Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת שבתאי הדייג ירושלים

שבתאי הדייג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"דג ברמונדי שלם עובר טיגון קצר בשמן עמוק ולאחר מכן מונח על גבי גריל פחמים להשלמת הבישול..." יונתן שטרנברג מתארח בסניף הירושלמי והכשר למהדרין של מסעדת שבתאי הדייג, הממוקם ברחוב הורקנוס: "אנחנו מתמקדים בדגים"

אחרי כשלושים שנים בנמל יפו, החליטה משפחת קורדובה, הבעלים והמפעילה של מסעדת שבתאי הדייג, שהגיע הזמן להביא את הים לירושלים. באופן רשמי הוקמה מסעדת שבתאי הדייג בשנת 1979, אבל הרומן של משפחת קורדובה עם הים ועם מקצוע הדייג התחיל שנים רבות לפני כן. "סבא רבא שלי היה דייג מצטיין עוד כשחי בסלוניקי" מספר שבתאי קורדובה, "הוא החל בתור שולייה של דייג טורקי, ולבסוף, לאחר שלמד את רזי המקצוע, בנה ובהמשך רכש ספינה והפעיל צוות מקומי שכלל למעלה מעשרה דייגים. בשנות הארבעים הוא עלה ארצה יחד עם הצוות ועם הספינה וקבע את משכנו בנמל יפו. מדי פעם, בסיום יום העבודה היה מסדר כמה ארגזים ולצדם כסאות בסמוך למזח, מצית גריל פחמים או מחמם מחבת ומגיש אותם טריים מהים לצד פלחי לימון. אפשר לומר שכבר אז הונחו היסודות לפתיחה של שבתאי הדייג. האוכל הוא פשוט ולא יומרני – התיבול מינימלי, הבישול מדויק והדגים טריים, זה כל מה שצריך".

הסניף הירושלמי והכשר למהדרין של מסעדת שבתאי הדייג הוקם לפני כארבעה חודשים ברחוב הורקנוס והוא מציע תפריט מבוסס דגים ומאזטים לצד כמה מנות בשריות. בכניסה לשבתאי הדייג תוכלו להתרשם מדגם עץ של הספינה המשפחתית ועל קירות החלל תוכלו למצוא מגוון תמונות וחפצים בעלי מוטיבים של יורדי ים ודייגים התורמים לאופי המסעדה.

לאחר שעלעלנו בתפריט, הסכמנו פה אחד שבמסעדה שנקראת שבתאי הדייג אין הרבה מקום להתלבטויות, ושחלה עלינו חובה קולינרית להתמקד במנות הדגים. בדומה למסעדות אחרות בז'אנר, כל ארוחה במסעדת שבתאי הדייג מתחילה עם מצעד של לא פחות מארבעה עשר סוגי סלטים ומאזטים המוגשים למרכז השולחן לצד חצאי פיתות צלויות מתובלות בשמן זית וזעתר. ההיצע הרחב של הסלטים כלל חומוס, טחינה ביתית, מטבוחה פיקנטית, סלט תירס, שני סוגי סלט גזר, סלט חצילים ועוד. כל הסלטים היו טריים וצבעוניים ובמיוחד נהנינו מצלוחית שהכילה זיתים מרוקאיים שחורים מצומקים ששחו בשמן זית ומסלט גזר מבושל שתובל בכמות נדיבה של כמון ומיץ לימון.

למנה הראשונה שלנו אצל שבתאי הדייג בחרנו לחלוק פלטת ברבוניות מטוגנות. המנה הייתה נדיבה מאד, כל אחד מדגי הברבוניה צופה במעט קמח טרם הונח לטיגון קצר בשמן עמוק. לא צריך להסתבך או להתחכם, מנה פשוטה וכיפית. הברבוניות הוגשו חמות ופריכות, סחטנו מעט לימון, הוספנו מעט מלח ומיותר לציין שהצלחת חוסלה תוך דקות ספורות. למנה עיקרית הזמנו את מנת הבית, דג ברמונדי שלם אשר עובר טיגון קצר בשמן עמוק ולאחר מכן מונח על גבי גריל פחמים להשלמת הבישול. התוצאה של שילוב שיטות הבישול היא שילוב טעמים ומרקמים מוצלח במיוחד. הטיגון העמוק יוצר שכבה פריכה העוטפת את הדג ומשאירה אותו נימוח מבפנים וגריל הפחמים מחדיר טעמי עישון עדינים לבשר הדג. אגב, הברמונדי, אשר רבים מכנים אותו גם קרפיון או לוקוס אוסטרלי, הוא דג ים לבן ובשרני שהגיע ארצה לפני כמה שנים ומהר מאוד מצא את מקומו במטבח המקומי.

המלצר הציע שתייה חמה וקינוח – אך הסקרנות השתלטה עלינו ולקראת סיום טעמנו גם מקבאב הבית שהיה מוצלח במיוחד. הקציצה הייתה עשויה בשר בקר טרי טחון גס ותובלה במעט בצל, פטרוזיליה, מלח ופלפל.

היצע הקינוחים של שבתאי הדייג משתנה ומגיע מקונדיטוריה חיצונית. בדרך כלל תוכלו למצוא כאן כמה מאפים ועוגות מבוססות שוקולד ופירות עונתיים, ובכל זאת, "אנחנו מתמקדים בדגים", ציין שבתאי הדייג. שבעים ומרוצים לגמנו כוס תה עם נענע וקפה שחור ויצאנו לדרכנו.

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה