מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על ביסטרו מימי ירושלים

ביסטרו מימי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"את התפריט של ביסטרו מימי מחלקים לאגף המתוק ולאגף המלוח, ואנחנו הגענו רעבים מספיק כדי להספיק לטעום משניהם..." יובל בלנקובסקי מתרשם עמוקות מהקולינריה הצרפתית במסעדת ביסטרו מימי שבשוק מחנה יהודה, ירושלים

בפינה קטנה בשוק מחנה יהודה בסמוך למדרגות העולות לכיוון השוק העיראקי נמצא ביסטרו מימי - אי של חן ושיק צרפתי. את ביסטרו מימי מנהלת בידענות וברגישות קולינרית צרפתית מימי סינילנקוף. המוקם הקטן מעוצב כולו בסגנון אירופי, והמוזיקה הקלאסית המתנגנת ברקע בווליום מזמין לשיחה לוקחת אותך לזמן ולמקום אחרים – רגועים ולא ישראליים. את השולחנות של ביסטרו מימי מכסות מפות אדומות משובצות, ובחלל המסעדה מתהלכת מימי בסינר תואם, פה לוקחת הזמנה מסועדים, שם מסבירה בידענות על אחת המנות וליד שולחן אחר מנהלת שיחה רגועה עם לקוחה קבועה.

מקורה של הידענות הגדולה של מימי הוא בלימודי קונדיטוריה מסודרים שעברה בבית הספר הצרפתי הנודע לנוטר-פריז, ואת הידע העצום שלה בקונדיטוריה צרפתית מסורתית היא מפגינה הן בביסטרו והן בשיעורים וקורסים שהיא מעבירה לקבוצות מאורגנות.

ביסטרו מימי היא מסעדה חלבית כשרה למהדרין השואבת את השראתה מן העולם הקולינרי הצרפתי. המנות בתפריט של ביסטרו מימי מזוהות עם מקומות, עם נופים ועם ריחות. את הקרפ המלוח כדאי להזמין ברוטב בשמל וירקות ומומלץ ללוות אותו כמיטב המסורת הצרפתית של אזור נורמנדי עם סיידר תפוחים צרפתי (משובח ובעל אחוז אלכוהול נמוך הדומה לבירה) שאותו שותים בכוס חרס דווקא.

את התפריט של ביסטרו מימי מחלקים לאגף המתוק ולאגף המלוח, ואנחנו הגענו רעבים מספיק כדי להספיק לטעום משניהם. התחלנו במרק היום - מרק בצל - עשוי במתכונת הצרפתית עם יין לבן, טוסטוני גבינה קטנים משוקעים בתוכו. עוד ניסינו רביולי ארבע גבינות נהדרים, עשויים אל דנטה עם רוטב שמנת סמיך ועדין במידה, המילוי עשיר ובטעם ומגוון.

מכאן המשכנו לשתי מנות נוספות – צרפתיות במיוחד: קרפ מלוח מסורתי ופחזניות גבינה ממולאות. הפחזניות היו מעדן של ממש – בצקן דומה לזה של הפחזניות המתוקות, אך הוא ממולא בגבינה. הסלט הקטן שהתווסף למנה היה פריך, טרי ומרענן, כזה שנחתך מיד עם ההזמנה. גם פרוסות הבאגט הפריך והחם שהוגשו למרכז השולחן עם חמאה משובחת ופסטו מעשי ידי המקום היו משובחים והעידו על תשומת הלב שמוקדשת לכל פרט ופרט. הקרפ היה חם ומענג, רוטב הבשמל העדין השתלב עם רצועות הפלפלים והקישוא עם סיידר התפוחים המסורתי. הטעמים התיישבו היטב כולם בחיך – סגולה השמורה אך ורק לאוכל מסורתי הנעשה והנאכל כהלכתו.

אולם הקינוחים הם ללא ספק גולת הכותרת של ביסטרו מימי. הם עומדים ברמתם בשורה הראשונה בארץ ואינם נופלים משום קונדיטוריה שאני מצליח להעלות על דעתי. בהתחשב בכשרות למהדרין שמחזיק ביסטרו מימי ובמגבלת חומרי הגלם הנגזרת מכך, מדובר בהישג פנומנלי. לכל קינוח סיפור משלו וכולם יחד מדגימים את האיכויות של הקונדיטוריה הצרפתית נטולת הפשרות.

התחלנו בכדור קטן של שוקולד (יש גם דגם גדול יותר) של רושה סושייר. הפררו רושה המוכר הוא חיקוי (ככל הנראה פחות מוצלח) של הרושה הצרפתי. מימי עמדה על סודו של המתכון והיא מגישה את הנוסחה המנצחת שלה שהיא ללא ספק מהממת בטעמה. עברנו לעוגה עם בצק חום מלא חמאה וקרמל שעיגול שוקולד באמצעו הנקראת סבלי ברוטאן ומגיעה מאזור בריטני – חצי האי בצפון-מערב צרפת. שוב מדובר ביצירת מופת אמתית שקשה למצוא כמוה בקונדיטוריה המקומית. שילובי הטעמים, הטריות וההקפדה על חומרי הגלם הופכים את העוגה הזו לחוויה מענגת של מרקמים.

לא היינו יכולים להמשיך במקום, אז לקחנו הביתה עוגיית פלינסייה - עוגייה שכולה על טהרת החלמון ואבקת שקדים. היא רכה, נימוחה ובעלת טעם מעודן של שקדים, מה שהמשיך להזכיר לנו גם בבית את מעשי הקונדיטוריה הנפלאים של מימי. מימי גם מכינה עוגות וקינוחים משובחים על פי הזמנה לשבתות, לחגים ולאירועים משפחתיים. כדאי לבקר בביסטרו מימי, חובה לטעום מהעוגות ומהקינוחים, לקנות ולהביא לכל מי שאוהבים.