Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על מסעדות מוריה 29 חיפה

מוריה 29


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אל השולחן הגיעו מצעד מנות ראשונות טעימות להפליא: סלט עשבים עם פיצוחים, פטה כבד, סלמון כבוש על קרוסטיני, קרפצ'יו בקר ושרימפס ממולא בבשר סרטנים ובציפוי פריך..." אורלי פרש-אזולאי, שעת ערב, רסטו-בר מוריה 29 בחיפה

זה התחיל בערב שגרתי ומשעמם, רגע לפני הכנת ארוחת ערב. טלפון משירה האהובה והמשימה עוברת לבעל. החברה זקוקה למשקה, ואני, איך לא, תמיד מוכנה. מוריה 29, רסרו-בר חדש בציר מוריה, נראה כמקום אידאלי. מרפסת דק פתוחה, בר אלכוהול גדול ומגוון, אווירה שקטה והשמועות אומרות שהאוכל ליגה. השף ברוך קומורובסקי קיבל לניצוחו את המטבח והשאר היסטוריה. שף קומורובסקי הגיע לחיפה עם ניסיון במסעדות ובמלונות הטובים בארץ, התאהב בצוות של מוריה 29 והחליט להישאר. הוא הרים את המטבח, שדרג את התפריט וכשמדברים אתו על בישול ועל אוכל בורקות עיניו וכל זה בא לידי ביטוי בכל מנה מהמנות שהוא מוציא.

במוריה 29 ניתן לערוך אירועים הכוללים עד 80 מוזמנים. במקום מוגשות ארוחות בוקר עשירות ומפנקות כמו גם שלוש ארוחות צהריים עסקיות מלאות ובמחיר משתלם. בערב יורד הקצב, מתעמעמים האורות ומוריה 29 הופך לבר עם תפריט של טאפאס בר מגוון, שמתאים במנותיו לאלכוהול מכל הסוגים. באמצע השבוע ליין בסגנון דאנס בר פתוח לקהל ובימים אלו ממש עובדים במוריה 29 על רעיונות נוספים לערבי מוסיקה והופעות על במה חיה.

שום דבר באוכל של מוריה 29 אינו עממי אף על פי ששמות המנות נשמעים רגילים וחפים מהתפלספות. הרכיבים טריים, מרגישים כאילו נקטפו מהעץ בשעות האחרונות. גם המנות הבנאליות ביותר מפתיעות, והקונספט שהכריזו עליו במוריה 29, "אוכל עם טוויסט", עובד מצוין. היעדרותה של הפוזה מפנה מקום לשימת דגש על האוכל נטו וכאן ככל הנראה מתחיל סוד הקסם.

אני וחברתי התאהבנו בשף קומורובסקי לבית מוריה 29 מהרגע הראשון, והוא מצדו התעקש על ארוחת טעימות קטנות, כדי שנוכל לחוות מעט מהעוצמות שלו. הערב שלנו התחיל בשני סוגי לחמים הנאפים במקום, אליהם התלוו ממרחים תוצרת הבית של פסטו, עגבניות וחמאה. אל השולחן הגיעו מצעד מנות ראשונות טעימות להפליא: סלט עשבים עם פיצוחים, פטה כבד, סלמון כבוש על קרוסטיני, קרפצ'יו בקר ושרימפס ממולא בבשר סרטנים ובציפוי פריך. שירה ואני טעמנו בהנאה מהמנות הראשונות, המומות מכישרונו של השף ומהטעמים של מאכלים מוכרים שקיבלו כולם טוויסט מפתיע.

לאחר פינוי מהיר החל מצעד המנות העיקריות: אנטיפסטי, המבורגר ביתי וכבד עוף ביין מרסלה על מצע פירה עם נגיעות כמהין. בכל המנות ניתן היה לחוש באיכות חומרי הגלם, בתשוקה לבישול ובלב הרחב של השף. כבר אמרתי שהתאהבנו.

בשלב הזה יצא אלינו השף קומורובסקי בחיוך. לרגע היה נדמה לו שהכניע אותנו. מה שהוא לא ידע זה שלקינוחים יש לנו קיבה נפרדת. וכך התחיל המצעד השלישי. הכול קטן אך משובח: נמס בפה הוא קינוח פשוט וגאוני- גלידת וניל גורמה שעליה פירורי פקאן גרוס, שערות חלבה ונגיעות טחינה גולמית. ניקה- קינוח מפתיע- הוא פירות יער עם קצפת ביתית מעולה. קינוח מוריה הוא קינוח קיצי ומרענן של פירות טריים וגלידת יוגורט והקינוח המושחת ביותר הוא הסופלה. מתכון סודי שכמותו עדיין לא טעמתי.

שירה ואני איחלנו לעצמנו הרבה ערבים מפתיעים שכאלה, את מוריה 29 אימצנו, ואת הדרינק הבא כבר קבענו. שף קומורובסקי, תתכונן!