מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות חורף ויסקי וודקה

בא בחורף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי מהרהר בימי החורף ומציג יינות אדומים, כהים, מרוכזים וכבדים שיסתדרו טוב עם תבשילי קדירה ארוכים וגם יתאימו למטבח הישראלי. עוד ביומן החורפי: האלכוהול החזק באמת - ויסקי לייבל 5 וודקה פוליאקוב

הקור הגיע מעט באיחור ואתו הצורך ביינות ובאלכוהול של חורף. יינות של חורף הם יינות אדומים כהים, מרוכזים וכבדים, שיכולים להתאים לתבשילי קדירה ארוכים. לאחרונה יצאה סדרת הברקן רזרב של ירבי ברקן, המציגה מגוון של יינות, כולם זניים, שנותנים תמורה טובה לכסף. אחד היינות המשובחים של ברקן מזה שנים הוא הפינוטאז' רזרב. יקבי ברקן היו הראשונים בארץ שהוציאו יין איכותי מהזן הזה. אף על פי שהפינוטאז' אינו מפורסם כמו הקברנה והמרלו, יקבי ברקן ממשיכים להוציא, שנה אחר שנה, יין איכותי, מורכב בטעמיו בעל גוף בינוני. זהו יין שמתאים לאו דווקא לחורף, מגוון הטעמים שלו מתאים מאד לא רק למנות בשר אלא גם למנות עוף הנפוצות מאוד בארצנו, זהו יין שמאד מתאים לחיך ולמטבח הישראלי.

הפינוטאז' רזרב 2008 של ברקן יושן במשך שניים עשר חודשים בחביות עץ שחלקן צרפתיות וחלקן אמריקאיות. כדי להוסיף למורכבות שלו נוספו לו 8% של שירז. גם את הפינוטאז', כמו את שאר יינות הסדרה, כדאי לחדרר למשך זמן מסוים, במקרה של הפינוטאז' אני ממליץ על חצי שעה ואז להתחיל לשתות לאט ובסבלנות ולהקפיד שהיין יהיה בטמפרטורה המתאימה, 16-18 מעלות, ולא קר מדי.

לצד יינות רגילים יחסית, שיצאו גם הם בסדרת הרזרב: קברנה סוביניון, מרלו ושירז, הפתיעו ביקב ברקן והוציאו לראשונה יין מהזן פטי ורדו. מדובר באתגר לא פשוט משום שזהו זן ענבים בעל טעמים נוקשים ומרוכזים שבדרך כלל משמש לתיבול בלבד של עד לעשרה אחוזים מתערובת הזנים המרכיבה יין שלם. התוצאה מאד מעניינת, זהו יין סגול עז בעל טעמים מרוכזים מאוד. את הפטי ורדו שיוצא השנה במהדורה מוגבלת יישנו במשך שמונה עשר חודשים בחביות עץ אלון שכבר עברו שימוש (ועל כן היישון שלהם פחות משפיע על טעמי היין) ואף הוסיפו לו 4% מרלו ו-8% קברנה סוביניון. כדי ליהנות ממנו כדאי לרכוש ולפתוח בעוד כשנה –שנתיים. בין אם תפתחו אותו כעת או בשנים הקרובות, זהו יין שזקוק לחדרור ארוך במיוחד כדי שיוכל לגלות את טעמיו. אני שתיתי אותו ביום למחרת הפתיחה ואז הוא שחרר מתיקות נעימה ולאחריה מגוון טעמים של פירות שחורים וריבת שזיפים. זו הרפתקה נהדרת, בייחוד למי שרוצה לבחון מקרוב את השפעת החשיפה לאוויר על טעמי היין, עם הפטי ורדו 2008 של ברקן תוכלו לעשות זאת בקלות.

עם בוא הקור עולה החשק גם למשקאות אלכוהוליים חזקים יותר מיין. לאחרונה הגיעו לארץ שני נציגים משובחים של משקאות אלכוהוליים שיעשו לכם את החורף חם. הראשון הוא הוויסקי לייבל 5, זהו ויסקי סקוטי המיושן 5 שנים לפני זמן כניסתו לבקבוק. הוא מעט מתקתק, מגוון ונעים מאד בפה, ומחירו הוא כ-120 שקלים, מחיר שווה לכל נפש בעבור ויסקי כל כך איכותי וטעים שמתיישב היטב בגרון. נסו גם את השילוב שלו עם שוקולד מריר איכותי בסיום ארוחה ולא תתאכזבו.

אחרון חביב הוא משקה מהז'אנר החביב על מי שגנים מזרח ארופאיים בדמו – וודקה פוליאקוב. מוודקה לא מצפים להרבה, אבל עם דגים מלוחים, משובחים ועזי טעם, אין משקה הולם יותר מוודקה טובה שמחליקה היטב בגרון, מרוממת את מצב הרוח ומנקה את החיך לקראת הנגיסה הבאה. אני טעמתי את הפוליאקוב סילבר שעברה חמישה זיקוקים, והיא וודקה נפלאה, בעלת איכות מורגשת. שיהיה חורף חם ומחומם עם המשקאות הנכונים.