מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מתכונים לסילבסטר

חגיגה ביתית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לכל מי שרק רוצה לחגוג בערב הסילבסטר יום נישואים בפרטיות ביתו, לכל מי שרק רוצה להגיד בסילבסטר לבני הזוג ולחברים שבסך הכול הוא אוהב אותם, לכל מי שאוהב לבשל את המשתה שלו – אספנו את מיטב המתכונים ממיטב השפים

רק רצינו לחגוג את יום הנישואים שלנו, להתרחק מההמון הסואן, להשתמש בתאריך הזה כהזדמנות להגיד שאנחנו שמחים שאנחנו ביחד. אולי גם יקפצו כמה חברים, בכל מקרה אנחנו נשארים בבית. בשבילכם תרמו מיטב השפים מתכונים לארוחת מלכים בהכנה ביתית. מומלץ להישאר עד הסוף לקוקטיילים.

מתחילים: פטה כבד מאת השף ניר צוק, מנה זו תוגש כמנה ראשונה בביסטרו נועה בארוחת הסילבסטר

מרכיבים ל-6 מנות:
180 גרם כבדים
60 גרם חמאה
שומן אווז מומס לטיגון או כף שמן
כף גדושה של שומן אווז
חצי כף פלפל מדגסקר
מלח
פלפל שחור גרוס
כף קסיס
שומשום שחור
אופן ההכנה: מבשלים על אש נמוכה את הכבדים בשומן אווז או בכף שמן כ- 12 דקות, מכבים את האש ומשאירים להתקרר. במעבד מזון, טוחנים את הכבדים הקרים יחד עם שומן האווז, החמאה, מלח, פלפל וקסיס. מעבירים את התערובת לכלי גדול ומערבבים היטב. מוסיפים את פלפל המדגסקר, מכניסים לתערובת ומקררים. לאחר הקירור, עוטפים בשומשום שחור. להגיש בתוספת ריבה וצנימים.

עדיין בהתחלה: סשימי בקר ביער מאת השף ליאור חפצדי לביסטרו לארא הירושלמית

מרכיבים:
200 גרם פילה בקר פרוס דק
40 גרם חמוציות
40 גרם שקדים מולבנים מסוכרים
40 גרם אגוזי פקאן
2 מלפפונים
2 בצל ירוק (רק החלק הירוק)
1/2 לימון
6 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח גס
אופן ההכנה: פורסים את הפילה לפרוסות דקות, חותכים את המלפפון לקוביות וקוצצים את הבצל, מערבבים בקערה את כל החומרים, סוחטים את הלימון ומגישים על צלחת שטוחה לכל סועד.

ממשיכים: פולנטה קרנבל – פולנטה לוביה, בצלי שאלוט, עגבניות צלויות ופטרוזיליה מאת שף ליאור חפצדי.

מרכיבים:
1 כוס קמח תירס דק
1 חלב קוקוס (קופסא)
10 רצועות לוביה
10 עגבניות שרי צלויות
5 בצלי שאלוט מבושלים
חופן פטרוזיליה
מלח פלפל לבן
אופן ההכנה: מחממים את חלב הקוקוס במחבת עמוקה, מוסיפים בהדרגה את קמח התירס לחלב הקוקוס עד שהוא נמס והעיסה נוזלית, מוסיפים את הבצלים, את הלוביה ואת העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים חם.

עוברים הלאה: תבשיל תמרים, רימונים ונתח קצבים צלוי ברוטב תמר הינדי מאת שף ליאור חפצדי.

מרכיבים:
2 חתיכות נתח קצבים במשקל 1.5 ק"ג
1/2 חבילת תמר הינדי
10 תמרים
1 רימון
1 ליטר ציר בשר (ניתן לרכוש מוכן)
5 בצלי שאלוט
20 יחידות שעועית ירוקה
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה: מבשלים את כל המרכיבים יחד עם ציר הבקר כחצי שעה על אש בינונית עד שהכול מתרכך ומזוגג יפה. צורבים את נתח הקצבים במחבת כבדה עם מעט שמן (כף אחת) למידת MR. מניחים את נתח הקצבים מעל התבשיל ומגישים.

לעניין העיקרי: אסאדו עגל חלב מאת השף גיא קימחי למסעדה לה בוקה הירושלמית

מרכיבים:
1.5 ק"ג בשר נתח קשתית – רצוי עגל חלב עם העצם – אסאדו.
15 עלי דפנה
חופן טימין
20 שיני שום שלמות
כף רוטב ווטשיסטר
1\2 ליטר יין אדום
כוס סילאן
בצל חתוך לרבעים
3 גזרים חתוכים לרבעים
שורש פטרוזיליה חצוי
שורש סלרי קצוץ
אופן ההכנה: משרים את הבשר עם כל המצרכים למשך יום שלם ויוצרים מרינדה. מוציאים את הבשר לאחר יממה, ממליחים במלח גס ומפלפלים בפלפל שחור גרוס. סוגרים את הבשר משני הצדדים תחת אש גלויה או בגריל או במחבת עם מעט שמן זית. לאחר מכן מעבירים את הנתח בשלמותו לתבנית אלומיניום. שופכים את המרינדה לתוך התבנית עם הבשר, מכסים בנייר פרגמנט ועוטפים בנייר כסף. מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מכניסים את התבנית למשך שעתיים עד שלוש, עד שהבשר והגזר רכים. את שאר המרינדה מצמצמים במחבת למשך 10 דקות ומוסיפים כף קורנפלור עם מעט מים ויוצרים רוטב סמיך ומבריק. את הרוטב יש לשפוך על הנתח לפני ההגשה. מומלץ להגיש את הנתח בשלמותו ולפרוס לאורחים בהגשה על השולחן, אפשר להגיש עם תפוח אדמה אפוי\פירה\אורז.

ועכשיו: זביון צונן של שמפניה מאת השף ניר צוק. המנה תוגש כפרה-דזרט בארוחת הסילבסטר במסעדת קורדליה.

מרכיבים ל-6 מנות:
4 חלמונים
כוס סוכר
כוס שמפניה
200 גרם תותים חתוכים
אופן ההכנה: בקערה המונחת על סיר אדים, טורפים את החלמונים עם הסוכר, עד שמתקבל קצף סמיך ואוורירי. מוסיפים מעט שמפניה וממשיכים לטרוף, חוזרים על הפעולה עד קבלת קצף עשיר, סמיך וטעים ומסירים מהאש. מעבירים לתוך קערה גדולה עם מי-קרח, מקציפים עד שהתערובת צוננת לגמרי, מגישים עם התותים.

מקנחים: צ'ורוס מאת שף גיא קימחי למסעדת לה בוקה

מרכיבים:
2 כוסות מים
200 גרם חמאה
3 כפות סוכר
חצי כפית מלח
שתיים וחצי כוסות קמח
3 ביצים
שמן לטיגון עמוק
סוכר מתובל במעט קינמון להגשה
אופן ההכנה: מרתיחים בסיר מים עם חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים על האש עד לקבלת בצק אחיד. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים 2-3 דקות במהירות בינונית לצינון חלקי של הבצק. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומחכים שהבצק יתפרק ויתחבר בחזרה אחרי ההוספה של כל ביצה. בסיר חדש מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם פייה משוננת רחבה ומזלפים פסים באורך כ-10 ס"מ לשמן החם. מטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים. מגלגלים את הצ'ורוס החמים בסוכר-קינמון ומגישים מיד. למהדרין, אפשר להזריק פנימה ריבה או להגיש עם רטבים לטבילה כמו סירופ מייפל, רוטב שוקולד חם וכו'.

ממשיכים לקנח: קציפת מסקרפונה בליווי תותים ממסעדת גאיה

מרכיבים ל- 6 מנות:
250 גרם שמנת מתוקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
2 כפות סוכר
סלסלת תאנים/דבלים או כל פרי אחר
אופן ההכנה: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר עד קבלת קצפת חלקה, ומניחים בצד. מקציפים את גבינת המסקרפונה, מוסיפים את הקצפת ומקציפים יחדיו עד קבלת מרקם קשה. הצעת הגשה: בכוסות מרטיני שמים את הפרי חתוך, מעליו את הקציפה, אפשר לקשט עם שקדים קלויים מלמעלה. ניתן לשמור את הקציפה במקרר ולהכין את הפרי והקציפה לפני ההגשה.

שותים: קוקטייל קיוטו אמור מבית קיוטו הרצליה

מרכיבים:
בזיליקום טרי כתוש עם סוכר חום
קרח כתוש עד שני ס"מ מסוף הכוס
וודקה קטל וואן
לימונצ'לו
מחית פירות אדומים
סאוור
לימונדה וסודה
אופן ההכנה: להכין את הקוקטייל על פי הסדר, לקשט בתותים טריים ובעלה נענע גדול.

שותים קלאסי: מאת עומר גנור, בית הספר לברמנים ולסדנאות אלכוהול זמן אמיתי

קיר רויאל:
20-30 מ"ל קרם דה קסיס (ליקר פירות יער וענבי שועל) לפי הטעם, שאותם סוגרים עד סוף הכוס עם קאווה או עם שמפניה לפי המרגש.

מימוזה:
מיץ תפוזים או אפרסקים וקאווה – חצי-חצי.

וקוקטייל סקס בסילבסטר, הרי הוא גרסה חגיגית לסקס על החוף:
מנת וודקה, חצי מנת שנאפס אפרסק, חצי מנת שנאפס תפוח, מנה וחצי של מיץ חמוציות שאת כולם משקשקים בשייקר. מסננים לכוס פלוט (כוס שמפניה מוארכת) עד השליש וסוגרים עם קאווה. הסקס בסילבסטר יכול להיות גם רב משתתפים אם מכינים את הקוקטייל בשימוש אותו קנה המידה ובקבוק קאווה לסגירה, כך תקבלו 8-10 מנות ממנו – לכם ולחברים.

ארוחה ראויה לתחילת השנה.