מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת פריים רמת החי"ל תל אביב

פריים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סושי ממולא בבשר סרטנים ובמיונז פיקנטי עם פרוסות לוקוס מעל, סושי ממולא סלמון אפוי ומעליו גבינת פילדלפיה מותכת וסושי עם פרוסת טונה אדומה ועליה טובקו במילוי ספייסי טונה ואבוקדו..." אמיר נהרי, פריים רמת החי"ל

כשחברי הטוב עוזי התקשר להזמין אותי לארוחת צהריים במסעדת סושי ברמת החי"ל, אני מודה שהיססתי מעט. אין לי בעיה עקרונית עם סושי, אבל אני בהחלט מעדיף מנת בשר טובה ועסיסית או פילה של דג נחמד ברוטב עדין. מתוך כבוד לחברי הטוב ומפני שלא נפגשנו מזה זמן רב, הסכמתי להתלוות אליו. מצאנו חניה ברחוב ראול ולנברג ושמנו פעמינו אל מסעדת השף והסושי בר פריים.

העיצוב של פריים משדר יוקרה עם נורות אדומות עדינות לאורך העמודים, שטח רחב ידיים ומואר ובקצהו בר מזמין, וליד כל שולחן לאורך הקירות מסך טלוויזיה קטן שבו ניתן לשחק טריוויה בזמן שמחכים לאוכל, להזמין שיר אהוב או אפילו להזמין אוכל עצמאית דרך המסך. אנחנו בחרנו להשתמש בשרותיו המסורתיים של המלצר.

כמנת פתיח הזמנו למרכז השולחן קרפצ'יו כבד אווז על טוסטון ברוטב של יין אדום ואגסים עם מעט סוכר חום מקורמל מלמעלה. הכבד היה נימוח מאד, כיאה לכבד אווז, והפריכות של הטוסטון איזנה את המרקם. גם רוטב היין המתקתק היה במידה ולא הציף את המנה, וסיכמנו שזו היא דרך נפלאה לפתוח את הארוחה שלנו בפריים.

התלבטנו באשר למנה הראשונה והמלצר של פריים הציע שנחלוק קומבינציית סושי. מהכרותי המוקדמת עם סושי, המנה הזו יכולה לחתום את הארוחה שלי, אך עוזי הבטיח שיהיה בסדר ואני - השתכנעתי. תוך זמן קצר הגיעה צלחת מוארכת ועליה שלושה סוגי סושי: סושי ממולא בבשר סרטנים ובמיונז פיקנטי עם פרוסות לוקוס מעל, סושי ממולא סלמון אפוי ומעליו גבינת פילדלפיה מותכת וסושי עם פרוסת טונה אדומה ועליה טובקו (ביצי דג מעושנות) במילוי ספייסי טונה ואבוקדו. כל אחד ואחד מהרולים הללו היו פשוט מעדן ולא התפלאתי לשמוע שפריים זכתה במקום הראשון בתחרות סושי ארצית, שכללה למעלה ממאה מתחרים. בעליה של פריים הצליח להביא אותה בשמונה השנים שעברו מאז הקמתה ליכולת ביטוי מושלמת.

חברי עוזי צדק, מאחר שהוא אכל את רוב הסושי, נשאר לי עוד מקום למנה עיקרית. התפריט של פריים גדול ועשיר מאד וקשה היה להחליט, אך לבסוף הזמנתי את הצ'יפולו – חזה עוף במילוי חזה אווז מעושן ופטריות שיטקה בציפוי פנקו (פירורי לחם יפניים) על מצע פירה וסאבי ובטטה ברוטב שמנת וחרדל גרגירים. אני אוהב את המרקם הפריך שמעניק ציפוי הפנקו ולא התאכזבתי גם הפעם. המנה הייתה נדיבה בגודלה וטעימה, אך אני מודה שהפעם הצליח עוזי להזמין מנה טובה משלי. שלו הייתה שרימפס ואדממה מוקפצים עם ז'וליינים של פלפלים ברוטב שמנת, סויה וג'ינג'ר. גודלה היה אדיר ואני אישית ספרתי מעל עשרים שרימפס בצלחת. הרוטב שלה היה מעולה, סלסלת לחם סייעה לנו ליהנות ממנו עד תום.

את צלחות המנה העיקרית החליפו צלחות הקינוחים. חברי הזמין טארט טאטן שהוגש במחבת חמה עם גלידת וניל מעל, ונראה היה שהתענג על כל נגיסה. אני הזמנתי מנה שנקראת "פריים ברולה". למעשה השף לקח שתי מנות קינוחים פופולריות מאוד – קרם ברולה וסופלה שוקולד – הניח אותן האחת על רעותה והוסיף רוטב שוקולד לבן ובננות מקורמלות. עם מנה כזו אי אפשר להתווכח. לאחר כל האמור, אני חושב שהבנתי את התעקשותו של עוזי לאכול ארוחת צהריים דווקא במסעדת פריים ברמת החי"ל.