Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת וילה כרמל בחיפה

וילה כרמל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הפרגית שלי הייתה מלווה בקרם למון גראס וחלב קוקוס על מצע אורז ואגוזי מלך..." אורלי פרש אזולאי מגיעה עם בן זוגה בשעת צהריים אל מסעדת וילה כרמל שבמלון הבוטיק החיפאי. מתברר שיש בחיפה גם וילות מפוארות עם שף טוב

את חיה בסרט. אמר לי בן זוגי בחיבה. אין בחיפה וילות מפוארות עם שף טוב, ארוחות מפנקות ואווירת חו"ל. פשוט אין. בואי ניסע למרכז. לא ויתרתי, המשכתי בחיפוש עד שמצאתי. בתחושת ניצחון הובלתי אותו אל מסעדת וילה כרמל.

מסעדת וילה כרמל, מסעדת הבית של מלון וילה כרמל, שוכנת בלב גינה קסומה של מלון הבוטיק וילה כרמל הממוקם בשכונה שקטה ויוקרתית בחיפה. המסעדה המקסימה מיועדת לאורחי המלון וכן לקהל הרחב המחפש לו פינת חמד רומנטית ורגועה. בסביבתה השקטה, הסולידית והנעימה מסעדת השף הזו היא המקום שבו אני יכולה לחיות בסרט קצר.

בילוי במסעדת וילה כרמל מעניק לאורחים חוויה קולינארית שונה – חמה, מוקפדת ומשפחתית. החלל הציורי והמעוצב של וילה כרמל, שעליו אמון האדריכל נתן פייביש, משמש את אורחי המלון למטרת קיום אירועי בוטיק איכותיים ומושקעים (עד 120 מוזמנים), אירועים משפחתיים ופגישות עסקים. וילה כרמל הפכה למקום המפגש העיקרי של נשות הכרמל (אך לא רק) הידועות בסגנון ובאורח החיים שהן מנהלות. בתפריט תמצאו ארוחות בוקר מפנקות במיוחד עם קו חשיבה יצירתי ומגוון, ארוחות צהריים עסקיות משתלמות ומבצעים מיוחדים גם בשעות הערב. המבצע העכשווי (מהרו!) לארוחת הערב- ילדים אוכלים חינם בזמן שההורים מזמינים ראשונה ועיקרית מהתפריט. מסעדת וילה כרמל פתוחה כל ימות השבוע מהבוקר ועד אחרון הסועדים.

הגענו בשעת צהריים רעבים עד מאד. לחימום לגמנו מרק עדשים כתומות ביתי ומהביל שטעמיו ומרקמו הזכירו את בית אמא. אל שולחננו הגיע לחם ג'בטה טרי וחם עם ממרח זיתים וממרח עגבניות תוצרת בית, כמובן. לפנינו פוזרו מגוון סלטים שהסתדרו נהדר עם הלחם הטרי: סלט שומר, סלט עגבניות חריף, טבולה וחציל ביוגורט. הסלטים, שהיו טריים ומרעננים, הגיעו בצלוחיות קטנות, ועל כך הודינו בשלב מאוחר יותר.

למנות ראשונות טעמנו סינטה כבושה ולצדה מטבלי חרדל דיז'ון וסילאן, שום ופלפלים וכרוב כבוש, מנה הפוכה לחלוטין ממנות הקרפצ'יו המוכרות. עוד ניסינו קציצות קינואה עטופות במעטפת פריכה, מטוגנות אך לא שומניות, במטבל יוגורט עדין וחמצמץ – סוף סוף הבנתי מה אנשי מוצאים בקינואה. אחריהן הגיע תור פלאפל החצילים והגבינה על מצע טחינה: שילוב מנצח של גבינה עם חציל, העטופים בעטיפה פריכה שמזכירה מעט פלאפל, מי אמר שזה עובד רק בדוכן.

למנה עיקרית הוא בחר בשיפוד קבב טלה ואני בפרגית. שיפוד הטלה הגיע על מצע נהדר ומפתיע של פירה אריסה. בשר הקבב היה נקי, איכותי וטרי, והוא התמוגג. הפרגית שלי הייתה מלווה בקרם למון גראס וחלב קוקוס על מצע אורז ואגוזי מלך, היא הייתה נימוחה, שילוב הקרם למון גראס וחלב הקוקוס, מפתיעים גם הם, הלם את הפרגית.

כעת הגיע שלב הקינוח, והמלצר המליץ על שניים טובים. הראשון היה עוגת תפוזים פשוטה לכאורה, רק שנמרחה עליה בנדיבות שכבת קרם אוכמניות, והיא כולה צפה במרק תותים מתוק. הקינוח השני היה קרם יוגורט במרקם סמיך עם פירות טריים ושערות קדאיף. הטבענו את השערות בקרם יוגורט, ערבבנו את הפירות ואכלנו בהנאה. אני אשמח לחיות בסרט של וילה כרמל שוב.