Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> כתבה על הקניית הרגלי אכילה בריאים לילדים
ההמבורגר של רק בשר

ילדים אוכלים בריא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לפי הרפואה הסינית, הגיל הצעיר הוא החשוב ביותר מבחינת הרגלי האכילה. אבל לא צריך להיות סיני כדי להבין שהקניית הרגלים נכונים תשרת את הילדים והם לא יצטרכו להתמודד בעתיד עם שינוי הרגלי אכילה..." ליאורה חוברה

לפי הרפואה הסינית, הגיל הצעיר הוא החשוב ביותר מבחינת הרגלי האכילה, אבל לא צריך להיות סיני כדי להבין שהקניית הרגלים נכונים תשרת את הילדים והם לא יצטרכו להתמודד בעתיד עם שינוי הרגלי אכילה. לכן יש חשיבות עליונה בהשקעת מחשבה, זמן ומאמץ כדי להקנות הרגלי אכילה נכונים בגיל זה. להורים תפקיד מכריע ביצירת סביבת אכילה נכונה בבית ובמשפחה ובמתן מודל שאותו יאמצו הילדים. ילד בעל הרגלי אכילה נכונים לא יצטרך להשקיע בעתיד אנרגיות רגשיות רבות בהימנעות ממאכלים שאינם בריאים. • אל תשכחו שהם רואים אתכם - אי אפשר להקנות לילד על הרגלי אכילה נכונים תוך כדי אכילת בורקס. מה לעשות, תמונה אחת שווה אלף מילים ומה שאתם עושים משפיע הרבה יותר ממה שאתם אומרים. אז תנו מבט מרוכז בעצמכם והתחילו את השינוי המשפחתי אצלכם בפנים. • חיבור משפחתי - מחקרים מראים שבתים שהקפידו על ארוחות משפחתיות הניבו ילדים בעלי הרגלי אכילה טובים יותר וגם חברותיים ומוצלחים יותר מבחינה חברתית. רצוי לפחות אחת ליום ואם אי אפשר, אז 3-4 פעמים בשבוע. • קניות בריאות - ילדים יושבים בעגלת הסופר כבר מגיל צעיר. בכל גיל אפשר ללמד אותם מה כדי לבחור, לנתב את העגלה לאזור היותר בריא של הסופר, לקחת אותם לקניות בחנויות המתמחות במזון בריא ולתת להם להרגיש חלק מחוויית הקניה. • שתפו אותם גם בבישול ובהכנת המזון - ילדים כמעט בכל גיל אוהבים לערבב, ללקק וגם להכין. אם תבשלו אתם מזונות בריאים, תוכלו תוך כדי התהליך ללמד אותם איך משתמשים בשמן בחכמה (שמים כמה שפחות), כיצד לבחור בדבש במקום סוכר להמתקה ועוד. מניסיון, מה שמכינים ביחד, תמיד יותר טעים. • מים בששון - הקפידו שכל המשפחה תשתה רק מים. שתיה מתוקה היא באמת אחת הרעות החולות. משקאות כאלה מגבירים בסופו של דבר את צריכת הסוכר, גורמים לצורך תמידי במתוק, להשמנה, לנזקים בריאותיים שונים ולנזק לשיניים. ילד שיגדל בבית כזה ויחליט בשלב מסוים לשנות הרגלים ולעבור לצריכת מים יצטרך לעבור שלב של "גמילה" מההרגלים הישנים. לעומתו ילד שיגדל בבית שבו כל יושביו שותים מים באופן קבוע, ישתה מים ללא תחושה של קיפוח או צורך במאמצים נפשיים כדי לוותר על השתיה המתוקה. • סדרו להם TAKE AWAY במקרר - הכינו קופסא עם ירקות שטופים וחתוכים וקופסא עם פירות מקולפים וחתוכים במקרר. הסבירו לילדים כי בכל מה ש"בא להם משהו" - שיקחו משם. ברוב המקרים הילדים לא ירחצו ויקלפו בעצמם, אבל כשיש מוכן, הם יאכלו. גם ילדים הסובלים מעודף משקל יכולים לאכול ממש ללא הגבלה ירקות ופירות. ירקות ופירות הם, כמובן, מקור לערכים תזונתיים חשובים. • סביבה תומכת - דאגו שתמיד יהיה אוכל בריא בבית, לא מטוגן ומזין. השתדלו שיהיו כמה שפחות מאכלים מטוגנים, עשויים מבצק עלים, פיצוחים וכו'. • ו...זזים ביחד - גם כאן אין כמו דוגמה אישית. פעילות גופנית משותפת של הורים וילדים – רכיבה על אופניים, הליכה, טיולים רגליים, משחקי כדור יחזקו את הקשר המשפחתי ויתרמו, כמובן, לבריאות ולכושר של כל בני המשפחה. פנקייק יוגורט בטעמים שמכינים עם הילדים כ- 15 יחידות בינוניות חומרים 2 גביעי יוגורט ביו 3 – 5 אחוזי שומן בטעם החביב על העוללים 3 ביצים ½ כוס קמח מלא ¼ כוס קמח לבן 2 כפות סוכר חום דק לקישוט - סירופ מייפל אמיתי, דבש, פירות טריים חתוכים, רסק תפוחי עץ, קינמון וכו' אופן ההכנה – מערבבים היטב את היוגורט ואת הביצים. מוסיפים את הקמח לתערובת ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הסוכר ומערבבים שוב. משמנים מחבת גדולה בעזרת טיפת שמן ומריחה בעזרת נייר פרגמנט או תרסיס שמן. יוצקים מהבלילה למחבת כשהוא חם מאוד. כמות מומלצת לכל פנקייק היא כ-½ כוס אספרסו. משאירים רווחים של כ-2 ס"מ בין פנקייק אחד לשני. מחכים שיופיעו בועות בצד אחד ושהצד המופנה למחבת יזהיב. הופכים. ממתינים עד שגם הצד השני יזהיב. מוציאים ומהמחבת ומגישים מיד, חם עם התוספות החביבות עליכם. ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא
במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהאירוע חלבי כשר למהדרין - אלתרנתיב קפה מסעדה