעמים חכמים שלא תמצאו במקום אחר כמו למשל המנה הבאה שהזמנתי: טאליאטלה ברבוניות – מנה המשלבת ברבוניות ורצועות פסטה – הרוטב מורכב מיין לבן, עגבניות שרי, זיתים שחורים, צ'ילי, פטרוזיליה ושום. אם המנה הקודמת הוכיחה את השליטה של אל דנטה ברזי המטבח האיטלקי הקלאסי, הרי שכאן עברנו למטבח סיציליאני ים תיכוני. הפסטה עצמה הייתה מושלמת עם איכויות טעם מובחנות המופקות רק מפסטה שנעשתה בסמוך לאכילתה. בשרניות הברבוניות לצד המרקם הנימוח במידה של הפסטה והחריפות הכללית של המנה עינגו את החיך.

מנה נוספת שהזמנו בהמלצת המלצרית האדיבה של אל דנטה הייתה פילה מוסר ים שהגיע על מצע נהדר של סלט עדשים. הפילה היה רך ועסיסי, ניכר שמדובר בדג ים טרי שהרוטב החמצמץ שהצמידו לו היטיב עמו, זאת הייתה אחת המנות הטעימות ביותר שאכלתי באחרונה. כוס היין הלבן שבחרנו מתפריט היין האיכותי של המסעדה השלים את חוויית האכילה.

שבעים מאד הגענו לשלב הקינוח ועל כן הסתפקנו בעוגת גבינת מסקרפונה אפויה עם תפוחי עץ, שהייתה כל מה שהבטיחו לנו - מתוקה במידה, לא מכבידה ובהחלט נהדרת.

המקוריות וההקפדה של אל דנטה מורגשת מיד עם הגשת המנות בכלי החרס הצבעוניים והיפהפיים שנראה שנעשו בעבודת יד. יפה, מוקפדת ומושקעת בהמון מחשבה, כך נראית כל מנה ומנה במסעדה הנהדרת הזאת. מומלץ מאד לבוא לאל דנטה, זוהי מסעדה קטנה ומסוגננת שמכינה אוכל מקורי ומשובח.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש