מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות אדומים ולבנים חדשים

יינות איכותיים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי: "זוהי אינה תקופה לגימיקים אלא ליינות אייכותיים" – כל מה שרציתם לדעת על היינות האדומים והלבנים החדשים – קברנה סוביניון רזרב 2008 של יקב טוליפ, ירדן רום 2007 של יקבי רמת הגולן ועוד ועוד

בתקופה זו של השנה יוצאים היינות החדשים בשוק היין המקומי בטפטוף איטי. פורים ופסח, שני חגי היין הישראליים, עדיין אינם נראים באופק, ומכונות השיווק המשומנות של היקבים מבקשות מהייננים לשמור את היינות החדשים לערבי החג. אלו שבכל זאת יוצאים הם לרוב יינות סולידיים ואיכותיים ששמם הולך לפניהם ולכן אינם זקוקים למקדמי המכירות של החגים, זוהי אינה תקופה לגימיקים אלא ליינות איכותיים.

אחד היינות שיצאו לאחרונה הוא הקברנה סוביניון רזרב 2008 של יקב טוליפ. את היין מגדירים ביקב כ"קצת אחר" מהקברנה המקומי האופייני, משום שהוא מורכב מקרבנה סוביניון המגיע משתי חלקות נפרדות השונות באופיין. ארבעים וחמישה אחוזים מהקברנה סוביניון מגיעים מכרם עלמה הקריר והצפוני וארבעים וחמישה אחוזים נוספים - מכרם בכרמי יוסף שבהרי יהודה, שלו עסיס יותר פירותי ופחות מנירלי מהראשון. למקרה שתהיתם, עשרת האחוזים הנותרים של העסיס מורכבים מענבי פטי ורדו וקברנה פרנק שמשלימים את האופי המורכב של היין. היין יושן במשך שמונה עשר חודשים בחביות עץ אלון, ולאור המחיר – כ-95 ₪ לבקבוק, מדובר בקנייה מומלצת ומשתלמת.

יין אדום נוסף שיצא לאחרונה הוא הירדן רום 2007 של יקבי רמת הגולן. היין הוא פרי יצירה משותפת של זלמה לונג, ייננית מומחית בעלת שם עולמי, ושל ויקטור שונפלד, היינן הראשי של יקבי רמת הגולן. הירדן רום 2007 מורכב מחמישים ושלושה אחוזים של ענבי קברנה סוביניון, עשרים וארבעה אחוזים של סירה ועשרים ושלושה אחוזים של מרלו. הפרי מגיע מהכרמים המשובחים ביותר שלנו, הממוקמים במרכז ובצפון רמת הגולן, ומכרם אחד איכותי במיוחד, הממוקם בגליל העליון. היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך עשרים ואחד חודשים ובוקבק ללא סינון. מדובר בפרויקט שאפתני, אולי השאפתני ביותר של יקבי רמת הגולן - ייצור יין באיכות גבוהה במיוחד מהחלקות הכי מובחרות שלהם. בסך הכול מיוצרים 9,000 בקבוקים. אודה על האמת, טרם שתיתי אותו, אבל הוא אמור להמשיך את הקו היינני של הרום 2006 - יין באיכות גבוהה המוכן לשתייה עכשווית ואינו זקוק ליישון ארוך כמו רבים מיינות העילית של היקב. המחיר שלו הוא כ-370 ₪ לבקבוק, אבל לאור הבציר הקודם אפשר לומר כי אם יש יין ישראלי שראוי למחיר כזה הרי שזהו הרום של יקבי רמת הגולן. מניסיוני, יין מסוג זה אוזל מן החנויות במהירות, אם אתם מעוניינים לרכוש אחד לקראת חג הפסח כדאי לפקוד את חנות היין בימים אלו.

יקבי רמת הגולן הוציאו לאחרונה גם את הסוביניון בלאן 2010 בסדרת הביניים גמלא. זהו יין חמצמץ ונעים שילווה נהדר מנות דגים. במחיר של 40 ₪ לבקבוק זהו אחד היינות הנעימים, הנגישים והאיכותיים ביותר שאתם יכולים למצוא.

יין לבן נוסף שיצא לאחרונה הוא הגוורצטרמינר רזרב 2010. זהו יין ארומטי חצי יבש, המשלב בחן ובקלילות בין מתיקות נעימה לחמיצות. בשעת צהריים חמימה של חורף הוא שימש אותי כבן לוויה נהדר לגבינות עובש חריפות. האיכות לצד הקלילות שהגוורץ שבנימינה מציג הופכים אותו לאחד מיינות הפיקניק המהנים שיש כיום בשוק ואני ממליץ עליו בחום. זהו יין שמציג סטייל בנונשלנטיות בדיוק כמו שיין חצי יבש איכותי יכול לעשות. שתו ותיהנו.